Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Volwassen sport

Het skateboarden is ontstaan eind jaren 60 van de vorige eeuw. Het waren de surfers die wilden surfen op het land en ontwikkelden het skateboard. De eerste skateboards waren surfboards waaronder rolschaatswielen werden gemonteerd. De discipline bestond in het begin enkel uit rijden, slippen en een paar eenvoudige figuren (tricks) zoals de “wheelie” of  over hindernissen springen waarbij de plank eronderdoor ging. Er konden geen kickturns gemaakt worden omdat het deck geen tail (nose) had. Aanvankelijk waren de boards lang en smal maar al snel werden er verschillende stijlen ontwikkeld met voor iedere stijl aparte boards. Er kwamen bredere boards voor de verticale disciplines en smallere voor de slalom en freestyle. Zo kreeg een typisch freestyle board steeds meer nose en lichtere trucks zoals de magnesium Tracker en steeds kleinere en hardere wielen. Inmiddels is skateboarden uitgegroeid tot een volwassen sport met specifieke hindernissen en disciplines en heuse kampioenschappen.

Streetstyle

Het meest spectaculaire is wel de “streetstyle”. Bij deze discipline wordt op spectaculaire wijze gebruik gemaakt van alles wat je op straat kan tegenkomen, zoals vuilnisbakken, bankjes, trappen, stoepranden, trapleuningen, hellingen en verticale hoogteverschillen. Onderwijl draaien de skateboards op miraculeuze wijze onder de voeten van de skateboarder door en komen zij steeds op het juiste moment met hun voeten op de juiste plaats van  het skateboard terecht. Hieronder twee video-opnames waarvan de eerste is gemaakt met een highspeed camera die 1000 beelden per seconde kan opnemen en in super slow motion wordt getoond. De tweede opname laat zien welke capriolen er met een skateboard kunnen worden uitgehaald wanneer je besluit om een trip te maken in een willekeurige stad met al de hindernissen die je zoal kan tegenkomen.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl