Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nu of nooit

Op woensdag 12 september krijgen de Nederlandse kiezers bij de Tweede Kamerverkiezingen een allerlaatste kans om nee tegen de Europese Unie en de euro te zeggen. Het zal echt een overduidelijk nee moeten worden van minstens 76 zetels voor anti-Europese partijen. Is dit niet het geval dan zullen alle andere meerderheden kiezen voor Europese samenwerking.  De gevestigde (pro-Europese) politieke partijen zullen de Nederlandse bevolking tijdens de coalitieonderhandelingen ‘uitleveren’ aan Brussel om de vorming van de “Verenigde Staten van Europa” mogelijk te maken. Als argument zal gebruikt worden dat de problemen die er zijn door de afzonderlijke landen niet opgelost kunnen worden, maar dat we er alleen maar uit kunnen komen als deze problemen gezamenlijk in Europees verband zullen worden aangepakt. Voor de argeloze kiezer die niet door heeft wat voor vies spelletje er gespeeld wordt klinkt dit alleszins aannemelijk. Als er een meerderheid vóór Europese eenwording wordt gehaald dan hebben de tegenstanders van de EU en de euro zich hierbij neer te leggen en kunnen niet anders doen dan zich tandenknarsend te voegen naar de wens van de meerderheid. Zo werkt democratie nou eenmaal. Waren wij aanvankelijk ook een voorstander van de invoering van de euro en de vorming een Europese politieke unie, dit is nu echter omgeslagen naar een felle afkeer ervan. De reden van deze omslag is de totale minachting van de Europese regeringsleiders en de Europese Commissie voor de Europese bevolking die zij de afgelopen 10 jaar hebben tentoongespreid. Was de Europese bevolking vóór de oprichting van de EU en de invoering van de euro redelijk tot zéér welvarend, de afgelopen tien jaar is dit echter omgeslagen in het tegendeel. Overheden hebben zich in samenwerking met de banken willens en wetens tot over de oren in de schulden gestoken, zodanig dat de bevolking van zowat alle Europese landen deze enorme schuldenberg uit hun eigen portemonnee moeten gaan terugbetalen. Dat hierdoor in de komende jaren de welvaart zal omslaan naar een zeer karig en armoedig bestaan voor het grootste deel van de bevolking is niet per ongeluk gebeurd, maar daar is juist heel bewust naar toe gewerkt.

Ontwrichten van economie

Het leidt voor ons geen twijfel dat de bankensector in samenwerking met de politici de schuldencrisis hebben laten ontstaan met het doel de financiële wereld in Europa te ontwrichten. George Bush jr. heeft bij zijn aantreden in 2000 als president van de Verenigde Staten op advies van zijn van de Goldman Sachs bank afkomstige minister van financiën, Henry Paulson, de regels voor het afsluiten van hypotheken dermate versoepeld dat zelfs mensen zonder inkomsten in de gelegenheid werden gesteld om een huis te kunnen kopen. Dat hierdoor de financiële markt zou worden vergiftigd met twijfelachtige leningen wist met toen al. Op zéér grote schaal werden er vanaf die tijd hypotheken verstrekt die de Amerikaanse huizenprijzen als een raket omhoog deden schieten. Dit heeft geduurd tot halverwege 2007 toen deze huizenbubbel uiteenspatte en de zogenaamde hypotheekcrisis ontstond.

Twee vliegen in één klap

Bij de invoering van de euro waren de Amerikanen bang dat deze munt op den duur de hegemonie van de dollar zou gaan aantasten. Als deze munt op een gezonde manier aan de gang zou gaan dan zou deze wel eens veel sterker kunnen worden dan de US-dollar. Dat had de ex-CEO van de Goldmans Sachs bank, Henry Paulson goed gezien en dus moest hij als minister van financiën een strijdplan ontwerpen om deze dreiging tegen te gaan. In overleg met de centrale bank van Amerika, de FED en de regering Bush, werd besloten de kredietregels te versoepelen, zodat er in redelijke korte termijn heel veel risicovolle leningen konden worden afgesloten. Deze leningen zouden dan in stukken gehakt, samen met goede leningen in pakketten met een triple-A status worden gestopt en worden doorverkocht, bij voorkeur aan Europese beleggingsinstituten en grote banken. Op deze wijze zouden er, wanneer uit zo komen dat deze pakketten geen waarde hadden, twee vliegen in één klap geslagen worden. Ten eerste zou de Europese bankensector financieel worden uitgekleed, zodat deze door overheidsgelden moeten worden gered. Ten tweede zouden de Europese staatsschulden hierdoor in een aantal landen zo hoog oplopen dat de koers van de euro ten opzichte van de dollar door een verlies aan vertrouwen in elkaar zou zakken.

Goldman Sachs bank

Headquarter Goldman Sachs

Dat het plan goed is uitgevoerd heeft de wereld ervaren. De kredietcrisis is uitgebroken en Griekse, Spaanse, Italiaanse en Franse banken lijden sinds het uitbreken aan een chronisch geldgebrek en moeten steeds bij  hun centrale banken aankloppen om de voorraden aan te vullen. De overheden kijken tegen almaar hogere staatsschulden aan en het vertrouwen in de euro neemt met de dag verder af. Het kan haast niet anders dan dat de FED de Goldman Sachs bank heeft benoemd tot hoofdkwartier van waaruit de strijd gevoerd wordt. Het is de Goldman Sachs bank die als enige bank ongeschonden uit de strijd is gekomen en honderden miljarden heeft verdiend aan de crisis.

Toeval

Is het toeval dat de Amerikaanse minister van financiën, die het omstreden besluit nam om de kredieteisen te versoepelen, Henry Paulson, vóórdat  hij minister werd, het hoofd was van de Goldman Sachs bank?
Is het toeval dat Griekenland als eerste Europese land dreigt failliet te gaan, terwijl de Goldman Sachs bank door het plegen van fraude hen in deze positie heeft gemanoeuvreerd?
Is het toeval dat de president van de Europese centrale bank, Mario Draghi, Vice-President bij de Goldman Sachs bank is geweest?
Is het toeval dat de ‘ongekozen’  Italiaanse minister president, Mario Monti, jarenlang adviseur is geweest bij de Goldman Sachs bank?
Is het toeval dat de voormalige minister president van Griekenland in zijn functie als centrale bankier met de Goldman Sachs bank de toelatingsfraude heeft gepleegd om Griekenland bij de eurozone te betrekken?

Europa

Ook Europese banken spelen dit lugubere spelletje mee. Onlangs is uitgekomen dat de FED bij het uitbreken van de kredietcrisis in het diepste geheim en zonder medeweten van de Amerikaanse en Europese overheden meer dan 3.000 miljard dollar aan verschillende Europese banken heeft overgemaakt. Ook de Nederlandse Rabobank was één van de ontvangers. De FED en de banken weigeren te vertellen waarom deze betalingen zijn verricht en het onderzoek ernaar wordt aan alle kanten tegengewerkt. Natuurlijk moet dit een reden hebben en deze zou best wel eens te maken kunnen hebben met de vurige wens van de Amerikaanse en Europese bankiers om tot één Verenigd Europa te komen.

Aan u de keuze

Als u in de toekomst geregeerd wenst te worden door politici die aan de leiband lopen van criminele en corrupte bankiers, en u denkt dat deze goed voor u zullen zorgen, kies dan op 12 september voor een pro-Europese partij. Het zal niet al te lang duren totdat u onaangenaam verrast zult worden met de gevolgen van uw keuze.

Voor de kiezers die niets meer met Europa te maken willen hebben is er weinig keus. Van de SP is, ondanks dat deze partij Eurosceptisch is, weinig te verwachten omdat de SP naar alle waarschijnlijkheid toch zal kiezen voor een verdere en nauwere samenwerking met de Europese Unie. Er is alleen maar een kans als de PVV, de PvdD, de SGP, de CU en de nieuwe partij SOPN samen minstens 76 zetels behalen. Gezien het politieke besef van de gemiddelde Nederlander lijkt deze kans echter uitgesloten.

Twitter

Via Twitter ontving de redactie tweets dat wij de “enige en echte” anti Europese partij niet hebben vermeld. Wij hopen dit hiermee te hebben rechtgezet.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl