Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wat nou, billen bloot?

De stelligheid waarmee wij op 25 april berichtten dat Jan Kees de Jager in Brussel met zijn billen bloot moest en dat hij in zijn hemd zou komen te staan blijkt achteraf een behoorlijke inschattingsfout van ons te zijn. Wie had kunnen denken dat hij als een terriër zich zou vastbijten in een poging om een, voor Brussel aanvaardbare, begroting voor 2013 door de 2e Kamer goedgekeurd te krijgen? Wij gaven hem in ieder geval 0% kans.

Gelegenheidscoalitie

De Jager heeft in het parlementsgebouw kilometers afgelegd en pendelde heen en weer tussen de verschillende fractiekamers om een meerderheid te verzamelen voor een begroting voor 2013 waarvan het tekort niet hoger dan 3% zou zijn. Met het vooruitzicht dat hij de hoon van de Europese lidstaten over zich heen zou krijgen als hij  moest melden dat hem dit niet gelukt was ontpopte hij zich ineens als  een onderhandelingspartner die koste wat het kost zijn doel wilde bereiken. Wij vielen dan ook van onze stoel toen het bericht naar buiten kwam dat er een meerderheidsakkoord was bereikt waarmee hij zonder kleerscheuren naar Brussel kon afreizen. De mislukte onderhandelingen van de afgelopen zeven weken in het Catshuis hebben als gevolg gehad dat de 2e Kamer wakker is geschud en de parlementariërs hun kans roken om het initiatief te nemen om via een compleet andere samenstelling van de meerderheid alsnog tot  een aanvaardbare begroting te komen. Het is in de parlementaire geschiedenis van Nederland niet eerder voorgekomen dat een hopeloze verdeeldheid in twee dagen tijd is omgebogen naar een constructieve samenwerking met als resultaat het bereikte akkoord. Over de inhoud van het bereikte akkoord kan je nog wel je twijfels hebben maar dat is op dit moment niet belangrijk. Jan Kees de Jager heeft in ieder geval een prestatie geleverd waar je U tegen mag zeggen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl