Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

FED zwijgt in alle talen

Federal Reserve

Duitsland en Zwitserland zijn al jaren bezig om de Amerikaanse Federal Reserve System (FED) te bewegen mededelingen te doen over de goudvoorraad van de Duitsers en Zwitsers die bij de hen in bewaring is gegeven. De Zwitsers maken zich dermate zorgen over hun goud dat er binnenkort een referendum wordt gehouden om te stemmen over het terughalen van hun goud. Op alle vragen over de locatie en of het goud er nog wel is houdt de FED de kaken stijf op elkaar. De FED geeft gewoon niet thuis. Mocht de uitkomst van het referendum bepalen dat het Zwitserse goud moet worden teruggehaald dan kan het zijn dat de FED in grote problemen komt. Zij hebben al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw geen openbare controle meer toegestaan. Voor het laatst zijn er in de jaren zeventig een paar Amerikaanse Senaatsleden kort rondgeleid in de goudkluis van de FED maar daarna ging de zaak op slot en gaf men, ondanks veel aandringen, niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat de FED iets te verbergen heeft. Zij zullen ongetwijfeld nog goud hebben maar de kans is groot dat ze er, net als de commerciële banken, een administratieve puinhoop van hebben gemaakt. Het is algemeen bekend dat de FED goud heeft uitgeleend, beleend, onder-uitgeleend en als onderpand heeft verstrekt aan wie dat maar wilde hebben. Het is heel goed mogelijk dat al lang niet meer duidelijk is wie nu eigenlijk de echte eigenaar is en of het überhaupt nog wel bij de FED ligt opgeslagen. Er gaan de wildste geruchten dat de FED niet meer zou beschikken over het goud en dat zij het als onderpand hebben afgegeven voor talrijke leningen. De Amerikaanse senator en presidentskandidaat Ron Paul probeert ook al jaren boven tafel te krijgen waar het goud is gebleven maar wordt steeds met een kluitje in het riet gestuurd.

Ook Nederlands goud

Klaas Knot

Volgen Klaas Knot, de President van De Nederlandsche Bank, ligt er ook heel veel Nederlands goud in de kluizen van de FED. Nederland heeft in buitenlandse kluizen ongeveer 600.000 kilo opgeslagen waarvan een groot deel zou liggen bij de Amerikanen. In januari van dit jaar maakten wij  in een artikel al melding van het risico dat het Nederlandse goud daar loopt. Klaas Knot maakt zich hier geen zorgen over en is absoluut niet van plan om vragen hierover te stellen of het goud terug te halen naar Nederland. Wij vinden dit erg naïef van hem, zeker gezien het feit dat de FED al sinds de jaren vijftig geen mededelingen meer doet over het goud en de hardnekkige geruchten die rondgaan over nepgoud wat afkomstig zou zijn uit Fort Knox.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl