Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Overheden op rooftocht

diefstalDe boodschap die de elite deze week heeft afgegeven via onze Minister van Financiën is duidelijk, “Als wij het nodig vinden, dan pakken we je geld”.

Als je de tekenen wilt zien dan herken je dat het moment waarop de bevolking haar laatste beetje “rijkdom”  gaat kwijtraken dichterbij is dan menigeen denkt.

Het grote probleem wordt nu voor veel mensen waar ze naartoe moeten met hun geld. Er zijn talloze banken in Europa waar ogenschijnlijk niets aan de hand is, maar die intern aan de rand van de afgrond bivakkeren.

Zoals we al eerder schreven zullen vanaf nu de “rijken”, mensen met een saldo groter dan 100.000 Euro, gaan meebetalen voor iedere bank die in de problemen komt. Dan is het dus nog maar de vraag hoe lang die garantie dat saldi tot 100.000 Euro niet belast zullen worden, in stand blijft. Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel weer aan een ander element van onze “welvaartsstaat” getornd.

Het zijn niet alleen de banken op Cyprus die gigantische risico’s nemen met het beleggen van geld van hun klanten. Het is iets wat ze allemaal doen tegenwoordig omdat het financiële systeem op deze wereld is veranderd in een gigantisch casino. Als je goed gokt kun je ontzettend veel verdienen en die winsten worden snel in de dievenzakken gestoken. Gaat het vervolgens een keer goed mis en de bank dreigt als gevolg daarvan om te vallen, dan draait de burger daarvoor op via de belastingen en dus nu ook de rekeninghouder. Dit noemen ze nu een win/win situatie; voor de bankiers dan wel te verstaan.

 Spelregels veranderd

Wat veel mensen nog steeds niet begrijpen is dat Cyprus een historische gebeurtenis was omdat hierdoor het spel voor en in de toekomst volledig is veranderd. Er is trouwens wel degelijk een verschil tussen Dijsselbloem en zijn voorganger Jean Claude Juncker. Dijsselbloem zegt het, al dan niet bewust, eerlijk, terwijl zijn voorganger ooit zei, “Je moet liegen om de financiële markten kalm te houden”.

Het blijft niet alleen bij Dijsselbloem die heeft toegegeven hoe toekomstige scenario’s eruit zullen zien. De hoofdeconoom van de Commerzbank, Joerg Kramer, meent het volgende, “Een belastingpercentage van 15% op alle financiële bezittingen zou de schuld van Italië terugdringen tot beneden een niveau dat acceptabel is”.

Wat er gebeurt is dat er allerlei signalen worden afgegeven dat de burger nog harder aan de beurt is binnenkort. Zoals wij eerder schreven, het maakt niet uit hoe je het noemt, het blijft diefstal. Zo zegt zelfs een Engelse mainstream krant, The Daily Mail, het volgende:

“Mensen die oude dames beroven in de straat of die geldwagens overvallen worden gebrandmerkt als dieven. En toch, nu onder voorzitterschap van Duitsland er miljarden van privérekeningen wordt geplunderd om de Euro voor de honderdste keer te redden, wordt dit genoemd: goed staatsmanschap”.

Wat men weet en verwacht is dat ook het laatste stuk van het wereldwijde financiële systeem zal instorten. En dat dan ook het moment gekomen is dat de doorsnee burger zijn/haar laatste beetje geld zal kwijtraken.
Op het moment dat Lehman Brothers in 2008 in Amerika omviel hadden zij een leverage percentage van 26. Dat wil zeggen: risico/verplichtingen van 26 keer groter dan het eigen vermogen. Dat is nu ook het percentage wat de grote Europese banken hebben bereikt. Ze verdrinken in hun eigen schulden en nemen risico’s die zelfs een stuntpiloot zouden doen besluiten om toch maar een levensverzekering te nemen.
Ook de ECB, de Europese Centrale Bank, heeft een potentiëel levensgroot probleem. Dit instituur puilt uit van “rotzooi” schulden die aan haar zijn afgegeven als onderpand voor leningen. Hierdoor kloppen de boeken, maar de kans is levensgroot dat binnenkort een aantal van die “rotzooi” garanties aan de ECB in gebreke zullen blijven. En dan heeft de ECB simpelweg niet genoeg geld. Als dit op een vrij grote schaal gebeurt hebben ze eigenlijk nog maar één optie en dat is geld bijdrukken, wat het probleem niet zal oplossen want dit zou het systeem volledig laten imploderen.
Terwijl dit zich allemaal ontvouwt maakt de Spaanse Centrale Bank bekend dat de economie dit jaar nog verder in een recessie zal wegzinken en verliest de Griekse beurs in twee dagen tijd 10 procent van haar waarde.

ESM

Verder hebben we dan nog het Europese Noodfonds, de ESM. Dit “vangnet” kan altijd nog ingezet worden als het nodig is nietwaar? Ja, want dat wordt ‘lachen’ als je bedenkt dat 30 procent van de inhoud van die pot moet worden opgebracht door Spanje en Italië. Twee landen die dan moeten optreden als “redders in nood”, terwijl ze zelf aan het infuus liggen.

Wakker worden!!

wakkerwordenDe mensen die weten wat er staat te gebeuren zijn zich op dit moment al aan alle kanten aan het indekken. Zo is het ook een veelzeggend teken dat net als in 2007, eigenaren van goudmijnen massaal bezig zijn om de eigen aandelen op te kopen.
Alle indicatoren wijzen erop dat het weghalen van “rijkdom” bij de bevolking, in een volgende fase terecht is gekomen. Alleen jammer dat nog maar zo weinig onder ons zien wat er gaande is. Dat er nog steeds slapenden zijn die denken dat de overheid het beste met hen voor heeft.

Bron: Niburu.co

 


 • mario8282

  HET EINDDOEL VAN DE ELITE is de mensheid te onteigenen van de planeet.
  De bewust gemaakte “Crisis” is het beheerste PROCES VAN WAARDE TRANSFER van de mensheid eigendommen naar de elite.
  De “bankenreddingen” met belastingbetalersgeld, met pensioenen, met spaagelden, de huisuitzettingen etc., zijn deel van de “Crisis”. Ook zo zijn de immers groeiende schulden. Hoe meer schuld des te meer elite aandeel in het eigendom van onze thuis planeet.
  Het vehikel waarmee de elite haar plan op een verhulde wijze uitvoert is het private geldsysteem.
  De primaire functie van het geld is ruilmiddel. De uitgever van het geld blijft immers de EIGENAAR. Het geld dat we nu op de bank of op zak hebben is niet van ons. We hebben maar een tijdelijk gebruiksrecht daarvan. Het huidige geldsysteem bedient uitsluitend zijn eigenaren. De crisis is dan ook voor 100% een bewuste keus van deze eigenaren.
  Dit verklaart ook waarom we nu in de economie hebben:
  1. geschikte arbeid
  2. goede infrastructuur, gereedschap, materieel en materialen
  3. vraag naar product
  en
  – de arbeid staat stil
  – de infrastructuur en de rest roesten
  – de vraag naar product wordt niet beantwoord.

  Simpelweg omdat de 1, 2 en 3 geen ruilmiddel hebben om met elkaar ons een beter leven te geven. De krimp is te danken aan de eigenaren van het geldsysteem.

  Dit is voor sommigen een grote lap tekst, maar als je het wilt begrijpen, neem dan 10 minuutjes en lees het.
  Alle vragen welkom. Iedereen die hier mee eens is, mag zich vrij voelen om het over te nemen en elders te plaatsen.
  Het geldsysteem is het probleem. Onderzoek het geldsysteem en dan zie je “onderwater” waarom er geen oplossing komt binnen het huidige geldsysteem. Het is ook niet voor niets dat de mainstream media elke serieuze uitleg vermijdt van het geldsysteem.

  DE GROTE CRISIS
  ===============

  Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening. Alles wat wij vandaag “geld” noemen is begonnen te bestaan als de hoofdsom van een lening. En als elke lening dient ook de geldschepping terugbetaald te worden als HOOFDSOM plus RENTE. Als al deze leningen afgelost zouden worden, zou het geld uit de economie verdwijnen zowel contant als giraal (elektronisch). En dan nog zou er geen geld over blijven voor de betaling van de renteverplichtingen simpelweg omdat er geen geldmassa geschapen werd om dekking te geven aan de rente. Dit is de essentie van het huidige geldsysteem. Dat heet monetarisme, het is het huidige geldsysteem van de wereld en het is mathematisch onmogelijk langdurig door de economie te verdragen.

  Het systeem kan niet overleven vanwege de getallen die het zelf genereert.
  Het probleem is het systeem. En het systeem heeft voor wat ECB betreft twee lagen:
  1. De Federal Reserve, een private wereldwijde monopolie dat geld uitgeeft alleen als lening.
  2. De ECB zelf die ook een monopolie is, maar alleen voor de 17 Eurozone landen.

  De Federal Reserve creëert geld met de computer zonder dekking in de fysieke economie. De ECB weigert beleidsmatig geld (ruilcapaciteit) voor de Eurozone te creëren. Bij acute liquiditeitsbehoefte, leent de ECB fiat geld van de Federal Reserve (nu voor circa 0,1%). Dit geleend geld is verder doorgeleend binnen de Eurozone, maar bij voorkeur niet aan de overheden, maar aan de banken (voor circa 2%) die verder speculeren met rente (Griekenland betaalt de banken nu ruim 25%).
  Dit is monetarisme in tweevoud bij de ECB.

  Oplossing: SOEVEREINE MUNT, ook bekend als systeem van NATIONAAL KREDIET
  De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:
  • De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.
  • Alle wisselkoersen onder controle ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.

  In dit geval is het geld geen schuld meer aan een private instelling, maar een KREDIET van de nationale bank (100% eigendom van de staat dus van de belastingbetaler !!!) aan de fysieke economie van het land. De staat zal dan op basis van de statistieken uit het geldverkeer vrij krediet in de economie los laten om dekking te creëren voor de uitstaande rente. Dat kan gebeuren op verschillende manieren zoals belastingverlagingen, opdrachten naar het bedrijfsleven, subsidies, etc. Bij wet mag de centrale overheid dan geen schulden meer hebben, alleen maar CREDIT. Alleen op deze manier kan het geldcircuit in balans gehouden worden.
  Euro, Neuro, Zeuro of Gulden zal het niet redden in het monetarisme. Maar als soevereine munt zal de Euro uitstekend doen net als eventueel de Gulden of iets anders.
  We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door soevereine munt.
  Onderzoek: “Secret of Oz”, “Money as Debt”,”Thrive the Movie” etc.

  De Grote Crisis zal nog lang duren en het wordt veel erger
  ———————————————————-

  Het beleid naar de economische diepte zet onverminderd door.

  De ECB beroept zich op de “Maastricht” en “Lissabon” verdragen om geen soevereine recht uit te oefenen voor geldschepping. In plaats daarvan onderwerpt zich de ECB als een franchise van de 100% private Federal Reserve. Alle nieuwe liquiditeit die de ECB in de Eurozone introduceert zijn aangegane leningen bij de Fed. De Fed heeft dat geld ook niet maar die maakt het met de computer zonder dekking, zonder een belemmering à la “Maastricht”, zonder democratische inspraak of inzage.
  Zo is de Euro een dollarsurrogaat en de Eurozone een monetaire kolonie van de Fed met Draghi de Euroslave Master In-Chief.
  Door de Grote Crisis voort te zetten en zelfs te verergeren is de financiële maffia enorm gebaat: hoe meer economische krimp hoe meer financiële middelen worden door de ECB van de Fed geleend om de speculanten te verrijken.
  Kijk hoe simpel het is: de Fed is 100% privaat, heeft het geldscheppingsmonopolie en vertegenwoordigt de kern van de financiële maffia. De ECB onder de mom van landelijke overheden “helpen” koopt staatsobligaties van de speculanten (zie het OMT mechanisme door Draghi gelanceerd op 6.9.12). Zo verzekert hij dat de speculanten vrij zijn in het bepalen van de rente op staatsleningen én dat deze speculanten ook nooit risico lopen omdat de ECB toch al die papieren inkoopt. Rechtstreekse aankopen van de uitgevers van de staatsobligaties wil de hypocriete Draghi niet: “Maastricht” zou dit blokkeren. Maar de rest van de “Maastricht” voorzieningen zijn met de voeten getreden door het ESM, en daar heeft geen eurocraat moeite mee, laat staan Draghi. Zo is de plaats verzekerd voor de speculanten die als bloedzuigers zitten tussen de lenende landen en de opkopende ECB. De speculanten halen goedkoop krediet bij de Fed of de ECB, daarmee kopen ze staatsobligaties met een ver hogere rente (die ze zelf manipuleren) om vervolgens die papieren aan de ECB verkopen. En de Grieken sterven in ziekenhuizen omdat ze elementaire geneesmiddelen niet meer kunnen betalen.
  Met zo veel macht bij de Fed en hun filiaal in Europa de ECB is crisis maken een kinderspel.
  Bij normale omstandigheden in een gezonde economie:
  – krediet groei naar de fysieke economie leidt meestal tot een toename van de economische activiteit
  – afname van krediet naar de fysieke economie leidt tot een afname van de economische activiteit
  In een normale economie bepaalt de ruilcapaciteit (geldmassa) de conditie van de fysieke economie.
  In het huidige geldsysteem beheren de Fed en de ECB (voor de Eurozone) het kredietvolume, de omvang van de geldmassa en zo bepalen ze wanneer de fysieke economie groeit of krimpt.
  De main stream media staat vol afleidingen over de oorzaak van de Grote Crisis: de luie Grieken, de Amerikaanse hypotheken, de Chinese spaarders, etc, etc. Geen woord over het geldsysteem.
  Aangezien de ontwikkelingen (waaronder ook de krimp in de nieuwe hypotheken) is weinig reden te verwachten dat deze mega-rovers bereid zijn de Grote Crisis te beëindigen. Ze zullen blijven de domme spelen,(“niemand zag het aankomen”, “we moeten daadkracht tonen”, “bezuinigingen en hervormingen zijn onontkoombaar”, etc.), ze zullen blijven volharden in hun steeds moeilijker te verbergen bedrog en demagogie. Wat we zeker niet zien van deze corrupte leiders is: de oplossing.

  De toppers van de financiële maffia beheren het hele politieke spectrum, hebben letterlijk alles onder controle en de steile dip die fysieke economie vertoont is hun bewuste keus, hun verantwoordelijkheid en getuigt van een immense macht en kwaadaardigheid.

  Hoe langer dit crimineel geldsysteem aanblijft des te dieper de Grote Crisis wordt en des te erger want dan zullen we moeten heropstarten vanaf een steeds dieper wordend punt.

  Thumb up 28 Thumb down 4

 • rothbard1979

  @mario8282 Ik lees dat u tegenstander bent van krediet-geld, fiat geld, de centrale banken die als een soort planbureaus de economie manipuleren en fractioneel-reserve bankieren mogelijk maken etc. Heeft u wel eens gehoord van Bitcoin? Bitcoin is een digitale geldeenheid, die decentraal wordt beheerd m.b.v. een netwerk van computers. De uitgifte van bitcoins wordt gecontroleerd door een algoritme waardoor het aantal bitcoins in omloop gestaag groeit met afnemende snelheid tot een bepaald maximum is bereikt. Het is een soort digitale goudstandaard, maar dan met het gemak van elektronisch betalen met een zekere mate van anonimiteit. Misschien spreekt het u aan.

  Thumb up 7 Thumb down 4

 • dvhaaren

  Zij geven het gewone werkzame volk brood en spelen zodat en met dank aan de incompetente en laffe politici soms uit eigen belang, hebben ze ons op een schofterige en onverzadigbare manier kunnen bestelen.

  Thumb up 7 Thumb down 0

 • John2014

  Nouja, je hoeft geen elite te zijn om je geld veilig te stellen, ik zag het in 2011 al fout gaan, en sinds dien laat ik geen geld meer op de bank staan.

  Al vaak genoeg hebben we kunnen zien dat banken en overheden je geld gewoon stelen, denk maar aan de ABP afaire. Er worden dan kamer vragen over gesteld, maar je geld krijg je echt niet terug daarmee.

  Je bent gewoon dom om je geld aan een bank toe te vertrouwen.

  Thumb up 14 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl