Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Europa veroveren

De meest kille, meedogenloze en gewetenloze, maar ook de meest winstgevende zakenbank ter wereld, de Goldman Sachs Bank, heeft haar oog laten vallen op de Nederlandse pensioenen. Het zal ze bij de Goldman Sachs bank niet zijn ontgaan dat  het met de beleggingsresultaten van de Nederlandse pensioenbeheerders niet echt meezit. Met een totaal beheerd vermogen van ruim 800 miljard euro zijn de Nederlandse pensioenfondsen een vette kluif voor Goldman Sachs. Om hier een graantje van mee te pikken heeft de Goldman Sachs bank in Amsterdam een kantoor geopend, zodat ze wat dichter bij het vuur komen te zitten. De pensioenfondsen kijken met een schuin en  begerig oog naar Goldman Sachs omdat deze bank bewezen heeft een uitstekende vermogensbeheerder te zijn. Gezien de veel te lage dekkingsgraad van de meeste pensioenfondsen, hebben deze wel behoefte aan een vermogensbeheerder die in staat is om, ook in onzekere tijden, goede rendementen te realiseren. Alvorens Goldman Sachs op grote schaal aan de bak kan in Nederland moeten er wel eerst een paar ‘probleempjes’ opgelost worden. Het grootste pensioenfonds van Nederland, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), heeft Goldman Sachs voor de rechter gedaagd wegens misleiding. De algemene verwachting is dat Goldman Sachs er in deze procedure met een relatief kleine schikking vanaf komt, zonder dat zij schuld hoeven te erkennen. Op dat moment zou de weg vrij zijn voor Goldman Sachs om met de vette Nederlandse pensioenpotten te kunnen gaan spelen. Dat de Goldman Sachs bank haar Europese activiteiten op grote schaal aan het uitbreiden is blijkt uit het groeiende aantal ex medewerkers van Goldman Sachs die belangrijke overheidsposities bekleden in Europa. De huidige President van de ECB was vice voorzitter en managing director  bij Goldman Sachs en de Minister President van Italië, Mario Monti was een adviseur van Goldman Sachs. Ook de nieuwe Minister President van Griekenland, Lucas Papademos, heeft een verleden bij deze Amerikaanse zakenbank. In de politieke top van Nederland bevindt zich ook een medewerker van de Goldman Sachs bank. Victor Halberstadt is al sinds 1991 lid van de “Board of International Advisors” van de Goldman Sachs bank en was kroonlid van de Sociaal Economische Raad. Tevens is hij een vertrouwenspersoon van het Koninklijk Huis en momenteel één van Premier Rutte’s adviseurs.

Slecht imago

Het slechte imago van de Goldman Sachs bank komt door de ontelbare fraudes die zij hebben gepleegd bij veel van hun transacties. De meest recente voorbeelden zijn de Amerikaanse subprime leningen die de financiële crisis in 2008 hebben veroorzaakt en de fraude met currency swaps voor Griekenland. Bij de Goldman Sachs geldt maar één ding en dat is winst maken. Aan ethische toetsing hebben zij maling en zij hanteren een “cutthroat” mentaliteit. Doordat zij steeds maar winst maken en ogenschijnlijk niet getroffen worden door de gevolgen van de internationale financiële en schuldencrisis neemt de gehele bankensector deze “cutthroat” mentaliteit over. Een recent voorbeeld is Vestia. De ABN-AMRO en de Deutsche Bank hadden de onervaren Vestia bestuurders moeten waarschuwen voor het absurde aantal derivaten die zij gekozen hebben om een toekomstig renterisico met veel winst te kunnen exploiteren. Dit had namelijk niets meer te maken met het afdekken van risico, maar alles met gokken en speculeren. Hier hebben deze twee banken hun zogenaamde “zorgplicht” ernstig geschonden waardoor Vestia nu voor 1,5 miljard euro de boot in is gegaan.

 Groot risico

De mentaliteit die er heerst bij de Goldman Sachs bank zou de institutionele beleggers moeten afschrikken in plaats van dat zij staan te dringen om zaken met hen te gaan doen. Voor het behalen van winst doet de Goldman Sachs alles. Bovenal moet deze winst gerealiseerd worden voor de Goldman Sachs zelf en afgevraagd moet worden in hoeverre de winsten voor de pensioenfondsen centraal staan. Het verleden heeft bewezen dat Goldman Sachs cliënten willens en wetens hebben belazerd om er zelf beter van te worden. Zij hebben bijvoorbeeld gespeculeerd op de ondergang van producten die zij zelf in de markt hebben gezet en hebben hierop heel veel winst gemaakt.

De leden van de pensioenfondsen mogen hun hart vasthouden als Goldman Sachs zich over hun pensioenen gaat ontfermen. Zolang alles goed gaat zal er geen vuiltje aan de lucht zijn, maar bij calamiteiten zullen zij bij de Goldman Sachs bank het eigen belang altijd boven die van hun cliënten stellen en zijn ze bereid om over lijken te gaan.

 


 • dvhaaren

  Je zou je toch af kunnen vragen uit welke ziekelijke zaad en eicel deze gewetenloze creaturen zijn geboren. Je kan het toch niet hebben over gewetensvolle emphatisch en gevoelens hebbende medemenselijkheid. Zij zijn degene die de mensheid opofferen voor geld en macht ten bate van hun kortzichtige, slampamperige en door angst ingegeven gedrag. Ook zij zullem sterven al denken ze nu dat ze onschendbaar zijn. Het doet me ook denken aan de carlyle groep die hun voordeel halen uit het creëren van oorlogsgebieden ter bevordering van de wapenverkoop ten koste van veel, heel veel menselijk leed voor hun medogenloos finacieel gewin. De VVD en CDA steunde dit geweld en nu laat de zg. MP voor alle Nederlanders zich adviseren door deze von Halberstadt. Al een baantje aangeboden herr rutte bij de Goldmann Sachs ten koste van het spaargeld van vele mensen. Schofterig, hufterig en ik vraag me af waar blijven de media en de partijen die zeggen op te komen voor eerlijkheid, medemenselijkheid en het welzijn van de samenleving. VVD en PVV met CDA de meest onmenselijke pol. partijen. Geweld is hun motto in financieel, manipulatie en leugenachtig opzicht. Al naar de kerk, synagoge of anders geweest met heb uw naaste lief gelijk uwzelf. Misschien wel geweest maar dat waren alleen maar de woorden. Niets meer of minder. Huichelachtig dus. Zielig en stakkerig. Wat voor mensen zijn het die tegen de medemenselijkheid zijn. Leg het mij eens uit publieke omroepen a.u.b.

  Thumb up 71 Thumb down 1

 • max29

  Goldman Sachs opent een kantoor in Amsterdam.
  Waarom.
  Enerzijds maken zij gebruik van de belasting0ntduiking-route aangereikt door de Jager en het CDA.
  Anderzijds de swaps voor MKB en pensioenfondsen in Nederland.

  Met een swap ben je verzekerd tegen rente stijging van bijv. een lening. Stijgt de rente dan gaat de verzekering in werking. Gaat de rente dalen dan betaal je ook (flink).
  Ook het beëindigen van de polis kost vaak tot 10 % van het totale bedrag.

  Koop bescherming tegen …hier renteverhoging doch betaalt voor al t anderen. Zoals rentedaling- rentegelijkblijvend- stoppen van polis i.v.m. verandering bedragen, bedrijf. e.a.
  (Geval: stoppen van 5 mil lening bracht kosten van 4.1 mil met zich mee.) Typerende Sachs polissen . Crisis brengt angst met zich mee. Angst brengt op. Dat was in 2011 meer als 2.1 triljard vlgns voorzichtige schatting.

  Waarom is angst zo belangrijk in die Eu. Geen angst betekent te weinig geld voor Verzekeraars en Banken.

  Angst voor o.a faillissement van de Eu-land werkt precies zo.

  Als de basis lening voor 5 jaar loopt de Bank je als MKB- er de swap aanbiedt voor 10 jaar voor lagere rentevoet.
  Of 20 of 30 jaar voor nog lagere rentevoet. Bijvoorbeeld, terwijl een tarief van vijf jaar bij 6.25pc zou kunnen worden aangeboden, van 10 jaar bij 5.9pc, 20 jaar bij 4.95pc, en 30 jaar bij 3pc worden aangeboden.
  Op een lening van 1 Mil wordt zo een winst gemaakt van 100K oftewel 10%

  Banken bieden Swaps aan voor een groter bedrag dan de daadwerkelijke lening evenals complexere producten, multi-opvraagbare Swaps gekend als Bermudans. Lees o.a.en bestudeer eens zo een woekerpolis voor bedrijven : Valuation of Exotic Interest Rate Derivatives – Bermudans and Range Accruals.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/9135846/How-the-derivatives-sold-by-the-banks-work.html

  Het is niet alleen wat je meldt doch nog meer wat je weglaat.
  Merk op hoe Sachs- Banken–ECB- Brussel -Rutte en de Jager meesters zijn in t weglaten van. In dit geval het noemen. Sachs aast geheel niet op pensioenen.

  Door dit te melden verbergen ze hun ware motieven, doelstellingen en acties zie de. fin. derivaten. Belastingontduiking is the key.

  Thumb up 5 Thumb down 1

 • jw

  Er zijn ook nog verstandige en fatsoenlijke leiders. Bosch-Chef Franz Fehrenbach wendt zich af van Goldman Sachs, omdat deze op het einde van de EU wedden.

  http://www.zeit.de/2011/39/Interview-Fehrenbach

  Thumb up 8 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl