Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Einde EU en euro?

door op Mar.20, 2013, onder Economie
Mobiel

Cypriotisch parlement wijst reddingsplan af

Geen enkel lid van het Cypriotische parlement heeft vóór het reddingsplan gestemd dat afgelopen weekend onder voorzitterschap va Jeroen Dijsselbloem tot stand was gekomen. De partij van de Cypriotische president, Nicos Anastiades, onthield zich van stemming en 36 parlementariërs stemden tegen. Duizenden Cyprioten die zich verzameld hadden voor het parlementsgebouw reageerden euforisch op de uitslag.

Dijsselbloem

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem reageerde teleurgesteld op de afwijzing. ‘De eurogroep heeft in grote eensgezindheid en betrekkelijk snel een voorstel gedaan aan Cyprus. Nu ligt echt de verantwoordelijkheid bij hen om binnen die voorwaarden op het aanbod in te gaan. Het grote vermogen in Cyprus zit echt op de banken. En die zijn in grote problemen gekomen, dus het is onvermijdelijk dat daar naar wordt gekeken”, aldus Dijsselbloem. Vooralsnog komt er geen nieuw voorstel vanuit de eurogroep.

Rusland

Woensdag gaat de Cypriotische minister van financiën naar Moskou om te kijken of een Russisch krediet mogelijk is. In 2011 heeft Rusland al eens een krediet verstrekt van een kleine 2 miljard euro. De Russische president Poetin uitte maandag al scherpe kritiek  op het Europese reddingsplan. “Oneerlijk, amateuristisch en gevaarlijk dat een heffing op spaartegoeden onderdeel van het plan is”, zei hij. Ook de Russische minister van financiën sprak zijn afkeer over het Europese plan uit. “De eurolanden hebben zich niet aan de afspraken gehouden, door zonder overleg met ons tot de spaarderstaks te besluiten” zei de minister.

Uitermate slechte start

Jeroen Dijsselbloem heeft wel een héél slechte start gemaakt als voorzitter van de eurogroep. Zijn voorganger, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker uitte scherpe kritiek op Dijsselbloem en zei dat zo’n besluit er onder zijn leiding nooit zou zijn genomen. Later zwakte hij die opmerking af door te zeggen dat het een grapje was. Wij hebben op geen enkele wijze het ‘grappige’ in deze opmerking kunnen ontdekken, maar misschien hebben politici een ander gevoel voor humor. Dat Dijsselbloem zelf nog niet door heeft dat hij een blunder van jewelste heeft gemaakt  baart ons meer zorgen. Ondanks de commotie die is ontstaan staat hij nog steeds achter het besluit.’Het besluit is in grote eensgezindheid genomen door alle ministers van Financiën in de eurozone en het is gisteren nog eens bevestigd. Ik kan het als voorzitter prima verdedigen en vind het een goed besluit”, zei Dijsselbloem dinsdag bij RTL Z.  Hiermee laat de politiek zien dat ze totaal geen benul hebben wat er zich allemaal afspeelt binnen de Europese bevolking, of hebben ze er gewoon maling aan.

Aan de andere kan bewijzen ze de tegenstanders van de EU of de euro een grote dienst, want door hun arrogante opstelling kan het haast niet anders dan dat de Europeanen uit de Europese nachtmerrie zullen ontwaken en weer zullen kiezen voor de gezellige naoorlogse ‘kneuterigheid’ die de afzonderlijke Europese staten bezaten vóórdat onze politici en bankiers er een multinationale dictatuur van hebben gemaakt.

 

 


 • max29

  Het is de 1ste positieve ontwikkeling sinds 2002.
  Hun Eu-ropa is niet in Cyprus vanwege de 1 miljoen aan mensen doch voor de gasvoorraad en zelfs edele metalen als goud en..

  Brussel zal Cyprus dus niet opgeven en Draghi bevestigd dit want ze gaan voor t gas.
  Het zal er op uitdraaien dat de eis van 5,8 miljard gewoon laten wegvallen en jouw laten betalen.

  Hoe onderbouwen ze de schenking van 5.8 miljard ….
  ‘Omdat er anders een onhoudbare situatie was ontstaan voor de economisch en financiele stabiliteit in de euro zone”…

  Die eu-ropa zo eenvoudig een ( Bank- of multinat-) kind kan de was doen.
  De bedoeling van de 5.8 miljard was om eu multinationals de gasvoorraden gratis in handen te doen krijgen.

  Zo is ook de hoogte van schulden uberhaupt ontstaan.
  Een min of meer bewust opgediste banken crisis waardoor er aan geklopt moet worden bij Brussel/ECB/IMF.

  De voorwaarde voor de 5.8 miljard waren.. lever eigendomsrechten ontginning ect cyprische gassvoorraad in en wij storten de 5.8 miljard.
  Kan een Banken Multina kindje de was doen.

  De kans dat wij de 5.8 miljard gaan ophoesten is groot ( allemaal aan t Eu-ropa gas of is t..) voor t gas…

  Thumb up 4 Thumb down 0

 • dvhaaren

  De chantage door Griekenland en Cyprus is voor de Euro landen een feit en legaal geworden. De bodem schatten in deze landen blijven tot heden in de grond terwijl hiermee de schulden zouden kunnen worden afbetaald maar dat is niet de bedoeling van het Grieks-Cypriotische spel. Eerst de Eurolanden uitmelken, dan uit de Euro stappen en vervolgens de bodemschatten ontginnen. In het verleden heeft de Griekse overheid zich al laten voorzien door een groot arsenaal wapentuig van geleend geld. Mogen we dan even vaststellen dat de rest van de eurolanden zich gewoon vleugellam hebben laten maken terwijl de Russen op de bodemschatten loeren. Met veel dank aan de argeloze politici.

  Thumb up 2 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl