Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

MBD (Minimal Brain Damage)

Er worden steeds meer kinderen geboren die naar mate ze opgroeien hyperactieve gedragskenmerken  vertonen. Deze tendens is al gaande vanaf het begin van de vorige eeuw maar kreeg pas enige bekendheid halverwege de jaren zestig.  Voor die tijd bestonden dergelijke kinderen ook al wel maar dit werd niet als een medisch probleem gezien. Destijds werden veel kinderen slechts bestempeld met het etiket: lastig, druk en moeilijk handelbaar. Door de enorme toename van het aantal van deze kinderen heeft dit zich echter de laatste jaren ontwikkeld tot een heus probleem voor o.a. pedagogische instellingen, zoals het onderwijs. In die tijd had men nog geen naam voor het gedrag van deze hyperactieve kinderen en ging men ervan uit dat zij door een of andere oorzaak een lichte hersenbeschadiging hadden opgelopen. Bijvoorbeeld door zuurstofgebrek bij de bevalling of tijdens een operatie onder narcose. Door de almaar groter wordende groep en de behoefte om deze medisch te kunnen duiden ontstond de aanduiding MBD (Minimal Brain Damage). Omdat bij deze kinderen in de meeste gevallen geen hersenbeschadiging kon worden vastgesteld  veranderde men het al snel in Minimal Brain Dysfunction.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

Inmiddels zijn we ruim een halve eeuw verder en heeft men de aanduiding MBD vaarwel gezegd en vervangen door ADHD. In het Nederlands wordt het ook wel  “aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis”genoemd. Het “aandachtstekort” slaat hier niet op het krijgen van te weinig aandacht, maar op het onvermogen van de ADHD’er om aandacht te kunnen schenken aan zijn omgeving. De enorme toename van het aantal diagnoses ADHD wordt tevens veroorzaakt door de maatschappelijke veranderingen. Voor iemand met ADHD is het belangrijk dat er structuur aanwezig is, dat er regels zijn en er regelmaat is, maar vooral aandacht en waardering. De snel veranderende en verhardende maatschappij die geen oog meer heeft voor het verband tussen persoonlijke inzet en beloning en vaak maatregelen neemt die niet met elkaar in overeenstemming zijn doen bij iemand met ADHD bewust of onbewust onbegrip en onvrede veroorzaken.

Medicatie

Door het overgrote deel van artsen en psychiaters wordt voor de behandeling van ADHD Ritalin, Concerta of Strattera voorgeschreven. De behandeling met deze ‘medicijnen’ is gebaseerd op het willens en wetens dwangmatig psychotisch maken van de ‘patiënt’ door het langdurig toedienen van hoge doses psychotica. De bijwerkingen van deze psychotica worden vervolgens uitgelegd als zijnde karakterstoornissen die eigen zijn aan deze ‘ziekte’.  Artsen dienen dan antipsychotica toe (neuroleptica), terwijl ze waarschijnlijk niet eens beseffen dat ze daarmee antipsychotica toedienen tegen de verwoestingen die ze zelf hebben laten aanrichten  bij de patiënt door het chronisch psychoticagebruik. De hyperactieve, levenslustige en ‘onhandelbare’ ADHD-kinderen veranderen zodoende in zombiale robotachtige wezentjes die voor pedagogen en onwetende ouders geen problemen meer opleveren. De farmaceutische industrie vaart er wel bij, terwijl de kinderen geestelijk en verstandelijk naar de knoppen worden geholpen door de neurologische verwoestingen die deze levensgevaarlijke drugs bij kinderen kunnen aanrichten. Het zal niet verbazen als over niet al te lange tijd zal blijken dat de moordpartijen op scholen e.d. die de laatste tijd steeds vaker plaatsvinden direct in verband gebracht kunnen worden met het voorschrijven van chronische inname van psychotica.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl