Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Frankrijk

De uitslagen in Frankrijk en Griekenland beloven niet veel goeds voor de toekomst van Europa. De kiezers van deze twee landen hebben laten zien dat zij genoeg hebben van het financiële beleid van hun regeringen en hebben zich niets aangetrokken van de waarschuwingen die het IMF, de ECB, de Wereldbank en de kredietbeoordelaars, over hen hebben uitgestort. Zij hebben laten zien dat zij meer dan genoeg hebben van het ondemocratische Europa en dit zou best wel eens het begin van het einde kunnen zijn van de Europese Unie. Sinds de invoering van de euro zijn de staatsschulden van de Europese lidstaten zo hoog opgelopen dat enorme, economie vernietigende bezuinigingen moesten worden doorgevoerd. De kosten van deze bezuinigingen worden hoofdzakelijk afgewenteld op de bevolking en niet op de degenen die verantwoordelijk zijn voor het uit de hand lopen van de staatsschulden, namelijk de banken en de regeringen. Dit is er nu de oorzaak van dat de kiezer zich massaal afwendt van deze politieke marionetten en hun geldschieters. Sinds het uitroepen van de 5e Republiek door Charles de Gaulle in 1958 is Nicolas Sarkozy de eerste Franse president die al na zijn eerste regeringstermijn naar huis wordt gestuurd. Hij werd door de Fransen aanvankelijk gekozen als een president die borg zou staan voor vernieuwing en positieve stabilisering van de Franse samenleving. Tijdens de vijf  jaar dat hij aan de macht was heeft hij echter zoveel steun onder de bevolking verloren dat hem dit nu zijn fel begeerde baantje heeft gekost.

Griekenland

Ook in Griekenland heeft zich een politieke aardverschuiving voorgedaan die de traditioneel grootste partijen in Griekenland, PASOK en Nieuwe Democratie, hebben gehalveerd. Zij zijn afgestraft voor de onmenselijke bezuinigingen die zij op last van het IMF, de ECB en de EU hebben moeten doorvoeren waardoor het grootste gedeelte van de Griekse bevolking in armoede is terechtgekomen. Door de uitslag van de Griekse verkiezingen komt de hele steunoperatie voor Griekse staatsschulden op losse schroeven te staan. Tenminste, als we de dreigende taal van de ECB, de EU en het IMF mogen geloven.

Nederland

Ook in Nederland moeten er verkiezingen worden gehouden. Weliswaar pas in september, maar het voorspelt niet veel goeds voor de aanhangers van de Europese Unie. Geert Wilders heeft de Europese Unie als thema gemaakt voor de PVV bij de komende verkiezingen en de vraag is hoe de Nederlandse kiezer hierop zal reageren. Ook al lijkt het erop dat Geert Wilders politieke zelfmoord heeft gepleegd met het intrekken van zijn gedoogsteun aan het Kabinet Rutte, de weerzin van de Nederlandse bevolking tegen de Europese Unie en de euro zou best nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. De kiezer is nog steeds niet vergeten dat Jan Peter Balkenende, ondanks een afwijzing door de kiezer van het Verdrag van Lissabon, dit verdrag er met list en bedrog alsnog doorheen heeft gedrukt.

De kruik gaat net zo lang te water…

Ondanks alle doemscenario’s die de politici en de bancaire sector de bevolking voorhouden indien zij voor iets anders kiezen dan wat zij noodzakelijk vinden, heeft de kiezer hieraan geen gehoor gegeven en duidelijk gemaakt dat zij vinden dat het anders moet. De arrogante opstelling van de politici en hun financiële handlangers zijn al lang een doorn in het oog van de bevolking van de Europese landen maar dat schijnt op de een of andere manier bij hen niet door te dringen. Sinds het ondemocratische doordrukken van het Verdrag van Lissabon door de strot van de Europese bevolking dachten zij zich alles te kunnen permitteren en gingen er kennelijk aan voorbij dat zij ooit hierop zouden worden afgerekend.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl