Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

In samenwerking Sony

Hasselblad staat bekend om zijn camerasystemen met enorme aantallen megapixels. Deze fabrikant van exclusieve camera’s heeft op de fotobeurs “Photokina” in Keulen, in een samenwerkingsverband met Sony, de “Lunar” geïntroduceerd. Het is een systeemcamera die gebaseerd is op de NEX-7 van Sony. Deze spiegelloze camera maakt gebruik van elementen uit de NEX-7 systeemcamera van Sony. De camera is compatibel met met de verwisselbare NEX-lenzen van Sony. Ook heeft de Lunar een vergelijkbare vorm als Sony’s toestel, met dit verschil dat de Hasselblad een meer gestroomlijnd uiterlijk heeft. Hasselblad heeft voor dezelfde APS-C-sensor gekozen, hij heeft een Bionz-processor aan boord en beschikt over een 23,4 megapixelsensor. Samen zijn ze goed voor een opnamesnelheid van 10 opnames per seconde. De Lunar heeft een ISO-bereik van 100 tot en met 16.000 en maakt full-hd video-opnames. Er is gebruik gemaakt van luxe materialen, zo is er voor de greep keuze uit koolstofvezel en hout, ieder beschikbaar in chique kleuren. De achterkant van de camera beschikt over een kantelbaar scherm en bovenop het toestel bevinden zich forse en eenvoudig te bedienen draaiknoppen. De verwachting is dat de camera in het eerste kwartaal van 2013 op de markt komt. De prijs zal zo’n € 5.000,- bedragen.

 

Ter vergelijking, hieronder  de Sony NEX-7


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl