Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde vandaag de inflatie cijfers voor januari 2013. Hieruit blijkt dat deze de hoogste stijging is in 4 jaar. Waren de prijzen voor de consument in december 2012 gemiddeld 2,9% hoger dan een jaar eerder, in januari is deze verder gestegen naar 3%. Het zijn vooral de belastingen en accijnzen die verantwoordelijk zijn voor deze stijging. Premies voor verzekeringen liggen gemiddeld 7,7% hoger dan een jaar eerder. Per 1 januari ging namelijk de assurantiebelasting van 9,7 naar naar 21%.

Volgens het CBS had benzine een verlagend effect op de inflatie, maar dat is een vertekend beeld. De prijzen aan de pomp lagen in januari wel 3,2% hoger dan in januari 2012, maar in december was dit nog 6,7%.

De inflatie is voor 1,4% beïnvloed door de verhoogde BTW-tarieven en de assurantie- en energiebelasting. Hiermee is dit het grootste aandeel in de inflatie sinds 1992. Ook de aankoopbelasting op nieuwe auto’s en de energiebelasting werden verhoogd. Voor een nieuwe auto moet nu 7,8% meer betaald worden dan vorig jaar.

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl