Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Carlos Slim

Op dinsdag 8 mei werd bekend dat de schatrijke Zuid Amerikaanse investeerder Carlos Slim een bod heeft uitgebracht op 28% van de aandelen KPN van € 8,- per aandeel. Hierop schoot de koers van KPN omhoog van € 6,50 naar € 8,-. Carlos Slim is eigenaar van América Móvil, de grootste telefoon provider van Zuid en Noord Amerika. Carlos Slim heeft een geschat vermogen van 69 miljard dollar en profileert zich als iemand met een filantropische instelling. Tegelijkertijd laat hij het straatarme Mexicaanse volk de hoogste prijs ter wereld betalen voor het gebruik van de telefoon. Hij wordt ook wel “El Monopolista” genoemd.

Morgan Stanley

Naderhand werd bekend dat de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley op 4 mei een belang van 10,01% heeft genomen in KPN. Dit was vier dagen vóórdat Carlos Slim een bod uitbracht op 28% van de aandelen KPN. Ruim één week na het bekend worden van deze aankopen komt op 16 mei de melding van de Autoriteit Financiële Markten dat Morgan Stanley haar belang in KPN heeft teruggebracht naar 4,93%. Als we het verschil in aankoop en verkoop nemen dan betekent dit dat Morgan Stanley met de verkoop van 5% van de KPN aandelen een winst heeft gemaakt van zo’n 90 miljoen euro.

Het is opvallend dat er in de berichtgeving van de reguliere media niets valt te bespeuren over enig vermoeden van “handel met voorkennis”. De transacties worden terloops gemeld als normale kennisgeving. Analist Jos Versteeg bij Theodoor Gilissen zegt in een interview met  NOS Radio1: “Je moet er niet vanuit gaan dat er voorkennis is.” Beluister geluidsfragment op Radio1-pagina.

Het lijkt ons, gezien de ervaringen met banken en zéker de Amerikaanse, dat er juist wél van voorkennis moet worden uitgaan. Negentig miljoen winst in een paar dagen is nogal wat en daar zouden, gezien de timing van de transacties, alle toeters en bellen voor moeten afgaan.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl