Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Schadelijk voor bankiers en politici?

Lloyd Blankfein

Een Amerikaanse rechter heeft bevolen dat topman Lloyd Blankfein van de Goldman Sachs bank opnieuw verhoord moet worden. Dit tot grote ergernis van de Amerikaanse overheid. Deze claimde dat verhoor tegen te kunnen houden omdat zij hem zelf achter gesloten deuren al hadden ondervraagd. De rechter bepaalde echter dat de overheid had moeten wachten tot na de aanklacht die tegen de Goldman Sachs bank is ingediend. Door hem vóór de aanklacht te ondervragen is deze ondervraging in feite een gesprek geweest en geen ondervraging. Het bevel van de rechtbank is potentieel schadelijk voor de Amerikaanse overheid omdat deze de gegevens uit deze ondervraging geheim wilde houden. Het heeft er alle schijn van dat er onderhandse deals zijn gesloten die kennelijk het daglicht niet kunnen verdragen.

Een mogelijkheid is dat de verschillende overheidsinstanties elkaar willen tegenwerken, maar de meest voor de hand liggende reden is waarschijnlijk dat de zaken die uit de verhoren naar boven zijn gekomen schadelijk zijn voor enkele bankiers, politici, bedrijven en overheidsinstellingen. De Goldman Sachs bank is de laatste jaren herhaaldelijk negatief in het nieuws gekomen vanwege frauduleuze handelingen en praktijken waardoor miljoenen mensen hun vermogen zijn kwijtgeraakt en de wereldeconomie schade heeft toegebracht op een wijze die in de geschiedenis nog nooit is voorgekomen.Tot nu toe heeft de Goldman Sachs bank alle strafvervolgingen voor hun frauduleuze handelingen en malversaties kunnen afkopen door het betalen van hoge boetes. Die boetes staan echter niet in verhouding tot de enorme winsten die de bank hiermee heeft gemaakt.

Nu Lloyd Blankfein in het openbaar en onder ede opnieuw verhoord moet worden komen we misschien te weten wat de Goldman Sachs bank allemaal heeft uitgespookt.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl