Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

End the FED

De Amerikaanse samenleving begint zich te roeren. Steeds meer Amerikanen vragen zich af of hun overheid nog wel te vertrouwen is. Werden de aanhangers van complottheorieën tot voor kort nog verguisd en en gezien als achterlijke idioten,  nu komen steeds meer Amerikanen er achter dat er echt wel iets verschrikkelijk mis is met de Verenigde Staten. De financiële crisis van 2008 heeft er voor gezorgd dat miljoenen mensen hun huizen zijn kwijtgeraakt. Aan de randen van haast alle grote steden zijn enorme tentenkampen verrezen waarin deze thuislozen noodgedwongen moeten bivakkeren. Complete wijken zijn veranderd in spookgebieden waar niemand meer woont. Het is inmiddels tot de Amerikaanse samenleving doorgedrongen dat het ondoordachte versoepelingsbeleid naar de banken van de overheden en het misbruik hiervan door de bankiers verantwoordelijk zijn voor de maatschappelijk ellende. Er wordt steeds openlijker gesproken over het criminele gedrag van bankiers. De beweging “Occupy Wall Street” bezet al weken met duizenden mensen het financiële centrum in New York. Een van de belangrijkste eisen van deze beweging is het opheffen en ontmantelen van de Federal Reserve en het fractioneel bankieren. Deze particuliere centrale banken organisatie is volgens hen de belangrijkste veroorzaker van de misère in de wereld. Door hun bevoegdheid om uit het niets enorme hoeveelheden geld te kunnen creëren hebben zij de instrumenten in handen gekregen waarmee zij de totale wereldeconomie van depressie naar hoogconjunctuur en ook weer terug naar depressie kunnen laten bewegen, al naar gelang het hun uitkomt. Inmiddels is de waarde van de dollar ten opzichte van goud sinds de oprichting van de FED in 1913 met maar liefst 98% gedaald. Dit terwijl de bankiers in 1913 de Amerikaanse president Woodrow Wilson bezwoeren dat de oprichting van de FED nodig was om de waarde van de dollar juist te beschermen. Nou daar is dus niet veel van terechtgekomen. President Wilson heeft naderhand toegegeven dat hij door het geven van zijn goedkeuring aan de oprichting van de FED een vrijbrief heeft afgegeven aan een klein aantal machtige, dominante mannen die hierdoor de macht in handen kregen om de Verenigde Staten naar believen te kunnen ruïneren. Het zijn nota bene buitenlandse banken die de meerderheid van aandelen bezitten van de FED.

De belangrijkste aandeelhouders van de Federal Reserve zijn:

  • 1. Rothchild banks of London and Berlin.
  • 2. Lazard Brothers Banks of Paris.
  • 3. Israel Moses Seif Banks of Italy.
  • 4. Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam.
  • 5. Lehman Brothers Bank of New York.(inmiddels failliet)
  • 6. Kuhn, Loeb bank of New York.
  • 7. Chase Manhattan Bank of New York, welke de controle heeft over alle 11 andere federale reserve banken.
  • 8. Goldman, Sachs Bank of New York.

Senator Ron Paul

Senator Ron Paul

De republikeinse senator Ron Paul is al jaren bezig om grip te krijgen op de ins en outs van de Federal Reserve. Ook hij is voorstander van het onmiddellijk opheffen en ontmantelen van de FED. Deze 76 jarige senator heeft door zijn niet aflatende strijd tegen de FED veel aanhangers gekregen onder de Amerikaanse jeugd. Het ligt in zijn voornemen om een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap om vanaf die positie de Federal Reserve te kunnen afschaffen. Het is daarom dat de “Occupy Wall Street” beweging de slogan “End the FED” van hem heeft overgenomen. Hij wordt echter op tal van manieren door de Amerikaanse BoBo´s tegengewerkt. Zo proberen ze hem tijdens verkiezingsprogramma´s op TV zoveel mogelijk buiten het bereik van de camera´s te houden. Wel heeft hij het voor elkaar gekregen dat hij is gekozen tot voorzitter van de commissie die een onderzoek is gestart naar de werkwijze van de FED. Hierdoor kunnen de door Wall Street gecontroleerde media-tyconen niet meer om hem heen, zodat hij toch in de gelegenheid is om zijn boodschap uit te dragen. Zijn aanhang onder de Amerikaanse bevolking neemt enorm toe de laatste tijd.

Protesten breiden zich uit

Als een olievlek breiden de protesten zich uit over heel Amerika. Maar ook in andere landen groeit de onvrede over de handelwijze van de financiële witteboordencriminelen. Steeds meer steden in Zuid Amerika en Europa sluiten zich bij de “Occupy Wall Street” beweging aan.

Occupy Wall Street

15 oktober 12,00 uur wereldwijde demonstraties in grote steden

Op 15 oktober is er een grote internationale protestdag georganiseerd door de “Occupy Wall Street” beweging waaraan tal van grote steden meedoen, zoals Madrid, Buenos Aires, Wenen, Rome, Londen, Parijs, Brussel, Tel Aviv, Santiago, Athene, Oslo, New Delhi, Berlijn etc.

Ook in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn er protestdemonstraties  gepland, 15 oktober, 12,00 uur.

Den haag, Binnenhof, 15 oktober 12,00 uur, (website Den Haag)
Amsterdam, Beursplein, 15 oktober 12,00 uur, (website Amsterdam)
Rotterdam, Meent, 15 oktober 12,00 uur, (website Rotterdam)
Utrecht, Domplein, 15 oktober 12,00 uur, (website Utrecht)


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl