Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geen apocalyps

Alle voorspellingen ten spijt dat de wereld zou vergaan op 21 december 2012, hebben we op 22 december moeten constateren dat de wereld gewoon is blijven doordraaien zoals ze dat al een paar miljard aan één stuk door doet. De cyclus van 26.000 jaar uit de Maya Kalender heeft niet geleid tot de ondergang van de aarde, en deze blijft dus voorlopig  gewoon haar jaarlijkse rondjes om de zon vol maken. De doemdenkers kunnen opgelucht ademhalen. Het is overigens niet zo dat de Maya’s zelf hebben gezegd dat de wereld na het volmaken van deze laatste cyclus van 26.000 jaar zou ophouden te bestaan. Zij hebben altijd gesproken over het einde van een cyclus, die het begin van een volgende, nieuwe cyclus zou inluiden. Tijdens deze nieuwe cyclus zouden er grote veranderingen in de mens gaan plaatsvinden die een verblijf op deze planeet een stuk aangenamer zouden maken dan hij was tijdens de afgelopen 26.000 jaar. Of hier enig geloof aan mag worden gehecht kan natuurlijk na één dag vertoeven in de nieuwe cyclus niet worden gezegd. Wel hebben wij veel mail ontvangen van mensen die er heilig van overtuigd zijn dat deze veranderingen zullen gaan plaatsvinden. Omdat de inhoud van één van deze mails naadloos aansluit op ons artikel van 1 oktober 2012 over een basisinkomen voor iedereen, willen wij u deze niet onthouden.

 

Beste Redactie,
Op de een of andere manier voel je gewoon dat het niet goed is om door jou een maatschappij in stand te houden waarvan je eigenlijk diep van binnen weet dat het al lang niet meer klopt.
Je wilt ontsnappen maar je wordt in de maatschappelijke klauwen gehouden, je moet blijven werken en het werk doen, wat je eigenlijk niet meer leuk vind. Dat is super frustrerend en keihard balen, het levert de nodige spanningen op en je gaat stress ervaren. We worden ziek, chagrijnig, etc, etc…
Zo… dit is even kort samengevat waar veel mensen nu last van hebben. Diep van binnen weten we dat we weg moeten van de huidige maatschappij, maar de hoge mensen hebben ons in de macht. Het is een gemeen spel gebaseerd op angst, macht en geld.
Er gaan zeker dingen gebeuren waardoor het voor iedereen mogelijk zal worden om daadwerkelijk te ontsnappen uit deze ratrace, de maatschappelijke gevangenis. Die tijd zal nu snel komen.
Het zal eenvoudiger zijn dan de meeste mensen denken, alleen als je blijft denken in de huidige maatschappelijke beperkende materialistische vorm lijkt het onmogelijk.
Maar toch is het mogelijk en het gaat gebeuren.
Er word momenteel aan alle kanten aan je getrokken. We worden geleefd door de samenleving. Jij bent de samenleving. Maar hoe kan je er voor zorgen dat je niet meer wordt geleefd door de samenleving?
Diep van binnen willen we anders. Een mooi leven, geen zorgen, vrijheid, en voornamelijk rust, rust en nog eens rust.
We lopen met z’n allen onze poten uit onze lijf en waarom? Om nog meer, groter en luxer te kunnen leven? Terwijl echte rijkdom niet in de materialen zitten, maar al lang tevreden zijn met minder, waardoor je niet zo hard meer hoeft te werken.
En wat we nog niet door hebben is dat we heel hard moeten werken…. VOOR ANDEREN !!
Neem nu eens al die belastingen en verzekeringen. Meer dan de helft van mijn inkomen gaat op in deze 2 dingen. Je werkt je eigen helemaal een slag in de rond en na het einde van de maand mag je meer dan de helft afdragen aan de fiscus en de verzekeringsmaatschappijen.
Sinds december vorig jaar heb ik een hond. Echt een super beest, altijd netjes aan de lijn, poep ruim ik ook altijd netjes op. Tot op een dag er een steekproef werd gehouden door de gemeente. “meneer.. heeft u een hond”. Ik kon het moeilijk weigeren want hij stond in de gang. “ja, zei ik”. “betaald u ook hondenbelasting?”. Nee, dat betaal ik niet.
De inspecteur vroeg, waarom niet. Ik zei: hij werkt toch niet? Waarom moet ik hondenbelasting betalen dan? Die man stond mij vreemd aan te kijken en vroeg zich diep van binnen af of ik niet van een of andere planeet kwam.
Uiteindelijk koste mij dit dus geld en nu betaal ik hondenbelasting. Maar waarom??? Van andere dieren die buiten lopen heb ik meer last in mijn tuin. En waar gaat het geld van de hondenbelasting naartoe? Naar de gemeente. En wat doen ze ermee? Nou, in ieder geval geen poepzakjes ophangen of uitlaatplekken aanleggen. !!
Deze maatschappij klopt gewoon niet meer en dat merk je. Zoals ik al begon aan het begin van mijn verhaal. Je weet dat het niet meer klopt, maar toch moet je deelnemen aan deze maatschappij en zitten we gevangen in haar klauwen. Daar worden we onrustig van.
We laten ons natuurlijk ook gek maken. Het kan ook anders. Alles kan ook veel meer gemoedelijker, rustiger, leuker.
We zien ook dat steeds meer mensen tevreden zijn met wat ze hebben. Op de een of andere manier hoeven we niet meer zo nodig luxe te hebben. We gaan ook steeds meer ervaren dat als je meer tijd hebt en meer rust hebt, dat dat eigenlijk al onbetaalbaar is. Dat is in mijn ogen echte rijkdom.
Stel je nu eens voor dat iedereen hetzelfde salaris zou krijgen, maar dan niet van je baas, maar van de overheid. Stel je nu eens voor dat je geen belasting meer hoeft te betalen, geen verzekering, geen hypotheek. Maar dat je met het geld wat je van de regering krijgt kan voorzien in je dagelijkse behoeften.
Wat heb je nu daadwerkelijk echt nodig in het leven? Waar draait het echt om in het leven? Niet meer weten wat je moet kopen voor sinterklaas en dan maar iets uit China kopen, met een levensduur van ca. 5 minuten? Wetende dat wat je zojuist hebt gekocht eigenlijk geproduceerd is door materiaal waardoor de aarde vernietigd wordt?
Afgelopen sinterklaas besefte ik ineens dat ik het eigenlijk helemaal niet leuk vind. Je weet van gekkigheid niet meer wat je moet kopen, je pakt alles netjes in met inpakpapier, ze scheuren het open, het inpakpapier verdwijnt na 10 minuten weer in de prullenbak, plastic word weer netjes gescheiden, papier gaat naar het oud papierbak en de speelgoedkamer is weer een stukje groter geworden en uiteindelijk spelen ze er niet eens mee, maar vinden ze een hout plankje met een gaatje en een touwtje erin veel leuker.
Ik zie een leven voor me, waarin we geen hypotheek meer hoeven te betalen, dat alle schulden kwijtgescholden worden, dat we geen verzekeringen meer hoeven te betalen, dat energie gratis is (omdat er allang een andere energiebron is) en dat we allemaal worden voorzien in onze basisbehoeften (eten en woonruimte).
We gaan dan ook geen nutteloze dingen meer produceren, maar alleen maar de dingen die een bijdrage leveren aan het welzijn van de mens en aarde. Hoe veel mooier zal de wereld er dan uitzien?
Ik ben nu een boek aan het lezen :”nulpunt revolutie” wat daarin staat verbaasd me weer enorm, maar tegelijkertijd besef ik ook weer dat we dom, klein en in de klauwen worden gehouden door de machthebbers der aarde (3%).
Daar staat in dat er zgn. tachyonenergie bestaat die dateert al van ergens in de jaren 1400. Ze hebben ufo’s gebouwd die voorzien zijn van deze schone energie. Alles wordt ontkend en waarom? Omdat ze anders niets meer verdienen en de macht over de maatschappij verliezen.
Er bestaat al 100-den jaren een energievorm die goed is voor het milieu, niets kost en waar mensen super gezond van worden? Begrijp jij het nog?
Maar goed. Ik ben van mening dat we aan de vooravond staan van een nieuwe wereld, waarin we van een materialistische wereld overgaan naar een intuïtief tijdperk. Dat we weer gaan beseffen waar we met z’n allen mee bezig zijn en dat we versnelt weer naar een schone aarde gaan. Zie het maar als een overgang van de prehistorie naar een beschaafde wereld.
Ik heb, en met mij velen, het gevoel dat het niet langer kan duren, de spanningen lopen op, de veranderingen zijn merkbaar, de mensen zijn er echt klaar voor, we kunnen niet wachten op het grote moment. Ik ben van mening dat we dit moment snel gaan naderen en met zijn allen mogen genieten van een compleet nieuw tijdperk waarin rust, vrijheid, genieten, liefde en je talenten centraal gaan staan.
Ik ben ook van mening dat we straks geen belasting meer hoeven te betalen, geen hypotheek, geen verzekeringen, geen energie omdat dat allemaal gebaseerd is op geld, macht en angst. Ik ben van mening dat we onze dualiteit, zoals we die kennen gaan verlaten en overgaan naar een wereld, waar geen ruimte meer zal zijn voor een dualistische wereld.
Als dat gaat gebeuren gaan we vrede ervaren, is iedereen gelijk, helpen we elkaar , staan we weer klaar voor anderen en kunnen we eindelijk genieten van onze rust en vrijheid en gaan we doen wat we leuk vinden om te doen.
En nogmaals ik verwacht zelf niet dat de aarde zal vergaan, maar dat we vanaf 21 december 2012 de start kunnen gaan maken naar een nieuwe wereld en de oude wereld achter ons kunnen gaan laten, doordat onze bewustzijn verruimd zal worden waarin we gaan beseffen waarvoor we hier kwamen, wat onze doel is en eindelijk los kunnen komen van de dualiteit waarin we gevangen zitten.
In mijn ogen gaan we dus een nieuwe dimensie beleven. De 5e dimensie. Ik kijk er persoonlijk erg naar uit.
Met veel liefde en wijsheid
René

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl