Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nieuws wordt van bovenaf bepaald

De belangrijkste krant van Amerika, de New York Times, geeft openlijk toe dat het Witte Huis aan de mainstream media voorschrijft wat de inhoud van belangrijke en minder belangrijke artikelen mag zijn. Miljoenen Amerikanen hebben al lang het vermoeden dat de toonaangevende pers grootschalig wordt gecontroleerd op de inhoud van hun berichtgeving. Een recent artikel in de New York Times onderbouwt niet alleen dit vermoeden maar het bewijst tevens hoe gecontroleerd de berichten zijn die afkomstig zijn van mensen die menen te heersen over anderen. Wat verontrustender is; het verhaal laat zien dat de meeste grote mediabronnen medeplichtig zijn aan het ‘verpakken’ van de informatie waarmee aan het publiek wordt opgelegd wat zij wel of niet mogen horen. Deze openbaring is nou niet bepaald schokkend nieuws voor veel Amerikanen,omdat zij al lang het vermoeden hebben dat zij ‘gefilterd’ nieuws te lezen en te horen krijgen.

Presidentsverkiezingen

Het is gebleken dat tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, journalisten die interviews met betrokken kandidaten of hun medewerkers wilden hebben hiervoor niet in de gelegenheid werden gesteld als zij weigerden akkoord te gaan met het redigeren van passages, met het ontdoen van kleurrijke metaforen, omgangstaal of alles wat zelfs maar licht provocerend zou zijn. Overigens is dit best wel begrijpelijk, want elke uitglijder doet een kandidaat in de polls zomaar een aantal procenten duikelen. Anders is het gesteld met het censureren door de overheid van berichten die werkelijk van belang zijn. Ook het niet vermelden van gebeurtenissen en feiten is een ernstige vorm van censuur die gehanteerd wordt door zowel de overheid als de mainstream media.

Europa

Het zijn niet alleen de Verenigde Staten waar de overheid en de mainstream media bepalen wat de bevolking wel of niet te horen krijgt. Ook in Europa zijn tal van voorbeelden te noemen van belangrijke zaken of gebeurtenissen waar niet over geschreven wordt. Een ervan is de jaarlijkse bijeenkomst van de zogenaamde Bilderberg conferentie. Vorsten en vorstinnen, regeringsleiders, CEO’s van multinationals, belangrijke bankiers, schatrijke ondernemers en topambtenaren komen er jaarlijks bijeen om in het diepste geheim, over god mag weten wat, met elkaar van gedachten te wisselen. Door de  mainstream media wordt er ieder jaar weer opnieuw weinig of geen aandacht aan besteed, terwijl toch over zéér belangrijke onderwerpen wordt gesproken. Wanneer bij andere gelegenheden maar vijf procent van de Bilderberg deelnemers elkaar zouden ontmoeten dan zou de voltallige wereldpers er boven op duiken om er verslag van te kunnen doen. Het enige wat er nu over geschreven wordt is dat ‘complotdenkers’ zich druk maken over deze ‘elitaire’ ontmoetingen.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl