Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VVD ondanks winst in een nadelige positie

Terwijl de politieke commentatoren verkondigen dat de twee grootste partijen, VVD en PvdA, door de verkiezingsuitslag tot elkaar zijn veroordeeld en haast niet anders kunnen dan samen te gaan regeren, is dit toch niet zo logisch als zij doen voorkomen. De PvdA van Diederik Samsom kan namelijk héél eenvoudig forceren dat de VVD in de oppositie wordt gedwongen. Zoals de PvdA met Job Cohen in 2010 door de VVD buitenspel is gezet, zo kan de PvdA nu de VVD buitenspel zetten.

Met rug tegen de muur

Diederik Samsom kan namelijk forceren dat Mark Rutte wel moet weglopen uit de onderhandelingen met de PvdA. Wanneer Samsom weigert om concessies naar de VVD te doen, zal Rutte noodgedwongen de onderhandelingen moeten afbreken omdat er voor de VVD dan geen enkele eer te behalen valt. Als grootste partij moet de VVD dan op zoek gaan naar andere partners, maar die zijn er niet genoeg om er een meerderheidskabinet mee te kunnen vormen. Alléén als het CDA, de PVV en D66 mee zouden doen met de VVD dan zou het kunnen, maar die optie is niet haalbaar. Alexander Pechtold zou zijn politieke doodvonnis tekenen als hij samen met de PVV van Geert Wilders in één kabinet zou gaan zitten. Ook het CDA zal zich niet nog een keer laten verleiden om aan zo’n coalitie deel te nemen. Noodgedwongen moet Rutte dan zijn formatieopdracht teruggeven. Op dat moment is de weg vrij voor Diederik Samsom.

Centrumlinks

Voor Diederik Samsom ligt het allemaal een stuk eenvoudiger. Die kan, met volledig behoud van geloofwaardigheid en zonder verregaande concessies te hoeven doen, een centrumlinkse regering vormen samen met de SP, CDA, D66 en de CU om zodoende tot een ruime meerderheidskabinet te komen van 83 zetels. Zou de Christen Unie niet meedoen, dan nog zou zo’n kabinet op 78 zetels uitkomen. Ook in de Eerste Kamer zou deze coalitie over een ruime meerderheid beschikken. De bezwaren die Alexander Pechtold heeft tegen de SP zullen eenvoudig opzij gezet worden omdat de wensen van de SP wat betreft Europa ook voor D66 niet onoverkoombaar, dus bespreekbaar zullen zijn.

Wij gokken erop dat het een kabinet “Samsom” wordt.

 

 

 


 • dvhaaren

  Het zou een leuke optie zijn. Wellicht de enige juiste. Rutte wilde in de vorige coalitie een President zijn voor alle Nederlanders. Daarbij viel op te merken dat het regeerakkoord er een was, waar rechts Nederland zijn vingers kon aflikken. Hoe zou je dit uit kunnen leggen; zijn alleen de rechtse Nederlanders, Nederlanders en wat is volgens Rutte dan de rest. Oh ja, dat zijn de socialisten die moeten maar op een houtje bijten want dat is een gevaarlijk soort voor Nederland zoals Rutte in een artikel in de Telegraaf even losjes mee deelde. Ja, wat moet je dan doen om ook je vingers af te kunnen likken? Juist dan ga je antisocialistisch toch ook op de VVD stemmen dus waar de winst bij de VVD vandaan komt is gewoon heel simpel. Wil je mee profiteren met rechts Nederland dan stem je VVD. Althans dat denk een groot deel van het stemvee. Waarom die onderzoeksbureaus en de media er dan zo lang, vaak en semi intelligent over moeten palaveren is dan ook een beetje verdacht. Want wat werkelijk aan de orde is wordt in mijn ogen verzwegen. Waarom, nou dat is toch duidelijk de bolsjewieken liggen aan onze grenzen althans in de beleving van de VVD.

  Thumb up 7 Thumb down 2

 • dvhaaren

  Het zou een leuke optie zijn. Wellicht de enige juiste. Rutte wilde in de vorige coalitie een President zijn voor alle Nederlanders. Daarbij viel op te merken dat het regeerakkoord er een was, waar rechts Nederland zijn vingers kon aflikken. Hoe zou je dit uit kunnen leggen; zijn alleen de rechtse Nederlanders, Nederlanders en wat is volgens Rutte dan de rest. Oh ja, dat zijn de socialisten die moeten maar op een houtje bijten want dat is een gevaarlijk soort voor Nederland zoals Rutte in een artikel in de Telegraaf even losjes mee deelde. Ja, wat moet je dan doen om ook je vingers af te kunnen likken? Juist dan ga je antisocialistisch toch ook op de VVD stemmen dus waar de winst bij de VVD vandaan komt is gewoon heel simpel. Wil je mee profiteren met rechts Nederland dan stem je VVD. Althans dat denk een groot deel van de gemanipuleerde. Waarom die onderzoeksbureaus en de media er dan zo lang, vaak en semi intelligent over moeten palaveren is dan ook een beetje verdacht. Want wat werkelijk aan de orde is wordt in mijn ogen verzwegen. Waarom, nou dat is toch duidelijk de bolsjewieken liggen aan onze grenzen althans in de beleving van de VVD.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marty Bolluyt

  http://basisinkomen.nl/

  De problemen zouden een stuk minder worden en zijn, wanneer we ‘Basisinkomen’ zouden invoeren.
  Maakt van elke consument een ‘betaalde werknemer’ en lost armoede en werkloosheid meteen op: 16 miljoen extra banen.

  Bekijk de film, open je ogen, en zie hoe het wel kan.

  Verschillen in inkomen zullen er nog steeds zijn, echter ‘de vieze baantjes’ worden weer naar waarde geschat, niemand die meer moet, maar mag en hoeft. Respect voor Mens en Natuur

  Thumb up 1 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl