Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Buma maakt draai van 180 graden

De lijsttrekker van het CDA, Sybrand van Haersma Buma, wil af van de langstudeerboete waarvan de invoerdatum gepland stond op 1 september. Hiermee maakt het CDA een draai van 180 graden. CDA-Kamerlid De Rouwe erkent dat dat het idee van de langstudeermaatregel uit de koker van het CDA komt maar, zo zegt hij: “We zien nu dat er geen draagvlak voor is”. PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing had al twee keer eerder een verzoek tot afschaffing van de maatregel gedaan maar toen wilden de “Kunduzpartijen” hier absoluut niet aan meewerken.

Bankensector aanpakken

Verder wil van Haersma Buma de bankensector harder aanpakken. Tijdens de presentatie van zijn boek “Samen kunnen we meer” zei hij dat de ‘moraal’ en ‘respect en zorg voor elkaar’ snel moeten terugkeren in deze sector. Hij pleitte voor een nieuwe moraal, wat volgens hem betekent: “Meer maatschappelijkheid en minder individualisme”. Hij vindt dat de politiek in die omslag van denken en handelen het voortouw moet nemen. Afgevraagd kan worden: “Waar was het CDA in de tijd dat de banken veranderden van betrouwbare instituten in ‘criminele organisaties'”?

Kinderopvang

Verder wil van Haersma Buma de afspraken die gemaakt zijn bij het “Kunduzakkoord” over de kinderopvang terugdraaien. Hij wil dat de bezuiniging op de kinderopvang toch niet doorgaat. Dit terwijl zowel in het regeerakkoord als in het “vijfpartijenakkoord” het CDA heeft getekend om de kinderopvang per 2013 te gaan versoberen.

Verkiezingsretoriek

Kiezers die de neiging hebben om zich door dit soort uitspraken te laten overhalen om alsnog op het CDA te stemmen, zullen zich  moeten realiseren dat er van die beloften niets waargemaakt gaat worden. Als er één partij is die in een lange regeringsgeschiedenis zijn verkiezingsbeloften heeft geschonden dan is dit het CDA wel. Zijn de verkiezingen eenmaal voorbij dan moet er onderhandeld worden met andere partijen om een regeringscoalitie te kunnen vormen. Tijdens deze onderhandelingen zijn alle gedane beloftes niets meer waard. Het CDA staat met de rug tegen de muur omdat zij historisch laag staan in de peilingen. In de hoop het verlies enigszins beperkt te houden belooft het CDA tijdens de verkiezingscampagne van alles en nog wat. Maar zodra de Christen Democraten de geur van het pluche ruiken zullen zij alle beloften waarschijnlijk overboord zetten  om toch vooral maar weer op het pluche plaats te kunnen nemen.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl