Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Zelfoverschatting

Tofik Dibi

De kandidatuur van Tofik Dibi voor het lijsttrekkerschap van Groen Links kwam in politiek Den Haag aan als een donderslag bij heldere hemel. Waarschijnlijk heeft hij niet veel vrienden, want die zouden hem zeker gewaarschuwd hebben om dit toch vooral niet te doen. Zijn directe opponent, Jolande Sap, schijnt wel tegen hem gezegd te hebben: “Joh, zou je dat nou wel doen?”, maar omdat zij tijdens het spreken haar kiezen nooit van elkaar krijgt, kan het best zijn dat hij gehoord heeft: “Tja joh, dat moet je doen.”  Tofik Dibi zit al sinds 2006 in de Tweede Kamerfractie van Groen Links en je zou denken dat hij inmiddels weet wat het verschil is tussen een ‘gewoon’ Kamerlid en een lijsttrekker of fractieleider. Afgelopen woensdag stond hij oog in oog met televisiepresentator Sven Kockelman en deed met knipperende ogen verwoede pogingen om uit te leggen waarom hij beter zou zijn dan Jolande Sap. Hij beschouwt zichzelf als een politicus van de 21e eeuw en vindt dat hij de beste kandidaat voor het lijsttrekkerschap is. Jolande Sap zou op dit moment de kiezer te weinig aanspreken en hij denkt daar verandering in te kunnen brengen door zich uit te laten roepen als de nieuwe leider van Groen Links.Wat hij als politicus van de 21e eeuw  echter vergeet is dat de kiezers allemaal nog uit de 20e eeuw komen.

De afgelopen jaren hebben we kunnen constateren dat Kamerleden van verschillende partijen die niet tevreden waren over hun lijsttrekkers en zichzelf profileerden als een beter alternatief, allemaal het veld hebben moeten ruimen. Rita Verdonk dacht beter te zijn dan Mark Rutte maar zit nu achter de geraniums. Hero Brinkman ging de strijd aan met Geert Wilders maar heeft de PVV moeten verlaten en zit nu eenzaam te broeden op zijn in beslag genomen zeteltje over een gigantische comeback  terwijl Nederland hem al lang weer vergeten is.

Wij denken dat Tofik Dibi lijdt aan zelfoverschatting en geven hem geen enkele kans op het lijsttrekkerschap. We durven zelfs nog verder te gaan en geloven dat door deze actie zijn politieke carrière bij Groen Links het einde heeft genaderd.

 


 • Rinus57

  Overschat gewoon nieuws zichzelf nu niet een beetje .

  Tofik Dibi heeft democratisch gezien het volste recht om als tegen kandidaat van Jolante Sap zich in een kiesbare strijd te mengen voor het lijsttrekkersschap van GroenLinks .

  De klasse justitie die losbarste bij GroenLinks is een schande voor de democratie.

  Het waarde oordeel of iemand geschikt is of niet hoort niet thuis bij leden van een partij daar niemand maar dan ook helemaaal niemand gemachtigd is om een waarde oordeel over een medemens te vellen, want wie zijn zij dan wel , misschien een stelletje hotemetoten met een IQ van een pinda.

  Thumb up 1 Thumb down 3

 • Rix

  Tsja,,zo werkt het in praktijk??? word lid van een politieke partij,,en dan komt de rest vanzelf??? zo kan iedere gek met een grote bek wat worden?? maar opvallen zal hij niet hoor tussen alle andere malloten in de 2de kamer kijk maar waar we beland zijn met die club !!! Hoeveel % van de Nederlanders zijn lid van een partij??? 0,8%?? en dat heet democratie?? wat zijn de kwalificatie’s die men moet hebben om kamerlid te worden??? geen wonder dat het een zooitje is geworden!!!!

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • Rix

  Als de situatie als boven omschreven niet veranderd zou het dan niet verstandig zijn om een bindend referendum te houden voor alle zaken die bv. 10 mln. teboven gaan ??? en voor alle andere “ingrijpende” maatregelen??? bv voor zaken waarvoor nu een advies bureau word ingehuurd?? als die “slimme” kamerleden het niet weten??? de Bevolking weet het wel??? zie pleuro.

  Thumb up 6 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl