Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Geen bereidheid economie te stimuleren

De Europese bankiers hebben de 1.000 miljard zéér goedkope euro’s die zij in december 2011 en februari 2012 kregen toegestopt door de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, hoofdzakelijk gebruikt om hun eigen balansen op te vijzelen, en niet om de Europese economieën weer vlot te trekken. “Super” Mario Draghi had de bankiers geen voorwaarden opgelegd voor de besteding van dit ‘zo goed als gratis’ geld, zodat de de banken dit naar eigen goeddunken konden besteden. In plaats van dit geld te laten renderen door de broodnodige kredieten te verstrekken aan het bedrijfsleven, met name aan het midden- en kleinbedrijf, stalden de bankiers deze euro’s liever terug bij de bij de ECB dan dat zij de risico’s zouden lopen die nou eenmaal horen bij het uitlenen van geld. Zodoende werd het grootste gedeelte van de ‘cadeautjes’ van Mario Draghi, ‘dood’ kapitaal met als resultaat een positieve balans voor de banken , maar een nekslag voor de Europese economie.

Europese belastingbetaler garant

Het gulle gebaar van Mario Draghi naar de bankiers doet vermoeden dat de ECB bulkt van het geld. Niets is echter minder waar! De Europese Centrale Bank, heeft niet het mandaat om onbeperkt Euro’s te mogen printen. Wel kan deze, zonder hiervoor verantwoording te hoeven afleggen aan de politiek, doen wat zij nodig acht om het financiële systeem ‘gezond’ te houden. Daarom leent de ECB dit geld bij de Amerikaanse “Federal Reserve” (FED) die wel onbeperkt geld mag printen. Mocht er iets fout gaan met deze leningen, dan is er nog geen man overboord omdat de Europese belastingbetaler ongevraagd, maar gedwongen door zijn eigen overheid, garant staat voor deze, inmiddels vele duizenden miljarden.

Toekomst somber

Intussen holt de Europese economie door alle opgelegde bezuinigingen in een sneltreinvaart  achteruit en loopt de werkeloosheid in een angstaanjagend tempo op naar onaanvaardbare hoogten. Onderwijl zitten de vetgemeste bankiers in hun hoofdkantoren, zonder een poot uit te staken, rustig te kijken naar de door henzelf gecreëerde financiële chaos. In hun achterhoofd weten zij dat zij het zijn die bij een eventuele instorting van het monetaire systeem de reële economie (assets) in handen hebben. Mocht dit gebeuren dan hebben zij vanaf dat moment de touwtjes strak in handen en zijn hun besluiten bepalend voor de toekomst. De politici mogen dan, als werknemers van de bankiers, de burgers in het gareel houden. Feitelijk is de situatie nu al zo, alleen mag het nog niet hardop gezegd worden.

Corrupte dictatuur

De Europese burger moet ervan doordrongen worden dat de Europese Unie geen democratische unie is. Geen enkele van zijn leiders wordt democratisch gekozen. Deze worden allemaal aangewezen door een kleine groep van belanghebbenden. Uit deze groep worden onze Europese leiders geselecteerd. Alle fraude en corruptieschandalen van de laatste jaren hebben laten zien dat deze belanghebbenden maling hebben aan de ‘gewone man’. We zien nu al de fatale gevolgen van het “Verbond Banken & Politiek”. Sociale en maatschappelijke instituten worden op grote schaal geprivatiseerd, met het doel om winstgevend te worden. Aan letterlijk alles moet geld verdiend worden. Hiermee worden de begrippen “helpen en geven” verbannen uit de samenleving en worden de begrippen  “nemen en verdienen” verheven als zijnde het “Ultieme Doel” van de mensheid.

Straffeloze zelfverrijking

Gezien de waanzinnige zelfverrijking van bankiers en andere maatschappelijke bobo’s door de absurde bonussen die zij zichzelf de afgelopen jaren hebben gegeven, maar ook de schaamteloze bereidheid om op zodanige wijze te frauderen dat de economie eraan kapot gaat, ziet het er naar uit dat we al aardig op weg zijn. Dit wordt nog eens extra gestimuleerd omdat de politici in de meeste gevallen niet bereid zijn om hen hiervoor strafrechtelijk te vervolgen. Tja……, het is tenslotte je baas.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl