Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Lijsttrekker

Henk Bleker

Gisteren heeft Henk Bleker tegenover de pers verklaard dat, als werkelijk niemand anders de ‘kar’ wilt trekken, hij best bereid is om het CDA uit de zuigende modder te halen. Sinds het dramatische congres van  het CDA vorig jaar is Henk Bleker van een onbeduidend en onbekend mannetje veranderd in een bekende figuur die zich graag laat uitnodigen voor actualiteitenprogramma´s om zijn visie te verkondigen over hoe het nu verder moet met het CDA. Het CDA bevindt zich in een ernstige identiteitscrisis en de een na de andere CDA-prominent geeft de pijp aan Maarten en is niet bereid om lijsttrekker te worden. De houdbaarheidsdatum van Maxime Verhagen is verstreken en hij stelt zich niet beschikbaar als lijsttrekker. Camiel Eurlings heeft zijn draai in het bedrijfsleven gevonden en werkt in de ‘anonimiteit’ aan het opbouwen van de relatie met zijn levenspartner. Sybrand van Haersma Buma, de huidige fractievoorzitter, is met zijn chagrijnige hoofd niet mediageniek genoeg. De voorzitter van het CDA, Ruth Peetoom en Minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, vinden het nu nog veel te vroeg om over het lijsttrekkerschap te speculeren.

Henk Bleker

Het valt te betwijfelen of Henk Bleker een goede kandidaat voor het lijsttrekkerschap zal zijn. Hij heeft heel veel kritiek te verduren voor zijn beleid op het gebied van de natuurgebieden. Hij gedraagt zich als een lompe paardenboer die denkt de wijsheid in pacht te hebben over hoe er met de natuur moet worden omgegaan. Ondertussen verkwanselt hij de miljardeninvesteringen van de afgelopen decennia om alle natuurgebieden landelijk te koppelen om het leefgebied van het wild te vergroten. Hij is drukker met zich te profileren als een gemoedelijke en joviale recht toe recht aan figuur die zogenaamd duidelijke taal spreekt, dan met het beleid wat onder zijn verantwoording valt. Sinds hij in de schijnwerpers staat lijdt hij aan een gruwelijke vorm van zelfoverschatting en vindt zichzelf populairder dan hij in werkelijkheid is. In de opiniepeilingen slaat het CDA het ene na het ander diepterecord en het ziet er naar uit dat de ‘Christelijke Politiek’ na meer dan een eeuw onafgebroken regeren het draagvlak bij de bevolking kwijt is. Dit is niet zo verwonderlijk want ‘Christelijke Politici’ staan nou eenmaal niet bekend als mensen die standvastig zijn als het gaat om het zich ‘houden aan hun woord’. Het mag een wonder worden genoemd als het CDA ooit nog zo groot wordt als het geweest is. Henk Bleker zal zeker de man niet zijn die dit voor elkaar gaat krijgen, want ‘praatjes vullen geen gaatjes’, zeker niet in het huidige internettijdperk.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl