Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Mario Monti wil 1.000 miljard euro in noodfonds

Mario Monti

De van de Goldman Sachs Bank afkomstige Italiaanse premier, Mario Monti, vindt dat het noodfonds moet worden verdubbeld naar 1.000 miljard euro. Hij wordt hierin gesteund door de eveneens van de Goldman Sachs Bank afkomstige president van Europese Centrale Bank, de Italiaan Mario Draghi. Deze twee ex-bankiers willen de gevolgen van het onverantwoord handelen van de banken maar al te graag op het bordje van de belastingbetalers deponeren. Het noodfonds is namelijk een geldpot die door de overheden van de eurozone moeten worden gegarandeerd. De belastingbetaler dus. De cash die in dat noodfonds zal moeten worden gestopt is bedoeld om landen die onhoudbare schulden hebben miljarden euro´s ter beschikking te stellen om te voorkomen dat deze landen hun aflossingen niet meer kunnen betalen. Het lugubere feit doet zich voor dat deze aflossingen rechtstreeks gaan worden uitbetaald aan de banken die in het bezit zijn van staatsobligaties. Niemand staat te trappelen om dat noodfonds van zoveel cash te voorzien. De Amerikanen, de Russen en de Chinezen hebben al laten weten dat Europa niet op hen kan rekenen. Mijnheer Monti kan dus wel zeggen dat er 1.000 miljard in dat noodfonds moet worden gestopt maar hij zegt er niet bij wie dat dan zou moeten gaan doen. Ook zegt hij er niet bij dat het noodfonds er eigenlijk alleen maar moet komen om de banken terug te kunnen betalen, zodat deze niet in de problemen zullen komen. Er wordt nu al maanden gesteggeld om voldoende geld in dat noodfonds te stoppen, echter zonder resultaat.

Wel 1.000 miljard voor de banken

De financiële sector geeft de politiek de schuld en beschuldigt de politici van halfslachtig handelen. Dit is wel wat al te makkelijk geredeneerd. De politici beseffen maar al te goed dat hun belastingbetalers garant moeten staan en ze zijn als de dood dat ze daarop afgerekend gaan worden als er verkiezingen worden gehouden. Het is niet zo dat er geen geld zou zijn, want dat is er namelijk in overvloed. Zoveel moeite er moet worden gedaan om dat noodfonds gevuld te krijgen, zo makkelijk heeft de President van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi het voor de banken gemaakt om aan zo goed als gratis geld te komen. Hij toverde in december 2011 zomaar even een kleine 500 miljard euro tevoorschijn die de banken kunnen lenen voor 3 jaar tegen 1%. Dit is nog niet alles want in februari mogen de banken nog eens aankloppen voor 500 miljard euro, ook weer voor 3 jaar tegen 1%. Dat is samen 1.000 miljard zo goed als gratis eurootjes voor de banken. Geld is er dus genoeg! Er is dus wel 1.000 miljard euro voor de banken beschikbaar maar niet voor het noodfonds. Het grote struikelblok is dus wie de verantwoording van het noodfonds voor zijn rekening gaat nemen. Gezien de weigerachtige houding van de banken om de overheidsschulden van de zwakke landen voor het grootste gedeelte af te waarderen en hun verlies te nemen geven ze te kennen dat ze  alléén de belastingbetaler voor de kosten willen laten opdraaien. Ze worden hierin gesteund door de twee super Mario´s van Goldman Sachs.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl