Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Fed intervenieert op de goudmarkt

Ben Bernanke

De Federal Reserve en de daaraan verbonden banken hebben een maximum grens gesteld op de prijs van goud en hebben deze dus bewust gedrukt de laatste jaren. Dat zegt econoom Paul Craig Roberts, die in de jaren ’80 nog onderminister onder president Reagan in de VS was. Volgens Roberts wordt dit gedaan door ongelimiteerde, ongedekte shortposities op de ’papieren’ goudmarkt te plaatsen.

Er zijn 2 markten voor goud. Er is de markt voor fysiek goud, geliefd door individuele beleggers en de centrale banken. De vraag naar fysiek goud stijgt, dus de prijs voor goud zou ook moeten stijgen. Maar er is nog de papieren goudmarkt waar speculatieve short posities de prijs kunnen drukken. Aangezien de Fed ongelimiteerd geld kan printen, kan ze de mogelijke verliezen van de short-posities zonder probleem dekken, aldus Roberts.

De goudprijs moet laag blijven om het vertrouwen in de dollar te behouden. Bij een stijgende goudprijs daalt de waarde van de dollar. Een daling van de waarde van de dollar zorgt ervoor dat de Federal Reserve de controle verliest en het steeds moeilijker wordt om de rentevoeten laag te houden.

It is important to the Federal Reserve’s low interest rate policy to suppress the bullion price. If the prices of gold and silver continue to rise relative to the US dollar, the Fed cannot keep the prices of bonds high and interest rates low. If the dollar is widely perceived to be declining in value in relation to gold, the price of dollar-denominated assets will also decline, including bonds. If the dollar loses value, the Fed loses control over interest rates, and the US financial bubble pops, with hell to pay.

Uiteindelijk zal de Fed de controle verliezen en zal de prijs voor goud stijgen, samen met stijgende rentevoeten, een dalende dollar en stijgende inflatie.

Bron: Beurs.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl