Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Voortbestaan twijfelachtig

Donkere wolken hangen boven het ‘bestaansrecht’ van onze kritische nieuwssite “Gewoon-nieuws.nl”. Tot nu toe hebben wij ons uitstekend kunnen financieren uit eigen middelen (giften, advertenties e.d.). Door de aanhoudende malaise in de economie en het feit dat iedereen nu op de kleintjes moet letten zijn onze inkomsten echter dramatisch geslonken. Zodanig zelfs dat het voortbestaan van Gewoon-nieuws op het spel staat. Ondanks toezeggingen van een aantal van onze sympathisanten dat zij, zodra de economie ook maar enigszins aantrekt, ons weer willen gaan steunen moeten wij constateren dat de bodem van de schatkist gevaarlijk dichtbij komt en de exploitatiekosten voor het voortzetten van “Gewoon-nieuws” niet meer opgehoest kunnen worden. Wij zouden het heel jammer vinden als we de stekker uit “Gewoon-nieuws” moeten trekken, zeker gezien het feit dat we inmiddels ruim 60.000 bezoekers per maand hebben en dat dit aantal maandelijks gemiddeld met ruim 1.000 bezoekers stijgt. Aan u, de lezer, ligt het dus niet.

Donatie

De enige mogelijkheid om “Gewoon-nieuws” in de toekomst online te kunnen houden is een beroep op u te doen voor een kleine éénmalige donatie. Het stuit ons flink tegen de borst, maar zien dit als een van de mogelijkheden om ons werk voort te kunnen zetten. Het hoeft, gezien het aantal bezoekers dat wij hebben, niet veel te zijn omdat vele kleintjes één grote maken. Ieder bedrag, hoe klein ook, is van harte welkom. Alle beetjes helpen en het enige wat wij willen is, dat we de kans krijgen om u ook in de toekomst op de hoogte te kunnen blijven  houden over wat er zoal gebeurt in de wereld en vooral wat er aan misstanden plaatsvinden die in de reguliere media nauwelijks aandacht krijgen

Wanneer u hiertoe bereid bent, kunt u een donatie doen op ABNAMRO Lelystad, bankrekening 50.15.37.503 t.n.v. J.W.M. Diks (redactie Gewoon-nieuws) o.v.v. “donatie”.

Belangengroeperingen

Het overgrote deel van de nieuwsmedia is in handen van belangengroeperingen die hoofdzakelijk ‘gekleurde’ berichten en meningen naar buiten brengen die hun belangen dienen en waarvan ze het profijt trachten naar zichzelf toe te halen. Een voorbeeld hiervan is de plotselinge kentering van Emile Roemer in de opiniepeilingen bij de laatste verkiezingen. Geheel ten onrechte werd Diederik Samson toen steeds als winnaar van de verkiezingsdebatten uitgeroepen.  Als een soort mantra werd dit almaar herhaald, waardoor de publieke opinie van een voorkeur voor Roemer in twee weken tijd omsloeg naar een voorkeur voor Samson. Omdat Emile Roemer een kritische houding naar de Europese Unie heeft en het overgrote deel van de belangengroeperingen (banken, multinationals, mediagiganten en politiek) dit als een bedreiging zag die de vorming van de, door hen zo innig gewenste Europese Superstaat in de weg zou staan, pleegden zij gezamenlijk een koelbloedige ‘karaktermoord’ op Emile Roemer met doel om hun belangen veilig te stellen.


 • dvhaaren

  Het zou zeer jammer zijn als deze website, met meer transparante informatie, zou verdwijnen. Hoop dat hij blijft voortbestaan zolang inmoraliteit bij een aantal individuen blijft bestaan.

  Thumb up 8 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Zoals bij figuren als onderstaande reactie.

  Bijna 4 miljard aan belastinggeld was nodig om psychopathische onverzadigbare arrogantie van de top van de SNS bank en andere betrokkene op te lossen ter voorkoming van veel leed bij spaarders en andere betrokkene. De verantwoordelijke wassen zoals altijd hun onverzadigbare hebzuchtige handen in onschuld. Maar hoe zit het met de belastingbetaler met zijn/haar hypotheek of huurhuis. Zij gaan het gelag betalen linksom of rechtsom met als gevolg, het netto te besteden inkomen gaat weer omlaag om gaten van arrogant, hebzuchtig en incompetent gedrag te dichten.
  Hoe gaat het nu als deze belastingbetaler daardoor steeds meer in financiële problemen komt en daardoor zijn hypotheek niet meer kan betalen? Ja, zegt de bank dat is dan dikke pech eerst heeft de top zich schaamteloos verrijkt zodat nu de hypotheek niet meer kan worden opgebracht en nu gaan we u uit het huis zetten, brengen het in de verkoop en blijft u met de restschuld zitten. En de overheid doet niets. Helemaal niets. De verantwoordelijken worden niet ter verantwoording geroepen laat staan dat er terugvordering wordt geëist om van verbeurt verklaring van geld en goederen maar niet te spreken. Heeft u ook al eens bekeken wie er procentueel het meest op achteruit zijn gegaan in januari en dan wordt er gesproken van de zwaarste lasten op de zwaarste schouders, eerlijk delen en de MP van alle Nederlanders. Nou, als hij vindt dat, dat alle Nederlanders zijn dan leeft hij in zijn belevingswereld wel in een heel klein landje.
  Hoe zat het intussen met de toezichthouders de AFM en de Ned. Bank? Die mensen hebben toch een leuk ruimschoots modaal inkomen. Hebben die zitten slapen of ook al uitgekeken naar een leuk baantje dat wat lucratiever is net zoals sommige politici? Zij hadden toch, op z’n minst, wel enige vraagtekens kunnen plaatsen bij handelingen van de diverse betrokkenen. Maar voor zover mij bekend niets van dat alles de ratten konden gewoon hun buidels ongestraft en ongecontroleerd blijven vullen.
  Wat is nu de consequentie van deze van belastinggeld geredde banken als mensen de hypotheek moeten oversluiten? Worden die geconfronteerd met een hogere rente ter compensatie voor het verlies door het grabbelen door de onaantastbaren en de protegees van justitie en overheid?
  Heeft de politiek wel eens aan zelfreflectie gedaan om te kijken waar de oorzaak zijn oorsprong vindt van het mogelijk maken van dit gedrag? Trouwens frauderen mag tegenwoordig 4,7 miljard had Zembla becijferd en de VVDer van Opstelten vindt het niet nodig er iets aan te doen dus wees hebzuchtig en fraudeer mee met de VVD en van de PVDA mag dit schijnbaar ook want ik heb er verder niets over gehoord dat de minister e.e.a. even moest uitleggen en toch moest gaan vervolgen. U burger betaald gewoon via belastingverhoging het gelag.

  Thumb up 15 Thumb down 1

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl