Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Dictatoriaal monster

Het Democratieën vernietigende Europese monster komt steeds dichterbij. De duimschroef voor de Europese bevolking wordt langzaam aangedraaid door politici en machthebbers uit de financiële wereld. De politiek en bankensector zijn twee handen op één buik, die samen hebben besloten dat de individuele Europese landen moeten opgaan in één Federaal Europa. Voorlopig zeggen ze dit nog niet hardop omdat de tijd ervoor nog niet rijp genoeg is. De door de banken gecreëerde financiële crisis en de wijze waarop de politiek de gevolgen van die crisis aan het verergeren is moeten de Europese bevolking zo murw maken dat ze uiteindelijk, uit pure angst en wanhoop, hun nationale zelfstandigheid zullen opgeven om tot één Groot Europa te komen. Ons wordt voorgehouden dat er geen weg terug meer is. De Europese machthebbers zijn, hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, niet gekozen door de Europese bevolking maar dwingen de Europeanen wel op een dictatoriale wijze  begrotingsmaatregelen te nemen waar de bevolking van de afzonderlijke lidstaten het absoluut niet mee eens is. Oud Eurocommissaris Frits Bolkestein kan zich hierover behoorlijk opwinden. Hij is een tegenstander van het nog meer overhevelen van macht naar Brussel.Frits Bolkestein zegt: “Het enige perspectief dat ons wordt geboden door de voorzitter van de Europese Raad, dat is een Belg die heet Van Rompuy, is het perspectief van één federale Europese staat. Daar zijn Nederlanders eigenlijk altijd tegen geweest, en andere landen ook.Het enige land waar Europa nog enig enthousiasme kan opwekken is België. Van Rompuy is dan ook een Belg. Je moet nooit vergeten, die leiders komen allemaal uit een bepaald land en die leiders brengen de belangen van dat land met zich mee, en zo ook Van Rompuy”. Europa gaat zwaar gebukt onder een bankencrisis, die het gevolg is van de financiële crisis. De meeste Europese landen hebben zich niet gehouden aan de begrotingsafspraken wat weer tot een schuldencrisis heeft geleid. Frits Bolkestein: “Het verkrijgen van inzicht hierover is prima, maar het opleggen en afdwingen is iets anders. Het Nederlandse Parlement heeft het begrotingsrecht, dat is onderdeel van onze grondwet, andere landen hebben dat ook, dus als een centrale instantie met de vinger wijst en zegt: “Dit is niet in de haak”, dan is dat uitstekend, maar dan staat het aan de nationale parlementen om daar verbeterende, corrigerende maatregelen op te nemen. Indien een staat dat niet doet en dus gedwongen wordt om een beroep te doen op een Europees fonds dan kunnen daar voorwaarden aan worden verbonden. Als een staat dat vervolgens niet doet dan kunnen er maatregelen worden genomen”. Over Griekenland zegt Bolkestein onomwonden dat hij vindt dat dit land niet thuis hoort in de eurozone en zegt dat de Grieken beter af zijn buiten de eurozone. “Doormodderen heeft ook geen zin, maar van Rompuy en ook de voorzitter van de Europese Unie, de Portugees Barroso hebben plannen die in een totaal verkeerde richting gaan, Zij willen naar een federaal Europa en ik ben daar fel tegen”, aldus Frits Bolkestein.

Het is de hoogste tijd dat de Europese kiezer wakker wordt uit deze, door de machthebbers gecreëerde, Europese nachtmerrie, want voor je het weet zitten we opgescheept met een heus totalitair systeem waaruit ontsnappen niet meer mogelijk is.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl