Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Teveel kapiteins op één schip

Ondanks de waarschuwingen van de Europese regeringsleiders dat het uiteenvallen van de eurozone catastrofale gevolgen zal hebben voor de economie en welvaart van Europa en de rest van de wereld, doet men er niets aan om dit te voorkomen. De besluiteloosheid van de politici, de weigerachtige houding van de banken om hun verlies te nemen en de ‘oorlogszuchtige’ acties van de kredietbeoordelaars doen de euro in rap tempo zijn waarde verliezen. In plaats van het nemen van effectieve maatregelen laten de Europese regeringsleiders de euro zonder koerswijziging rechtstreeks op de klippen afstevenen zoals het cruiseschip wat afgelopen vrijdag tegen de Italiaanse rotsen botste en kapseisde. De verantwoordelijke leiders gedragen zich alsof de euro zich nog volop in open zee bevindt en men  voldoende tijd heeft om orde op zaken te stellen. Intussen vaart de euro al geruime tijd tussen de vlijmscherpe rotsen van de ‘vijandige’ kredietbeoordelaars door en kan ieder moment op de klippen lopen. De schade is al aanzienlijk en op diverse plekken dreigen er scheuren in de de euro te ontstaan. Toch weigert men halsstarrig om het roer om te gooien. Het is algemeen bekend dat meerdere  kapiteins op één schip altijd tot problemen leidt. In het geval van de euro bepalen zeventien kapiteins wat er zou moeten gebeuren. Alle zeventien moeten op één lijn komen om effectieve maatregelen te kunnen nemen. Men is nu al meer dan een jaar bezig om een gezamenlijk standpunt te kunnen bepalen, maar veel schot zit er niet in. In plaats van afdoende maatregelen te nemen spoedt men zich van overleg naar overleg zonder definitieve resultaten. De Franse gezagvoerder voelt er veel voor om de pompen aan te zetten terwijl de Duitse kapitein hier faliekant tegen is en met lapjes de scheuren wilt dichten. Bij de overige gezagvoerders zijn de meningen verdeeld en de Griekse kapitein dreigt zelfs ontslagen te worden. Je mag je in alle ernst afvragen of het redden van de euro nog wel centraal staat bij de leiders. Omdat er in diverse landen binnenkort verkiezingen gehouden worden lijkt het er eerder op dat de herverkiezing van de kapiteins meer prioriteit heeft dan het redden van de euro. Het redden van de euro vraagt namelijk veel opoffering van de kiezers en slechte boodschappen zijn nou eenmaal niet bevorderlijk voor het behalen van een verkiezingsoverwinning.

 


 • Rinus57

  Het klinkt misschien gek, maar als Duitsland als eerste de stekker eruit trekt omdat zij niet op willen draaien voor de financiële tekorten en zijn economie niet naar de knoppen wil laten gaan er heel snel een eind komt aan de Euro , en daarmee de angst weg valt voor rampspoed welke door vele word aangewend om krampachtig aan de EU vast te houden .
  Wij terug gaan naar de EEG met vrije handelsverkeer en eigen munt , m.a.w. wij laten een plas en gaan terug zoals het was.

  Gelijk Brussel ontmantelen van een miljarden verslindend ambtenaren apparaat waarbij er enkel maar word gestempeld als aanwezigheidspremie ten glorie van hun eigen portemonnee , en de grootste problemen zijn opgelost.

  Ik weet wel , dit is zeer kort door de bocht , maar het is wel een duidelijke mening zonder te spreken met pap in de mond en rookgordijnen waar politici zich meestal meester van maken.

  Thumb up 3 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl