Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de Italiaanse staatsobligaties met twee stappen verlaagd van A3 naar BAA2. Als reden werd opgegeven dat de vrees bestaat voor een domino-effect wanneer Griekenland mogelijk de eurozone verlaat. Verder maakt Moody’s zich zorgen over de situatie van de Spaanse banken.

Afgelopen zondag  nog heeft de Italiaanse eerste minister, Mario Monti, tijdens een conferentie in Zuid-Frankrijk de ministers van financiën van eurolanden opgeroepen om haast te maken met ingrijpen vanwege stijgende rentes. De stijgende rentes op Italiaanse en Spaanse staatsobligaties zijn volgens hem een reden tot zorg en vragen om actie van de ministers van Financiën van de eurolanden. Ook wees hij met een beschuldigend vingertje naar ‘enkele Noordelijke landen’ die twijfel zouden hebben veroorzaakt over de afspraken die zijn gemaakt bij de totstandkoming van het EU-akkoord, maar deze nu zouden willen intrekken. Hij had het over ‘ongepaste uitspraken’. Monti noemde de landen overigens niet met naam.

Monti op zijn wenken bediend

Monti is wat betreft zijn vrees voor stijgende rentes op zijn wenken bediend door kredietbeoordelaar Moody’s omdat een verlaging met twee stappen tegelijk, de rente voor Italiaanse staatsobligaties ongetwijfeld omhoog zal stuwen. Afgevraagd mag worden wat Moody’s over Griekenland weet wat wij nog niet weten. Als de vrees voor een Griekse exit uit de eurozone en geldgebrek bij de Spaanse banken de werkelijke redenen zouden zijn, dan is het logischer dat niet alleen Italië maar ook ook Spanje en waarschijnlijk zelfs alle eurolanden afgewaardeerd zouden worden.

Het moet toch niet gekker worden met de Amerikaanse kredietbeoordelaars. Wij zouden er niet van opkijken als blijkt dat Moody’s, in samenwerking met hun ‘duistere Wall Street bankiers’ er juist bewust op uit zijn een domino-effect te creëren om zodoende de eurozone nog verder uit te hollen.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl