Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Dit artikel is al eens eerder geplaatst in 2012

Sinds het uitbreken van de financiële crisis vliegen honderden zo niet duizenden miljarden euro´s en dollars je dagelijks om de oren. Bij dit soort bedragen raakt een mens volledig de kluts kwijt in het voorstellingsvermogen. Op een website kwamen wij afbeeldingen tegen die tot de verbeelding spreken en een spectaculair overzicht geven van hoeveel 100 duizend, 1 miljoen, 1 miljard of 1.000 miljard er nou eigenlijk uit zien .

Amerikaanse overheidsuitgaven

Hieronder geven we in tijdeenheden de uitgaven van de Amerikaanse regering in 2011 weer. De uitgaven worden getoond in pakketten van 100 dollarbiljetten. U ziet steeds 2 gescheiden stapels. De linkerzijde vertegenwoordigt de inkomsten van de Amerikaanse overheid door belastingopbrengsten. De rechterkant wordt er door de Amerikaanse regering bij geleend omdat ze er met alléén de belastingopbrengsten niet uitkomen. Beide stapels tezamen vertegenwoordigen de overheidsuitgaven.

Per seconde $ 121,047

Overheidsuitgaven per Minuut $ 7,264,020
Overheidsuitgaven per uur $ 435,841,200
Overheidsuitgaven per dag $ 10,460,188,800

Overheidsuitgaven per week $ 73,221,917,808

Overheidsuitgaven  per maand $ 318,166,660,000

Amerikaanse overheidsuitgaven in 2011: $ 3,818,000,000,000

Amerikaanse staatsschuld 1 feb 2016: $ 19.250.000.000

Door het steeds maar weer bijlenen van de Amerikaanse overheid om het land draaiende te houden, lopen de schulden van de Verenigde Staten op tot een ongekende hoogte. Op dit moment bedraagt de Amerikaanse staatsschuld meer dan 15,3 duizend miljard dollar. Met een BNP van 14,5 duizend miljard dollar staan de Verenigde Staten er in verhouding financieel net zo slecht voor als Griekenland. Zo langzamerhand is haast iedereen ervan overtuigd dat Griekenland zijn schulden niet meer zal kunnen terugbetalen en uiteindelijk failliet zal gaan. Vergelijken we de Griekse schulden met die van Amerika dan stellen deze weinig of niets voor. De Amerikaanse staatsschuld is een schuld die sinds de oprichting van de FED in 1913 alléén maar groter is geworden en nooit meer zal kunnen worden terugbetaald. Deze functioneert als een tikkende tijdbom onder het financiële systeem die onherroepelijk een keer zal afgaan en de hele financiële wereld erin zal meeslepen.

 

Bronnen: demonocracy   usdeptclock


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl