Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Meerdere versies

Het kon niet uitblijven dat Microsoft, na een eerdere mislukking, toch weer met een eigen tablet op de markt zou komen. Met de introductie van Surface probeert Microsoft een serieus alternatief voor de iPad van Apple te bieden. De Surface zal in twee versies leverbaar worden, één werkt  op een Intel-chipset en kan overweg met Windows 8 Pro en alle gangbare Windows-software, de ander beschikt over een zuiniger ARM-processor en draait op de afgeslankte versie Windows RT. De Surface die draait op Windows RT weegt 676 gram en is 9,3 mm, heeft een 10,6 inch scherm en verkrijgbaar met 32 en 64 Gb. Ook is hij voorzien van zowel een Micro SD als USB poort. De Windows 8 Pro versie weegt 903 gram is 13,5 mm en leverbaar met 64 en 128 Gb.

Microsoft heeft aangegeven dat de Surface tussen de 300 en 500 dollar zal gaan kosten en de Surface Pro komt voor een prijs tussen de 800 en 1300 dollar in de winkel te liggen.

Opvallend is het afneembare platte toetsenbord welke zichzelf uitschakelt als het wordt omgeklapt naar de achterkant. Tevens dient het als bescherming voor het onbreekbare, van Gorilla Glas gemaakte scherm.

Een andere slimme vondst is de standaard die zowat onzichtbaar is wanneer hij is ingeklapt en waarmee de Surface makkelijk rechtop kan worden gezet wanneer deze is uitgeklapt.

De Surface Pro is, behalve een volwaardig besturingssysteem, uitgerust met USB 3.0-poorten en hitteventilatie en is hiermee een volwaardige computer in tablet vorm.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl