Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hypotheekschulden

Een grote Spaanse politievakbond heeft haar steun uitgesproken voor politieagenten die weigeren om mensen,  die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, uit hun huizen te zetten. Dit naar aanleiding van recente zelfmoorden of pogingen daartoe die gepleegd zijn op het moment dat deurwaarders arriveerden om de huizen in beslag te nemen.

Zelfmoord

In Bilbao is een 53 jarige vrouw vanaf haar balkon op de vierde verdieping naar beneden gesprongen op het moment dat mensen zich toegang tot de woning hadden verschaft om deze te ontruimen. Zij was op slag dood. Deze vrouw had de hypotheekbank al een tijd niet betaald. In hetzelfde Bilbao werd op 25 oktober een man dood in zijn tuin aangetroffen op het moment dat deurwaarders met een ontruimingsbevel bij hem aanbelden. Een dag later sprong een werkloze man uit het raam van zijn appartement in Burjassot. De man overleefde de val en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De vakbond vertegenwoordigt meer dan 25 duizend politieagenten en een woordvoerder zei te hopen dat hun initiatief bijdraagt aan het uitstellen van huisuitzettingen.

Regelgeving

Door de regering Rajoy waren al maatregelen genomen naar Amerikaans voorbeeld om het hypotheekleed te verzachten, d.w.z. mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen kunnen hun sleutels inleveren bij de bank zonder te blijven zitten met een restschuld. Deze maatregel heeft tot nu toe echter weinig effect op de huisuitzettingen gehad omdat de banken weigeren hieraan hun medewerking te verlenen. Ook riepen 47 rechters van de Algemene Raad van de Rechterlijke Macht vorige week de politici op om tot een nieuwe regelgeving te komen, en zodoende een einde te maken aan de gedwongen huisuitzettingen.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl