Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hypotheekschulden

Een grote Spaanse politievakbond heeft haar steun uitgesproken voor politieagenten die weigeren om mensen,  die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, uit hun huizen te zetten. Dit naar aanleiding van recente zelfmoorden of pogingen daartoe die gepleegd zijn op het moment dat deurwaarders arriveerden om de huizen in beslag te nemen.

Zelfmoord

In Bilbao is een 53 jarige vrouw vanaf haar balkon op de vierde verdieping naar beneden gesprongen op het moment dat mensen zich toegang tot de woning hadden verschaft om deze te ontruimen. Zij was op slag dood. Deze vrouw had de hypotheekbank al een tijd niet betaald. In hetzelfde Bilbao werd op 25 oktober een man dood in zijn tuin aangetroffen op het moment dat deurwaarders met een ontruimingsbevel bij hem aanbelden. Een dag later sprong een werkloze man uit het raam van zijn appartement in Burjassot. De man overleefde de val en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De vakbond vertegenwoordigt meer dan 25 duizend politieagenten en een woordvoerder zei te hopen dat hun initiatief bijdraagt aan het uitstellen van huisuitzettingen.

Regelgeving

Door de regering Rajoy waren al maatregelen genomen naar Amerikaans voorbeeld om het hypotheekleed te verzachten, d.w.z. mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen kunnen hun sleutels inleveren bij de bank zonder te blijven zitten met een restschuld. Deze maatregel heeft tot nu toe echter weinig effect op de huisuitzettingen gehad omdat de banken weigeren hieraan hun medewerking te verlenen. Ook riepen 47 rechters van de Algemene Raad van de Rechterlijke Macht vorige week de politici op om tot een nieuwe regelgeving te komen, en zodoende een einde te maken aan de gedwongen huisuitzettingen.

 


 • Rinus57

  Huisuitzetting is van alle tijden , alleen nu is het een rode lap op de bekende stier .
  Vele zullen er nog volgen met of zonder media aandacht .
  Zelf vind ik dat het individu het slachtoffer is geworden van het kapitalistische systeem met al zijn valkuilen .
  Huizen werden verkocht met een tophypotheek veelal met een meefinancieren van kosten koper , huisraad en een nieuwe auto plus keuken met een extraatje van tuinaanleg.
  In een tijd dat de bomen tot aan de hemel rijkten was dat vaak geen probleem , vaak waren de kosten gedekt door de nog steeds groeiende overwaarde op de markt .
  Tot dat …………….. zucht er zich een nare crisis zich aandient waaruit blijkt dat met enorme stappen de economie tot stilstand komt met alle gevolgen van dien .
  Vele de hamer tegenkomen van werkeloosheid en niet meer kunnen voldoen aan de verplichtingen jegens de banken die er zelf een potje van gemaakt hebben .
  Bij vele gaat dan ook het licht uit , en slaat de armoede en de radeloosheid toe .
  Het mooie luchtkasteeltje is ineens verworden tot een boze droom .
  Voor vele is er dan te hopen dat er genoeg politie is die er graag een staking voor over hebben om aan een huisuitzetting niet te voldoen .
  Zij graag een oogje toeknijpen , en de mensen die toch al niets meer hebben toch op een armoedige dag een dak boven het hoofd te houden waar desnoods ook nog geslapen kan worden in een eigen bed .
  Beter een bewoonde staat dan spooksteden creëren waar de ratten van criminelen vrij spel kunnen hebben en de sloppen wijk een voldongen feit word.
  En allemaal maar hopen op betere tijden .

  Thumb up 21 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl