Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Europese landen willen hun goud terug

Het moest er toch een keer van komen. Een aantal Europese landen willen hun goud, dat al decennia lang in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, terugbrengen binnen de eigen landsgrenzen. Ten tijde van de koude oorlog is, uit vrees voor een bezetting door de Sovjet Unie, het meeste Europese goud naar de andere kant van de oceaan verscheept. Het grootste deel van het Nederlandse goud ligt daar al opgeslagen sinds het einde van de jaren dertig omdat men toen terecht vreesde voor een aanval door nazi-Duitsland. Nu er van dit soort dreigingen geen sprake meer is wordt de roep om het goud terug te halen steeds luider.

Twijfels over eigendom en echtheid

De laatste jaren is er steeds meer twijfel  ontstaan over wie nou de werkelijke eigenaar is van het fysieke goud. Ook zijn er twijfels gerezen of het goud dat in de VS ligt opgeslagen nog wel echt puur goud is. Centrale bankiers hebben het goud massaal uitgeleend om zodoende de goudreserve te laten renderen. De vrees is echter dat er een enorm aantal leasecontracten zijn uitgeschreven op steeds dezelfde staven goud. Wanneer deze vrees gegrond blijkt te zijn en de eigenaars ineens massaal hun goud gaan opeisen dan zal blijken dat er op lange na niet voldoende goud is om iedereen het goud terug te kunnen geven, waardoor het leasingsysteem volledig zal instorten. Ook zijn er hardnekkige geruchten dat er door de FED is gesjoemeld met de zuiverheid van het goud. Een almaar terugkerend vermoeden steekt de kop op dat er grote hoeveelheden goudstaven liggen   opgeslagen met een kern van wolfram. Omdat wolfram nagenoeg hetzelfde soortelijk gewicht heeft als goud kunnen deze ‘gouden’ bars alléén worden ontmaskerd als zij volledig worden doorboord. Dit vermoeden wordt ook nog eens versterkt door de onlangs gedane mededeling van de centrale bankiers, dat een groot gedeelte van het goud dat nu in de kluizen ligt opgeslagen niet meer zal worden omgesmolten.

Liegende westerse bankiers en politici

In 2009 verhoogde China zijn officiële goudreserves tot 1054 ton. Er circuleren geruchten dat de Chinese regering de Yuan wil koppelen aan goud. Wanneer dit werkelijk zo zou zijn dan is dit een heuse bedreiging voor de westerse munten. Ronald Hendrickx van Beurs.com zegt hierover: “Het zou in alle opzichten een enorme bedreiging voor westerse munten zijn. Immers als je kan kiezen tussen papieren beloftes van liegende westerse bankiers en politici of je krijgt de zekerheid van een backing door goud, dan zal de meerderheid van de wereldbevolking uiteindelijk voor goud kiezen”. Volgens de officiële gegevens maken de Chinese goudreserves (1054 ton) nog maar 2% uit van de totale Chinese reserves. Maar onofficiële berichten maken er melding van dat China waarschijnlijk véél meer goudreserves heeft. De laatste jaren zijn zij zeer actief geweest op de goudmarkten maar er zijn geen feitelijke bewijzen van hun aankopen. Sommige analisten durven zelfs te beweren dat zij waarschijnlijk ruim 6.000 ton goud bezitten. Mocht dit  waar zijn dan is het alleen maar wachten op het moment dat China besluit om in actie te komen en zodoende het westerse monetaire luchtkasteel de genadeklap toe te dienen.

Haast

Het is dus niet verwonderlijk dat de diverse landen nu ineens haast gaan maken met het repatriëren van hun goudreserves. In Duitsland en Zwitserland staat het hoog op de politieke agenda. Klaas Knot, de directeur van  De Nederlandsche Bank heeft er echter tot groot verdriet van de Nederlandse burger geen haast mee en is de mening toegedaan dat ons goud in goede handen is bij onze Amerikaanse ‘vrienden’. Nederland staat wereldwijd op de negende plaats wat betreft de goudvoorraad en kan het maar beter bewaren binnen de eigen landsgrenzen. Het gezegde: “Who owns the gold, makes the rules” is in dit verband van toepassing, zeker als er ook nog eens juridisch gesteggeld moet gaan worden over de eigendomsrechten.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl