Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

6-daagse werkweek en 13-urige werkdag

Alsof de Grieken nog niet genoeg gestraft zijn voor het feit dat hun regering in samenwerking met de banken hun land naar een faillissement hebben geleid, nu worden ze ook nog eens honderd jaar terug in de tijd geworpen wat betreft de arbeidsvoorwaarden. De Europese Centrale Bank, het Internationale Monetaire Fonds en de Europese Commissie, tezamen ook wel de “Trojka” genoemd, eisen nu dat Griekenland een zesdaagse werkweek invoert en dat een werkdag wordt opgerekt naar 13 uur. Tevens moet de ontslagvergoeding en de opzegtermijn worden gehalveerd en de pensioenleeftijd onmiddellijk worden verhoogd van 65 naar 67 jaar. Deze eisen staan in een uitgelekt rapport van het Griekse Ministerie van Sociale Zaken.

Misdadigers veroordelen hun eigen slachtoffer

De miserabele situatie waarin Griekenland is terechtgekomen is mede veroorzaakt door dezelfde drie instituten (EU, ECB, IMF) die nu schaamteloos op de stoel van de rechter zijn gaan zitten om hun slachtoffer te veroordelen voor de gevolgen van een misdaad die zij zelf hebben gepleegd. Het was de bankensector die door het plegen van fraude de Grieken euroland hebben ingesleept. Het was de Europese Commissie die, ondanks dat zij van deze fraude op de hoogte waren, dit hebben toegelaten en het was de ECB tenslotte die niet heeft willen verhinderen dat de Griekse regering absurde en onverantwoorde grote bedragen leende. Dat Griekenland hierdoor rechtstreeks op een faillissement afstevende was dus niet alleen bekend maar werd zelfs gestimuleerd en is bewust naar toe gewerkt.

Motieven

Over de motieven van deze instituten om de Europese landen in een gestaag tempo stukje bij beetje in dezelfde positie te manoeuvreren als Griekenland kun je speculeren. Maar dat de Europese landen langzamerhand steeds verder afglijden naar een spectaculair welvaartsverlies is duidelijk zichtbaar. We hoeven alléén maar te kijken naar de enorme bezuinigingsoperaties die overal in Europa op last van de Europese Commissie moeten worden uitgevoerd. Ook Duitsland en Nederland zullen hieraan niet kunnen ontkomen.

Er zal een dag komen dat de verantwoording voor de  bedragen van het ongelimiteerd opkopen van staatsobligaties door de ECB en de honderden, zo niet duizenden miljarden euro’s die de Europese landen aan het ESM hebben moeten betalen, door Mario Draghi aan de afzonderlijke lidstaten zullen worden teruggegeven, echter niet als cash maar wel als zijnde extra nieuwe staatsschulden.

Vanaf dat moment komt héél Europa in dezelfde situatie te verkeren als Griekenland  en zal alle welvaart en sociale zekerheid in rook opgaan waardoor ook wij honderd jaar zullen worden teruggeworpen in de tijd, net als wat de Grieken nu overkomt.

Verkiezingen

Nederland heeft gisteren massaal gekozen vóór Europa en heeft daarmee een laatste kans om een financiële ramp te voorkomen verspeeld. Vanaf nu zal Nederland geen zeggenschap meer hebben over de eigen financiën en hebben we de reddingsboot om het zinkende Europese schip te kunnen verlaten uit handen gegeven. De argeloze kiezer bleek niet opgewassen tegen het uitgekookte en manipulerende mediageweld van de politieke en financiële machthebbers die er alles aan gedaan hebben om de burgers zand in de ogen te strooien.

Dit is democratie en daar hebben we ons bij neer te leggen, al doet het verdomd veel pijn!

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl