Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hautain en arrogant

De Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, slaat door in zijn pogingen om als gezagsdrager respect en ontzag af te dwingen. Telkens wanneer camera’s en microfoons  op hem gericht zijn gaat zijn gezicht in een ernstige plooi, schraapt hij  zijn keel, zet zijn basstem nog een octaaf lager en beantwoordt de vragen die hem gesteld worden met een heleboel uh’s tussen zijn zorgvuldig afgewogen, maar vaak nietszeggende woorden. Meestal kan hij het niet nalaten een ingestudeerd minzaam glimlachje rond zijn mondhoeken tevoorschijn te laten komen, hiermee aangevende dat de vraagsteller eigenlijk te dom is om hem, briljante  geest als hij is, lastig te vallen met onnozelheden.

Te hoge boetes

De nieuwe chef van de politie Zeeland West-Brabant, Hans Vissers, zegt in een interview met Omroep Brabant dat de hoogte van verkeersboetes in Nederland te ver zijn doorgeschoten. Vissers: “Ik merk dat onze collega’s echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden, omdat ze vinden dat boetes van 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding veel te veel is. Agenten willen liever wat vaker schrijven voor kleinere boetes, dan in één keer dit soort klappen uitdelen. Ik denk dat we met de hoogte van de boetes echt zijn doorgeschoten”. Hij vindt het bijvoorbeeld van de zotte dat voor onnodig claxongebruik € 350,- betaald moet worden en voor onvoldoende afstand houden of parkeren op een invalidenplek  € 240,-. Agenten zouden grote moeite hebben om voor dit soort overtredingen met deze hoge sancties hun bonnenboekje tevoorschijn te halen. Minister Opstelten heeft dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op de uitspraak van Hans Vissers gereageerd met de mededeling dat deze zijn boekje te buiten is gegaan. “Hij moet zich niet bemoeien met de hoogte van sancties, maar alleen met de uitvoering ervan”, aldus Opstelten. De reactie van de Minister is er een van een typisch arrogante regent die een ‘onderhorige’  een reprimande geeft over het feit dat deze terecht constateert dat er onvrede heerst onder zijn agenten en zij daardoor hun werk niet meer naar behoren willen uitvoeren. Opstelten had er beter aan gedaan de opmerkingen van zijn korpschef ter harte te nemen door,  in overleg met de korpsleiding en de Tweede Kamer, de boetes zodanig aan te passen dat zij voor de uitschrijvers ervan weer aanvaardbaar worden. De uitlating van de Minister is er nu echter een van: “Befehl ist Befehl”, dus je hebt maar gewoon, zonder commentaar, te doen wat ik zeg”. Deze mentaliteit hebben we in de geschiedenis al eens eerder meegemaakt en is evenals het standpunt van de Minister niet meer van deze tijd!

 


 • dvhaaren

  Respect en ontzag zijn niet af te dwingen. Respect moet je verdienen en daarbij is ontzag totaal overbodig. Hij of zij die dat nastreven zijn rijp voor een totalitair systeem en ik denk dat ieder weldenkend mens daar niet op zit te wachten. Het verbaasd mij trouwens zeer dat er zoveel stemmen naar deze partij vloeien. Politici en andere verantwoordelijken hebben een voorbeeld functie en zolang falende en malverserende in het zadel willen en mogen blijven zitten van deze regering of worden doorgeschoven naar een andere functie is tekenend. Hoe zat het ook alweer dat dit figuur niets wilde doen aan de fraudebestrijding met steun van de VVD de Vereniging Van Demagogen. Juist en deze figuren willen respect en ontzag wat een demagogische destructors

  Thumb up 13 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Nog even terug naar de fraude 4,7 miljard had Zembla becijferd en deze pedante arrogant wil daar niets aan doen. Hoe zat het ook alweer met de heler en de steler. In beide gevallen zou hij daarvoor door het openbaar ministerie moeten worden aangeklaagd. Oh ja, dat is natuurlijk lastig als je je baas moet aanklagen uiteindelijk heeft hij het laatste woord. Die 4,7 miljard zou toch aardig passen in het begrotings tekort maar nee hoor dat halen we gewoon terug via de eigen bijdrage, het verhogen de eerste belastingschijf e.d. Trouwens hoeveel was ook weer de bouwfraude. Nog iets als je op een snelweg de toegestane snelheid veelvuldig veranderd dan werkt dat zeer verwarrend waardoor snelheids overtredingen snel gebeuren en was het niet de toenmalige VVD minister die 130 heeft doorgevoerd en hoeveel heeft dat inmiddels aan bekeuringen opgeleverd? Nieuwe slogan voor de VVD:
  Doe aan de fraude mee stem VVD.

  Thumb up 18 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl