Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Eerst 400 tanks, nu 4 fregatten

Begin deze maand ‘kocht’ het failliete Griekenland 400 tanks en een 20-tal amfibische voertuigen van het Amerikaanse leger. Nu is bekend geworden dat de Grieken ook nog eens 4 oorlogsschepen ter waarde van ieder € 300.000.000,- hebben gekocht van Frankrijk. Omdat ze zo goed als failliet zijn hoeven de Grieken pas over 5 jaar te betalen. De Duitsers zijn hierover zeer verbolgen, niet omdat ze die oorlogsschepen kopen terwijl ze zo goed als failliet zijn, maar omdat ze deze schepen hebben gekocht van Frankrijk en niet van Duitsland.

De hele eurozone staat op zijn kop omdat Griekenland zijn schulden niet meer kan betalen. Er worden door de Europese regeringsleiders tal van crisisvergaderingen gehouden om tot een oplossing te komen en de Grieken kopen doodleuk 400 tanks, een groot aantal amfibische voertuigen en nu ook nog eens 4 oorlogsschepen. De berichten dat deze 400 tanks zijn ‘geschonken’ door de Verenigde Staten zijn maar gedeeltelijk waar. De Grieken hebben zich namelijk verplicht om deze tanks te updaten met de nieuwste snufjes die honderden miljoenen dollars moeten gaan kosten.

Verwacht mocht worden dat de Europese politici hoog van de toren zouden blazen over deze aankopen en dat ze dit onacceptabel zouden vinden, maar niets van dit alles. De commotie die is ontstaan onder de bevolking werd in de kiem gesmoord door haastig te verklaren dat de deal niet door is gegaan omdat de Grieken de kosten van het transport niet konden betalen. Het waarheidsgehalte van deze melding moet worden betwijfeld. Het zijn nota bene Griekse rederijen die 15% van het totale transport over zee in handen hebben. Het is onwaarschijnlijk dat zij niet in staat zouden zijn om die tanks voor een zacht prijsje richting Griekenland te krijgen.

Dachten wij eerst in onze naïviteit dat het Griekse leger misschien een staatsgreep aan het voorbereiden was, nu moet je je toch gaan afvragen of deze ‘aankopen’ in een groter verband moeten worden gezien.

Heel veel ‘toevalligheden’

Is het toeval dat in het Midden-Oosten, in één jaar tijd de een na de andere dictator het veld moest ruimen nadat zij meer dan 40 jaar aan de macht zijn geweest? Is het toeval dat deze dictators allemaal lange tijd door het Westen zijn gesteund en gefinancierd? Is het toeval dat al deze machthebbers monddood zijn gemaakt vóórdat zij de kans hebben gehad hun kennis naar buiten te brengen? Deze leiders hadden stuk voor stuk genoeg informatie om de Westerse mogendheden ernstig in verlegenheid te brengen. Osama Bin Laden werd vermoord vóórdat hij zijn mond kon opendoen. Saddam Hoessein is opgehangen zonder de gelegenheid te hebben gehad zijn kant van het verhaal te vertellen. Milosowitch stierf onder verdachte omstandigheden in zijn cel toen het moment was aangebroken dat hij bij het Internationaal Gerechtshof zijn verdediging mocht gaan beginnen. Karadzic en Mladic vrezen voor hun leven in hun Haagse cellen omdat ze zelf ook beseffen dat ze teveel weten. Mubarak kan niet meer in het openbaar zijn verhaal vertellen omdat hij gevangen zit en onder strenge censuur staat. Muammar Ghadafi was één van de laatsten die nog voor problemen kon zorgen, maar is gisteren gelyncht door ‘strijders’ van de overgangsraad. Blijft alleen Mahmoud Ahmadinejad van Iran nog over.

Hillary Clinton klapte zichtbaar opgelucht in haar handen toen zij vertelde dat Ghadafi gedood was. Barack Obama maakte ineens bekend dat de Amerikaanse troepen Irak vóór het einde van het jaar zouden verlaten. Kennelijk is alle rotzooi die hen in diskrediet kon brengen opgeruimd en kunnen zij met een gerust hart naar huis gaan zonder dat er nog vervelende dingen boven tafel kunnen komen. Voor ons gevoel zijn dit teveel feiten om ze te kunnen toeschrijven aan toeval. Het lijkt er eerder op dat het Midden-Oosten en de Balkan gezuiverd moesten worden van elementen die teveel wisten en zodoende niet meer in de weg kunnen staan bij het creëren van een nieuw machtsevenwicht.

Dat in ditzelfde explosieve gebied het failliete Griekenland in de gelegenheid wordt gesteld om een enorm leger op te bouwen, doet je de schrik om het hart slaan over wat de bedoeling hiervan mag zijn!

De beschuldigende woorden van de Amerikaanse en Europese leiders richting Iran zijn ook niet bepaald rustgevend.


 • keesie77
 • punterradio

  @ keesie 77
  En jij gelooft de Jager?? Hahahahahaha …

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • keesie77

  Nee, niet perse, maar ik heb nog nergens een andere bron gevonden die dit tegenspreekt, behalve dit artikel, en zou graag weten waar dit dus vandaan komt. En of dit dus echt de stand van zaken is nu?

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • Sjaak Koesto

  Dat er iets staat te gebeuren da’s duidelijk. Maar hoe en wanneer da’s nog de vraag. Ik denk dat er posities en stelling wordt genomen op tactische plaatsen overal ter wereld. We zullen het zien en ik denk niet over al te korte tijd.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • herdersmat2

  Op 20 oktober, dus 2 dagen eerder, heb ik het onderstaande stuk met de zelfde strekking al geplaatst op WUZ.
  Dat dit tot inspiratie heeft mogen leiden door een der correspondenten van “Gewoon Nieuws” is grappig.

  Griekenland nieuwe uitvalsbasis van Amerika ten koste van ons belastinggeld?

  Sinds de staatsgreep van Attaturk heet Turkije een Seculiere staat te zijn (scheiding tussen religie en staat). De huidige premier Recep Tayyip Erdogan is, voorwendend een vervent moslim te zijn, bezig om in sneltreinvaart deze scheiding weer ongedaan te maken. Volgens de Monotheïstische religie (Islam), bestaat deze scheiding niet. Het zal dan ook niet lang meer duren alvorens hij de Sjariah, net als in Iran weer volledig zal invoeren met alle vrijheidsbeperkingen van dien, met name voor vrouwen. Vermeende tegenstanders worden nu al onder valse voorwendsels stelselmatig gevangengenomen. Zijn streven naar nog meer macht is om hiermee uiteindelijk de belangrijkste leider van alle moslimstaten te worden. Het bondgenootschap met Israel heeft hij opgezegd en hij stuurt inmiddels aan op een koude oorlog. Als NAVO-partner heeft Turkije een belangrijke rol gespeeld als uitvalsbasis voor Amerikaanse troepen maar ook hier zou weleens door de heer Erdogan, als hij de tijd rijp acht een einde aan gemaakt kunnen worden.

  Opvallende berichten over aanschaf van wapens door Griekenland. 4 oorlogsschepen á 300 miljoen per stuk, 400 tanks, voor een land dat al 10 keer failliet is en toch als 4e op de ranglijst van de grootste wapenimporteurs staat.Amerika is zelfs genegen te leveren op afbetaling.

  Amerika is een van de belangrijkste aanstichters van de financiële crisis waar Europa mee te maken heeft. Met medewerking van Goldman Sachs oefende Amerika destijds grote pressie uit op onze politiekleiders om Griekenland, ondanks hun valse boekhouding, in de EU gelederen op te nemen.

  Nu zij compleet door de mand zijn gevallen, zijn het de Amerikaanse ratingbureaus Fitch, S&P en Moody’s die ervoor zorgen dat voor een aantal Europese landen/banken de rentelasten onbetaalbaar zijn geworden terwijl Amerika en haar banken, zelf met de grootste tekorten, O % betalen. Ten koste van de belastingbetaler in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Finland wil Amerika dat Griekenland gered wordt van de ondergang en in de EU blijft. Dit zou weleens een nog diepere betekenis kunnen hebben.

  En opnieuw gehoorzamen onze politiekleiders gedwee en tegen de wens van hun eigen bevolking.

  16 reacties | geplaatst op 20 oktober 2011 om 15:17 door

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl