Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ondanks ‘belofte’ van Jan Kees de Jager

Jan Kees de Jager

Minister van Financiën Jan Kees de Jager heeft de afgelopen twee jaar steeds herhaald dat het geld dat via de trojka (EU, ECB en IMF) richting Griekenland gaat netjes door de Grieken zou worden terugbetaald. Veel deskundigen hielden, en houden dit nog steeds voor onmogelijk omdat de hoogte van de Griekse schulden en de ineenstorting van hun economie zodanige vormen hebben aangenomen dat Griekenland ondanks de steun van nu al haast 300 miljard euro steeds verder wegzakt in het financiële moeras. Bij de gewone Griekse bevolking is er niets meer te halen omdat deze al uitgeknepen zijn als citroenen. De trojka wil dat nieuwe afschrijvingen op Griekse staatsschulden gaan plaatsvinden. Dit betekent dat nu de Europese overheden een groot deel van hun Griekse bezittingen moeten afboeken en de belastingbetaler voor al deze miljarden moet gaan opdraaien. Dit meldde het Duitse blad “Der Spiegel” nadat zij inzage hebben gehad in een voorlopig rapport van de trojka over Griekenland. Vorig jaar nog moesten particuliere schuldeisers (banken, pensioenfondsen enz.) op aandringen van de EU, ECB en het IMF een flink deel van hun tegoeden afschrijven, door het snel verslechteren van de situatie in Griekenland is het nu de beurt aan overheden (burgers) om hun verlies te gaan nemen.

Belastingontduiking

Christine Lagarde

Dat de Griekse regering en haar kompanen zelf niet van plan zijn om daadwerkelijk en op volle kracht te gaan optreden tegen de uitwassen van de gigantische belastingontduikingen door de rijke Griekse elite, bewijst de arrestatie van de Griekse journalist Kostas Vaxevanis die in het bezit is gekomen van een lijst met namen van 2000 superrijke Grieken die hun kapitaal op Zwitserse bankrekeningen hebben staan waardoor de Griekse overheid miljarden aan belastingopbrengsten misloopt. Deze lijst is twee jaar geleden door de toenmalige Franse Minister van Financiën, de huidige topvrouw van het IMF, Christine Lagarde aan de Griekse regering gegeven. De Griekse regering heeft met deze lijst niets gedaan en volgens de media zou het origineel zelfs zijn zoekgeraakt.  Omdat deze journalist vindt dat de zwaar getroffen Griekse bevolking het recht heeft om te weten wie deze belastingontduikers zijn heeft hij de lijst met namen in het tijdschrift “Hot Doc” laten publiceren. Omdat de Griekse regering de mening is toegedaan dat hiermee het recht op privacy ernstig is geschonden, is de journalist gearresteerd en loopt ook de uitgever van het betreffende blad de kans om opgepakt te worden. Op de lijst staan bijvoorbeeld de namen van Stavros Papastavros, adviseur van de huidige premier Samaras en Georgios Voulgarakis, oud-minister en lid van de Nieuwe Democratie, de partij van Samaras.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl