Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Staatsgreep

José Manuel Barroso

Het “European Stability Mechanism” (ESM), welke aanvankelijk in het leven werd geroepen als een permanent noodfonds om eurolanden met een te hoge staatsschuld te beschermen tegen te hoge rentes, blijkt achteraf niet  meer te zijn dan een brutale roofoverval van bankiers op de Europese schatkisten, die zij plegen in samenwerking met de Voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, de President van de EU, Herman van Rompuy en de President van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi.

Het was de bedoeling dat landen met een onhoudbare staatsschuld directe steun zouden ontvangen uit het ESM, zodat de rente op de staatsobligaties binnen aanvaardbare proporties zou blijven. De ‘top’ ontmoeting vorige week van de Europese regeringsleiders had echter als resultaat dat niet alleen overheden een beroep kunnen doen op het noodfonds maar dat  nu ook noodlijdende banken rechtstreeks kunnen aankloppen bij het ESM om kapitaal op te halen.

Rooftocht

Herman van Rompuy

Hiermee is gelijk de aap uit de mouw. Het gaat dus eigenlijk helemaal niet om het redden van landen! Onder het mom van landen redden is het ESM opgericht om banken te redden! Bankiers die nota bene de schuldencrisis veroorzaakt hebben en na het ontstaan ervan ook nog eens kapitalen hebben verdiend aan Ierse (7%), Griekse (23%), Portugese (7,3%), Spaanse (6,8%) en Italiaanse (6,3%) obligaties. Deze aasgieren moeten nu gered worden omdat ze zichzelf zijn voorbijgelopen tijdens hun rooftochten. Het onbegrijpelijke is dat de parlementariërs van de afzonderlijke eurolanden hebben ingestemd met zo’n ondemocratisch en dictatoriaal gedrocht als het ESM. De zucht naar steeds maar meer geld die bankiers van nature hebben wordt in de zéér nabije toekomst nog verder opgevoerd omdat het ESM de deelnemende landen heeft verplicht om tot in het oneindige geld te storten in het permanente noodfonds, als men dit nodig acht. Wanneer 90% van de aandeelhouders het ESM-akkoord hebben geratificeerd dan moet er per omgaande 80 miljard gestort worden en wordt er in eerste instantie garant gestaan voor 700 miljard euro. De deelnemers hebben zich verplicht om, wanneer dit nodig wordt geacht, zonder tussenkomst of goedkeuring van de parlementen binnen 7 dagen de benodigde bedragen over te maken naar de ECB, die het vervolgens doorsluist naar de noodlijdende landen of banken.

Landverraad en volksverlakkerij

Alle parlementariërs die vóór dit ESM gedrocht hebben gestemd pleegden eigenlijk landverraad. Het hoogste recht van een nationaal parlement is het “budgetrecht”. Dit recht is het belangrijkste recht in een democratie. Zonder dit recht kan op geen enkele manier parlementaire macht uitgeoefend worden. Het is namelijk het Parlement dat besluit waar het belastinggeld aan besteed wordt. Door dit recht nu uit handen te geven hebben de parlementariërs die vóór dit plan hebben gestemd  zich schuldig gemaakt aan volksverlakkerij en landverraad door de sleutel van de schatkist over te dragen aan de lakeien van de bankiers, José Manuel Barroso, Herman van Rompuy en Mario Draghi.

Als geheugensteuntje de fracties die tegen het ESM akkoord hebben gestemd:

SP, PVV, CU, SGP, PvdD. Doe er uw democratische voordeel mee op 12 september!

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl