Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bron: Biflatie.nl

De vijf sterrenbeweging van Beppe Grillo heeft bij de laatste parlementsverkiezingen in één klap meer dan 25% van de stemmen behaald en toch is Beppe helemaal niet blij.

Italië stevent af op een failliet

Beppe Grillo

Het politieke schaakspel in Italië is net als in ons land niet simpel. Er is geen regeringsmeerderheid te vormen. Sociaal democraat  Luigi Bersani wil niets te doen hebben met Berlusconi. Grillo verwerpt de oude politiek helemaal. Hij wil, zich helemaal niet binden, wil zijn handen vrijhouden en per voorstel bepalen of hij instemt of niet. Onder tussen loopt de rente en schuldenlast rap op. Volgens Grillo is de situatie in zijn land politiek gezien een ramp. De oude partijen zitten muurvast in oude gewoontes en zijn niet in staat tot de grootschalige veranderingen die het politieke systeem nodig heeft.

Staatsschuld drukt als een loden last

Italië heeft een staatsschuld van meer dan tweeduizend miljard euro. De rentelasten lopen sinds de verkiezingen weer op omdat beleggers onzeker zijn over de toekomst van het land. Volgens Grillo zijn de rentelasten inmiddels zodanig hoog dat het niet lang meer duurt voor zijn land met een lege portemonnee staat. Oplossingen ziet hij in onderhandelingen over het afschrijven van de kredieten en het uitreden uit de euro. Beide oplossingen zullen Europa op zijn grondvesten doen schudden.

Komediant

Persoonlijk volg ik Grilloal een lange tijd en vind hem en zijn beweging allesbehalve een komisch gedoe. Dat de MSM-pers het keer op keer nodig vindt om beiden als zodanig af te schilderen zegt genoeg over de positie die de mainstreamers kiezen.  Veel stemmers op Grillo zijn het bestaande politieke systeem meer dan zat, lopen virtueel met een grote schep in hun handen om  de ‘onorevole’ van de oude klasse, met veel inzet, diep te begraven.

Lees verder op: Biflatie.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl