Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verspilling miljarden euro’s

Herman van Rompuy

De Europese Rekenkamer heeft voor de 18e keer op rij het jaarverslag van de Europese Unie afgekeurd. Zij kwamen tot de conclusie dat de Europese Commissie en een aantal lidstaten in 2011 opnieuw miljarden euro’s hebben verspild. Het gaat om een bedrag van ruim 5 miljard euro. De rekenkamer vindt dat er een betere verantwoording moet worden afgelegd. Een lid van de rekenkamer zei: “Een klein beetje meer moeite door de lidstaten om de projecten goed te controleren en om verkeerd besteed geld terug te halen zou al kunnen helpen, zeker in deze periode van moeilijke economische omstandigheden”.

EU op vingers getikt

Het hoofd van de rekenkamer, Victor Caldeira, vindt dat het essentieel is dat middelen efficiënter worden besteed, “zeker nu de meer rijke landen zich steeds meer verzetten tegen verhoging van het Europees budget”. Eind november komen de 27  lidstaten bijeen om te praten over de begroting voor 2014-2020. Nederland wil dat de begroting drastisch wordt ingekrompen, omdat de landen zelf ook fors moeten snijden in de uitgaven.

Te gek voor woorden

José Manuel Barroso

Je mag je afvragen wat er aan de hand is met de bedrijfsvoering van de Europese Unie. Wanneer het jaarverslag over één jaar van een bedrijf wordt afgekeurd gaan er bij instanties, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst en het OM, alle toeters en bellen rinkelen omdat er naar alle waarschijnlijkheid iets niet in de haak is. Dat het jaarverslag van de EU nu voor de 18e keer op rij wordt afgekeurd is eigenlijk te gek voor woorden, zeker omdat men er  kennelijk behoefte heeft om hier vooral geen ruchtbaarheid aan te geven. Onlangs is onder een aantal Europese lidstaten grote wrevel ontstaan omdat lieden als Barroso en van Rompuy willen dat de Europese landen steeds meer moeten  gaan bijdragen aan de Europese Commissie. Dit terwijl haast alle Europese landen draconisch moeten bezuinigen en de koopkracht van haar burgers met vele procenten achteruitholt. Vorige maand nog haalde Barroso fel uit naar de Europese lidstaten met het verwijt dat zij weinig bereid waren om voldoende geld beschikbaar te stellen voor de Europese Unie.

Het feit dat de Europese Commissie jaarlijks miljarden euro’s verspilt en zij al 18 jaar hun jaarverslag niet goedgekeurd krijgen bewijst dat het verwijt naar de EU, als zijnde een geldverslindend monster, volkomen terecht is!

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl