Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Karaktermoord

De uitslag van de verkiezingen werden door de media uitgelegd als een ‘opdracht’ van de kiezer om een meerderheidskabinet te vormen van de twee grootste partijen, VVD en PvdA. Het werd aan de kijkers gepresenteerd als zijnde de meest voor de hand liggende conclusie die uit de verkiezingsuitslag kon worden getrokken. Het is opvallend overigens hoezeer de media zich deze keer bemoeid hebben met het verloop en de uitslag van de verkiezingen. Vóór de aanvang van de verkiezingscampagne zag het er aanvankelijk naar uit dat de strijd om het torentje zou gaan tussen Emile Roemer van de SP en Mark Rutte van de VVD. Tijdens de lijsttrekkersdebatten echter zijn er door de media ‘bedenkelijke’ technieken gehanteerd die ervoor hebben gezorgd dat er aan de opmars van de SP een abrupt einde kwam, door Emile Roemer steeds als ‘verliezer’ van de debatten uit te roepen. Dit heeft een enorme impact gehad op het stemgedrag van de kiezer. In nog geen 10 dagen tijd verloor Emile Roemer, en met hem de SP, in de peilingen  11 zetels, waardoor de SP ineens niet meer meedeed in de strijd om het premierschap. Op Emile Roemer, die zijn afkeer tegen graaiende bankiers en Europese regelgeving niet onder stoelen of banken stak, werd op Amerikaanse wijze een ‘karaktermoord’ gepleegd die in de geschiedenis van politiek Nederland ongekend is.

Kiezersbedrog

Nu er, na zes weken onderhandelen, in rap tempo een regeerakkoord is getekend en er een kabinet is samengesteld met alléén VVD- en PvdA ministers, lijkt het dat de media het gelijk aan hun zijde hebben gekregen. Toch is dit maar schijn want gesteld kan worden dat er op grote schaal door rechts maar ook door links verkiezingsbedrog is gepleegd. Dat Mark Rutte verkiezingsbedrog heeft gepleegd blijkt sowieso al door het opnemen van de afbouw van de hypotheekrenteaftrek in het regeerakkoord terwijl hij, om zoveel mogelijk kiezers aan te trekken, vlak voor de verkiezingen nog bezwoer dat door de VVD aan de hypotheekrenteaftrek niet gemorreld zou worden. Nochtans staat dit bedrog niet in verhouding met het kiezersbedrog die Diederik Samsom heeft gepleegd naar zijn kiezers. Mark Rutte was niet in staat om een rechts kabinet te vormen omdat hij daar duidelijk een aantal zetels voor te kort kwam. Wilde hij niet in de oppositie terechtkomen dan moest hij wel gaan samenwerken met de PvdA. Diederik Samsom daarentegen had Mark Rutte helemaal niet nodig om een links van het midden opererende regeringscoalitie te kunnen vormen. Door gelijk te gaan uitonderhandelen met de VVD, zonder ook maar de mogelijkheid van een veel méér voor de hand liggende linkse coalitie serieus te bekijken pleegt hij verkiezingsbedrog naar alle kiezers die besloten hebben om deze keer hun stem op de PvdA uit te brengen in de hoop op de vorming van een gematigd linkse regering. Nu zit Nederland opgescheept met een regering die, gezien het tweeslachtige regeerakkoord, de ene keer uiterst rechts moet gaan varen en de andere keer uiterst links. Dat hiermee de komende kabinetsperiode een rumoerige gaat worden en dat de kiezers van zowel rechts als links zijn bedrogen moge duidelijk zijn.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl