Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Sarkozy

De regeringsleiders van de eurolanden zijn allemaal enthousiast over het resultaat van deze Eurotop en doen alsof ze wonderen hebben verricht. Ook de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, zei verheugd te zijn over de uitkomst van deze top. Een dag, een nacht en nog een dag hebben de politici vergaderd om ‘eruit’ te komen. Nog voor het sluiten van de beurzen kwamen ze vrijdag 9 december triomfantelijk met vermoeide gezichten naar buiten om de wereld te melden dat ze eindelijk ‘De Oplossing’ voor het schuldenprobleem hadden gevonden. Op dezelfde wijze als de banken hun ‘nieuwe’ geld tevoorschijn toveren uit de hoge hoed, toverden zij de ‘Ultieme Oplossing’ tevoorschijn waar de financiële wereld op zat te wachten.  Er was maar één regeringsleider die het kennelijk niet zo´n goeie oplossing vond en die werd openlijk door de Franse president Sarkozy voor het oog van de hele wereld te kakken gezet door hem compleet te negeren. Waar haalt dit miezerige Franse presidentje de euvele moed vandaan? Hij moest zich schamen! Prime Minister Cameron liet in ieder geval zien dat  hij de wens van de meerderheid van zijn bevolking respecteert en hun niet met mooie woorden in de maling neemt. Dat kun je niet zeggen van de overige regeringsleiders. Sarkozy kijkt al maanden met begerige ogen naar de Europese Centrale Bank en had, als het aan hem had gelegen, de geldpersen al lang op volle toeren laten draaien. Wat jammer nou voor hem dat deze Centrale Bank in Frankfurt staat en niet in Parijs.

Moeder der ‘Oplossingen’

Maar wat houdt deze “Oplossing der Oplossingen” nou eigenlijk in? Er mag verwacht worden, als met zoveel tamtam en tromgeroffel iets wordt aangekondigd, dat het dan ook iets definitiefs zal zijn waar we wat mee kunnen. Je gelooft je eigen oren en ogen niet als kennis wordt genomen van deze “Moeder der Oplossingen”.


Onze hoog opgeleide leiders hebben namelijk de afspraak gemaakt dat ze een afspraak die ze in het begin van de jaren negentig met elkaar hebben gemaakt, zullen gaan nakomen.


Zo dat is eruit! Dat is nogal wat! Dit zal de internationale financiële sector wel geruststellen! Nu zullen de rentes wel spectaculair gaan dalen.

Angela Merkel

Maar, hoe zit het nou met dat noodfonds? Die moest toch eigenlijk in eerste instantie 1.500 miljard euro bevatten wilden de markten gerustgesteld worden? Op de vorige “Top der Toppen” werd deze al naar beneden bijgesteld naar 1.000 miljard euro, alleen moest Sarkozy nog wel even naar China om te vragen of de Chinezen deze pot alstublieft wilden vullen. Nou kun je van de Chinezen zeggen wat je wilt, maar er kan niet ontkend worden dat ze héél goed zijn in rekenen en financiën. Dus de Chinezen bedankten voor deze reusachtige eer. De ‘schamele’ 700 miljard die met kunst en vliegwerk bij elkaar is geharkt door de Europese lidstaten blijken niet echt te bestaan omdat er door allerlei trucjes een hefboomeffect is gecreëerd, waardoor het lijkt alsof ze er wel zijn. Het IMF beschikt ook niet meer over genoeg middelen zodat de 200 miljard die zij beschikbaar zou stellen feitelijk van de ECB af moeten komen. Intussen blijft Angela Merkel onverbiddelijk in haar weigering om de geldpersen aan te zetten.

Dat premier Rutte blij is met het resultaat is nog voor te stellen, hij is tenslotte (maar) een politicus. Maar dat Klaas Knot van De Nederlandsche Bank verheugd is over de uitkomst van deze top laat zien dat hij te lang in politieke kringen heeft vertoefd en ‘besmet’ is geraakt met het politieke virus wat ‘hallucinaties’ veroorzaakt.

Wij kunnen niet anders dan concluderen dan dat de hele soap rond de euro niet meer is dan de “Continuing Story of the Muppetshow”.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl