Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

 Fraude bij toetreding

Dat Griekenland enorm in de problemen zit komt omdat hun staatsschulden de afgelopen 10 jaar onverantwoordelijk hoog zijn opgelopen. Na het uitbreken van de financiële crisis bleek ook nog eens dat de Griekse Centrale Bank samen met de Goldman Sachs bank fraude had gepleegd door de Griekse financiële toestand gunstiger te maken dan zij in werkelijkheid was. Het is van de zotte dat de toenmalige frauderende President van de Griekse Centrale Bank nu de Minister President van Griekenland is met de opdracht om financiële orde op zaken te stellen.

Goedkoop lenen

Doordat Griekenland tot de eurozone werd toegelaten kwam de Griekse regering in de positie te verkeren dat zij, net als de overige eurolanden, goedkoop geld kon lenen. Dat was vóór die tijd wel anders geweest. Regelmatig moest de drachme worden gedevalueerd om nog enigszins concurrerend te blijven. Eenmaal tot de eurozone toegelaten kon de pret niet op. De corrupte overheid van Griekenland dacht in luilekkerland te vertoeven en er werd volop geld geleend om het een na het andere ‘prestigieuze’ project te kunnen realiseren. Zo heeft de Europese Commissie subsidie verleend en zijn er miljarden euro´s extra geleend om een spoorwegtraject te bouwen compleet met stations, dure treinstellen en shoppingcentra´s waarvan geen mens gebruik maakt. De Griekse economie werd steeds minder concurrerend omdat de lonen explosief zijn gestegen en het aantal ambtenaren met een gegarandeerde baan voor het leven nam schrikbarend toe.

Kritiek

Nu de Griekse schuldencrisis in volle hevigheid is losgebarsten en de Europese leiders openlijk spreken over de frauderende Griekse machthebbers die hun afspraken niet nakomen, slaat de publieke opinie van de Noord Europese burger naar de Griekse bevolking volledig om naar negativisme. Dit lijkt niet terecht. De gemiddelde Griek is een hardwerkend persoon, die net als iedere andere Europeaan gewoon de kost wilt verdienen en daar ook lange uren voor maakt. Om iedere Griek een “luie knoflookvreter” te noemen gaat te ver. Ook kan de gemiddelde Griek niet worden verweten dat er te weinig belasting wordt betaald. Dit ligt aan het systeem en niet aan de Griek. Als de belastingregels in ons eigen land niet zo extreem streng zouden worden gehanteerd als nu het geval is dan zouden er in Nederland ook veel minder belastingopbrengsten zijn. Je kan niet van de Grieken verwachten dat ze, terwijl de overheid hun nergens voor heeft aangeslagen, naar de belastingdienst stappen en zeggen: “U krijgt nog zoveel geld van me.” Geen enkele Nederlander gaat belasting betalen zonder dat hij hiervoor een aanslag heeft ontvangen. Ook kan je niet van een Griek verlangen dat hij een loonsverhoging zal weigeren omdat hij bang is dat zijn land door zijn loonsverhoging minder concurrerend wordt. Dat er dus op de doorsnee Grieken gescholden wordt getuigt van hypocrisie.

De volledige schuld van het Griekse schuldenprobleem ligt bij de spilzieke, lakse en corrupte Griekse overheid en niet bij de Griekse burger. Wat dit betreft zijn de Grieken zelf ook belazerd en moeten hiervoor boeten op een mensonwaardige wijze. Dit mogen de overige Europeanen niet uit het oog verliezen.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl