Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geen politie-interventie

De VVD wil de demonstranten verwijderen van het Beursplein en zo een einde maken aan de occupy-Amsterdam demonstraties. Fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD, Robert Flos, zei dat de burgemeester met de demonstranten moet gaan praten en hen meedelen dat ze het Beursplein moeten verlaten. “Het is niet goed om een permanente anti-globalisatie camping te hebben in onze stad”, zei hij, “als de herfstvakantie voorbij is, denk ik dat het tijd is om de occupy.Amsterdam actie te beëindigen, zodat het Beursplein weer kan worden gebruikt voor andere doeleinden.” Hij wil de bezetting op een harmonieuze wijze laten stoppen, zonder ingrijpen van de politie. Als de tenten er volgende week nog staan zal hij de burgemeester formeel aanspreken tijdens een raadsvergadering.

Occupy-Amsterdam is te groot

Activisten bezetten massaal het Beursplein in Amsterdam. Er staan intussen al meer dan 100 tenten op het plein. Volgens Robert Flos is het te groot voor Amsterdam. Het is om deze reden dat de VVD voorman het plein ontruimd wenst te zien.

Het is interessant om te weten dat de VVD de bovenlaag van de bevolking vertegenwoordigt. Velen van hen behoren niet tot de 99%, de slogan van occupy-organisatie. De meeste Nederlandse bankiers zijn lid van de VVD.

VVD vindt het wel genoeg zo

Robert Flos

Tal van prominenten hebben de afgelopen dagen hun begrip getoond voor de demonstranten. Je mag je afvragen hoe oprecht ze waren. De occupy-organisatie heeft steeds gezegd dat ze net zolang doorgaan als nodig is. Dit over de hele planeet. Nu vindt de VVD het welletjes zo en moet het maar afgelopen zijn met de protesten. Dan heeft Robert Flos het toch nog niet goed begrepen. De protesten gaan door net zolang het nodig is. De groei van corruptie, frauduleuze handelingen en inhaligheid bij de financiële sector is een proces geweest wat jarenlang sluipend van kwaad tot erger is geworden. Tot men het zelfs normaal is gaan vinden tot in de hoogste regionen. Denkt mijnheer Flos dat dit met een weekje demonstreren afgelopen is en dat de demonstranten dus wel braaf naar huis zullen gaan? Dan heeft hij er geen benul van hoe diep het afgrijzen is van de gemiddelde mens voor dit weerzinwekkende systeem.

Hij zal er toch aan moeten wennen dat het wel eens héél lang kan gaan duren totdat het Beursplein weer van hem is.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl