Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De Chinese inflatie is op jaarbasis gestegen naar het hoogste niveau van de afgelopen 10 maanden.

De voornaamste reden voor de hoge inflatie, zijn de stijgende voedselprijzen. De inflatie in China kwam in februari 2013 uit op 3,2%. De voedselinflatie bedroeg zelfs 6% op jaarbasis. Ook in vergelijking met de voorgaande maand is de inflatie flink toegenomen. Het gemiddelde prijspeil in China lag  in februari 1,1% hoger in vergelijking met de eerste maand in 2013. Het is het hoogste inflatiepercentage op maandbasis sinds begin 2012. De verwachting van economen was dat de Chinese inflatie zou uitkomen op 0,8% op maandbasis, terwijl ze op jaarbasis rekening hielden met een inflatiepercentage van 3,0%.

Chinees nieuwjaar

De scherpe stijging van de voedselprijzen onderstreepte de seizoensgebonden invloeden, die worden veroorzaakt door de Lunar New Year festiviteiten. Het jaar van de slang werd ingeluid op 10 februari 2013. In 2012 was het Chinees nieuwjaar nog in januari. Het Chinese nieuwe jaar is een belangrijke aanjager van de inflatie, omdat in deze periode de prijzen meer dan gemiddeld stijgen. Naar verwachting zal de Chinese CPI (Consumer Price Index) in maart enigszins dalen.

Lees verder op: Biflatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl