Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Pensioenuitkering verlagen

De huidige lage rente wordt als één van de redenen aangewezen waardoor de pensioenen omlaag moeten. Door de lage rente kunnen de vermogens van de pensioenfondsen niet snel genoeg aangroeien. De hoogte van de rente wordt bepaald door de Centrale Banken. De Europese Centrale Bank heeft de rente vastgesteld op 1% en dat is de laagste stand sinds de oprichting van de ECB. Het is De Nederlandsche Bank die de Nederlandse pensioenfondsen kan dwingen om hun uitkeringen te verlagen als blijkt dat de dekkingsgraad voor de pensioenuitkeringen te laag is. De dekkingsgraad van een pensioenfonds wordt door de hoogte van de door de Centrale Bank gehanteerde rente zwaarwegend beïnvloed. Omdat pensioenfondsen miljarden euro´s beheren heeft ieder procent verschil aan rente een enorme invloed op het rendement van deze fondsen. Voor Nederland heeft de overheid een minimale dekkingsgraad vastgesteld op 105%. Komen de pensioenfondsen hieronder dan worden zij verplicht met een herstelplan te komen waarin binnen een beperkte termijn de onderdekking dient te zijn weggewerkt. Slagen zij hierin niet dan kan de DNB het pensioenfonds dwingen de pensioenuitkeringen te verlagen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit nu op grote schaal staat te gebeuren. Omdat de meeste pensioenfondsen ruim onder de minimum dekkingsgraad van 105% zitten gaan met ingang van 1 april 2013 miljoenen gepensioneerden er 1% tot7% op achteruit.

Lage rente om banken te redden

Een van de kerntaken van de Europese Centrale Bank is het beteugelen van de inflatie in de Eurozone. Gezien de huidige inflatie van ruim 2,5% zou de ECB eigenlijk de rente moeten verhogen, maar om de banken financieel tegemoet te komen verzaakt zij in haar eigen beleid. Het is wrang om te moeten constateren dat de huidige lage rente door de centrale banken is ingesteld om de banken te behoeden voor  faillissementen. Door de wereldwijde economische en schuldencrisis zitten veel banken met een cashprobleem. Door het onverantwoord opereren van de banken zijn ze in de problemen gekomen. In plaats van hiervoor gestraft te worden, worden zij echter beloond door hen zo goed als ‘gratis’ geld beschikbaar te stellen. Door de rente vast te stellen op 1% kunnen de banken bijna ‘gratis’ aan geld komen om zo hun liquiditeitsprobleem op te lossen. Dit ‘gratis’ geld lenen zij weer duur uit om zodoende weer flinke winsten te kunnen maken. Dat dit ‘gratis’ geld catastrofale gevolgen heeft voor de dekkingsgraad van de pensioenfondsen en de uitkeringen wordt minder belangrijk gevonden dan het overeind houden van de banken. Eens te meer blijkt dat de burger wordt gestraft voor het onverantwoord en frauduleus handelen van de bankiers en de bankiers zelf voor hun duistere handelingen worden beloond.

 


 • Rinus57

  Op dit bericht wat zo goed is en de waarheid verkondigd kan men uiteindelijk alleen maar positief reageren , ware het niet dat vele voorgangers on topic hetzelfde vermelden .
  Het trieste van het geheel is dat ongegeneerd de banken overeind worden gehouden al zo vaak beschreven staat dat de hoeveelheid aan papier een riant flatgebouw er mee behangen kan worden.
  Het bevreemd mij keer op keer dat in de hele Eurozone er geen een parlement zegt , en nu is het genoeg geweest met het gerommel en foute hypotheken , terug betalen, innen of omvallen, meer keuze is er niet maar blijven steunen is niet haalbaar meer, andere prioriteiten gaan voor .
  In deze zou een pensioenfonds alle credit ’s moeten krijgen en de spaarders weer beloond kunnen worden door hogere rente te gaan vergoeden .
  Ombuigen en positie verbetering lukt alleen maar als er weer genoeg fysiek geld ( ook goud )in kas zit en de schulden die gemaakt zijn af te lossen tot de laatste cent.
  Voor banken is dit een tijdelijke knieval maar door slim de rente te verhogen op de spaartegoeden zullen zij uit het dal kruipen als zij het vertrouwen krijgt van de consument om het spaartegoed ( vermogen ) op een eerlijke manier te kunnen verkrijgen.
  Hypotheek verstrekking afhankelijk maken van x maal het jaarsalaris en de HRA tot en met € 350.000.00 en geen aflossingsvrije hypotheken meer verstrekken en afbetalen op annuïteit of lineaire basis , lijkt mij dan ook voor een ieder duidelijk en weet men weer waar men aan toe is.
  Vele zie ik nu hun wenkbrauwen fronzen en denken hardop dit was toch vroeger zo , inderdaad ja , zo was het vroeger en daarbij werd ook bij een hypotheek aanvraag gekeken of men ook nog eigen geld in kon brengen daar meestal tot 90 a 95% gefinancierd werd van het te kopen onroerend goed .
  Kosten koper, en de nieuwe auto of de nieuwe keuken of de tuinaanleg werden toen absoluut niet meegefinancierd , maar het fijne was wel in die tijd dat er geen kredietcrisis met een huizen bubbel gecreëerd werd.
  Men toen moest aflossen in een tijdbestek van 30 jaar afhankelijk van de hoogte van het gebruikte hypotheek bedrag en de Beurs voor speculatief handelen niet voor de particulier was maar voor het bedrijfsleven.
  Door hebzucht en speculatie is de particulier in de verleiding gekomen om te speculeren met geleend geld en werd de beursgang voor hen ook gestimuleerd waardoor er vaak misgegokt werd en de banken steeds grotere bedragen moesten uitlenen om winst te blijven maken , waardoor de bonuscultuur zijn opwachting weer maakte om de ongebreidelde hypotheek verstrekking aan hun employees te belonen .
  Geldstromen waar veel in de pot zit en dat zijn uiteraard de pensioenpotten zijn daardoor bronnen van inkomsten waar met een schuin oog naar gekeken word door Brussel om daarmee het probleem van de EU te financieren , waardoor er bezuinigd moet worden om het begrotingstekort terug te dringen voor de vele miljarden die zij hebben uitstaan bij de banken .
  Zie daar , de cirkel is rond het volk lijd onder de aflossing van de staatschuld waar de banken een woeker rente voor rekenen en de banken halen geld op voor een schijntje aan rente om aan hun volume te komen ( dekkingsgraat ) van banken liquiditeit.
  Dus lenen en schuld op schuld word beloond en sparen wat in principe ook gebeurd met de pensioenfondsen word bestraft daar er geen hoge rente op hun beleggingen valt.
  Het zal niet lang meer duren of het electoraat zal in de gaten krijgen waar de EU staten mee bezig zijn , waarbij men mag hopen op een vreedzame revolutie anders voorzie ik als de vlam in de pan vliegt chaos en rampspoed voor de elite die dit allemaal bedacht hebben .
  Onderdrukking en dictatoriaal gedrag leid meestal tot een opstand , alleen rijst bij mij de vraag waar ligt nu momenteel de grens van het toelaatbare omdat de smeulende veenbrand niet meer valt te blussen.

  Thumb up 12 Thumb down 1

 • dvhaaren

  En dan hebben we het nog niet over de “zichzelf noemende” christen democraat Lubbers met zijn vazallen die onder zijn leiding als mp miljarden uit de pensioenpot van het ABP heeft geroofd. T.b.v., u mag het zeggen. Banken zijn in mijn ogen verworden tot roversholen voor vele eerzuchtigen met een onverzadigbare hebzucht. Ongestraft. Door falende overheden gelegaliseerd. Maar ja, ook zij willen een leuk baantje na hun politieke machtspelletjes.
  De eerzuchtigen en hebzuchtigen leiden het verval in van democratieën en kunnen dat ongestraft doen ook al staat dat anders in onze grondwet.

  Thumb up 12 Thumb down 0

 • Rinus57

  @dvhaaren:

  http://reporter.kro.nl/seizoenen/2010/afleveringen/27-11-2010 Pensioen diefstal door de overheid.

  Via deze link kunt u precies zien wanneer en hoeveel er gestolen is van de pensioenfondsen door de regering , heden ten dage komen zij nog steeds goed weg en hoor ik nergens een aanklacht indienen door de pensioen maatschappijen .

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl