Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Draagbaar rechthoekig display

Apple heeft afgelopen woensdag in de Verenigde Staten van de “US Patent and Trademark Office” patent gekregen op een “draagbaar display apparaat” in de vorm van een rechthoek. Ieder weldenkend mens zou het voor onmogelijk hebben gehouden dat een patent verkregen kan worden op de vorm van een rechthoek. Door nu het patent aan Apple toe te kennen blijkt dus het tegendeel. Hiermee is de ergste nachtmerrie van de makers van tablets bewaarheid geworden. Apple is van plan om met dit patent in de hand verder de strijd aan te gaan met andere  tabletmakers. Tijdens de rechtszaak die Apple onlangs tegen Samsung had aangespannen en door Samsung werd verloren, sprak de advocaat van de Koreaanse fabrikant zijn ongenoegen uit: “Het kan toch niet zo zijn dat Apple de rechten op een rechthoek kan claimen”?

Apple meest onsympathieke bedrijf

Apple profileert zich internationaal als het meest inhalige, onsympathieke en agressieve bedrijf ter wereld. Gebruikmakend van chauvinistische Amerikaanse instituten als de US Patent and Trademark Office en bakken met geld voor hun dure advocaten proberen zij op deze manier het voor andere computerfabrikanten onmogelijk te maken om actief te zijn in segmenten waar Apple ook actief is. Tegen tal van andere computerfabrikanten lopen rechtszaken over ‘schendingen’ van patentrechten met het doel om landelijke verkoopverboden af te dwingen en hen zodoende het werken onmogelijk te maken.

Hoogmoed komt vóór de val

Apple Inc. 8 nov 2012

Dat de strategie van Apple een keer zal gaan uitmonden in een afkeer naar Apple zelf is iets wat dit arrogante bedrijf over het hoofd lijkt te zien. Ondanks succesvolle verkopen van hun laatste modellen is er al een trend zichtbaar die een zekere “Apple-moeheid” laat zien. Het duidelijkst is dit waarneembaar in het koersverloop van Apple’s beursnotering. Stond het aandeel twee maanden geleden nog op een recordhoogte van haast 700 dollar, momenteel is hij gezakt naar 537 dollar en een verdere daling lijkt niet uitgesloten

 

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl