Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Marc Faber

Marc Faber

De Zwitserse belegger en investeringsanalist Marc Faber, bekend als Dr. Doom, waarschuwt de financiële markten ervoor dat het er in het komende decennium niet om zal gaan waar je als belegger het meeste geld aan kan verdienen maar zal het er vooral om gaan waar je het minste kan verliezen. Hij is de opsteller van het veel geciteerde “The Gloom, Boom & Doom Report“. Voor de komende 10 jaar houdt hij rekening met een massale vernietiging van rijkdom en welvaart. De monetaire financiering en het ingrijpen van de overheden in de schuldencrisis zal geen gezonde  economische groei brengen. Hij verwacht een hoge inflatie als gevolg van de wijze waarop de monetaire financiering plaatsvindt. Nu overheden er belang bij hebben om tot een hogere inflatie te komen om zodoende hun overtollige schulden weg te werken kunnen zeer vermogende mensen tot wel 50% van hun vermogen verliezen. Hij raadt beleggers aan vooral geen cash aan te houden maar te investeren in aandelen, onroerend goed en goud. Ook verwacht hij een implosie van de staatsobligatiemarkten.

Jim Rogers

Jim Rogers

De waarschuwing van Marc Faber sluit naadloos aan op de berichtgeving van de bekende Amerikaanse beleggingsgoeroe Jim Rogers, die zegt dat de Amerikaanse regering en de Federal Reserve nog liever over de inflatiecijfers liegen dan dat zij bereid zijn om de waarheid hierover te vertellen. De Amerikaanse centrale bank meldt dat de inflatie dit jaar onder het niveau van 2% blijft. Jim Rogers zegt dat de FED alléén naar de kerninflatie kijkt en twee héél belangrijke componenten van de geldontwaarding bewust weglaat, namelijk de energie en voedingsprijzen. Rogers verklaarde tegenover “Business Insider” dat de regering door de lage rente zorgt voor een negatieve reële rente, die de inflatie juist flink zal aanwakkeren. Voor volgend jaar verwacht hij een economische terugval in de Verenigde Staten en voorspelt dat in 2014 de paniek toe zal slaan als de inflatie zéér sterk gestegen zal zijn.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl