Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

‘Briljante’ oplossingen van ‘knappe’ koppen

Bestuurders van instellingen en bedrijven en hoogleraren op diverse vakgebieden doen de laatste tijd behoorlijk van zich spreken. De een na de ander komt met ideeën en oplossingen op de proppen waarvan de ‘gewone mens’ denkt: “Zijn ze nou helemaal gek geworden?”

Hypotheekrente aftrek

Zo was er een aantal maanden geleden hoogleraar stedelijke vernieuwing, Maarten van Ham, die heeft bedacht dat de ‘babyboomers’ maar eens moesten gaan opdraaien voor de kosten van de hypotheekrenteaftrek. Dat leek hem wel een goed plan. Hij vindt dat de babyboomers de hypotheekrenteaftrek die zij de afgelopen decennia hebben genoten, via belastingheffingen geheel of gedeeltelijk weer terug aan de staat moeten betalen. Volgens hem lost het probleem van de hypotheekrenteaftrek zich op deze manier vanzelf op.

Bedrijfsleningen

Een paar weken later meldde de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van banken, Boele Staal, dat bedrijven die geld willen lenen wat hem betreft niet meer bij banken terecht kunnen. Ze moeten maar op zoek gaan naar alternatieve financieringsmogelijkheden. Hij vindt dat Nederlandse bedrijven moeten afkicken van hun verslaving aan bedrijfsleningen. M.a.w., deze ‘hotshot’ van de bankwereld doet zijn complete  bedrijfstak op slot omdat hij zijn producten niet meer wil verkopen.

Aflossingsvrije hypotheken

Ook ‘bankdirecteur’  Gerrit Zalm denkt iets ‘zinnigs en waardevols’ te moeten zeggen en komt ineens met het idee dat iedereen die in het verleden een aflossingsvrije hypotheek heeft afgesloten, nu toch maar de hypotheek moet gaan aflossen. Doe je dat niet dan mag je, wat hem betreft, in het vervolg de hypotheekrente niet meer aftrekken van je inkomen. Ondertussen verkoopt zijn ‘eigen’ bank nog steeds graag aflossingsvrije hypotheken.

Zorgkosten

Wanneer je eindelijk je hypotheek hebt afgelost, dan vindt hoogleraar economie Lans Bovenberg dat je je zuurverdiende  huis verplicht moet verkopen aan een woningcorporatie om met die centen de steeds hoger oplopende zorgkosten te gaan betalen. Om de waanzin compleet te maken wil hij je ook nog verplichten om je pas verkochte huis weer voor veel geld terug te huren van de woningcorporatie zodat die er ook nog wat aan kan verdienen.

Verplichte mantelzorg

Als je dan aan het eind van je drukke leven helemaal versleten wordt opgenomen in een verpleegtehuis, dan vindt bestuurder Jeroen van den Oever van zorginstelling Vierstroom, dat je familieleden verplicht een aantal uren in de week moeten meewerken omdat de kwaliteitseisen die zij stellen niet meer afdoende  gedekt worden door de opbrengsten uit de AWBZ. Dat deze zorginstelling in 2011 een recordwinst boekte van 4,5 miljoen euro en dat bestuurder Jeroen van den Oever zelf behoort tot de top van de teveelverdieners met een riant salaris van € 205.000,- daar wordt met geen woord over gerept.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl