Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

In 36 uur al 5.000 deelnemers

nieuwe-cooperatieve-bank

Amper 36 uur na de bekendmaking van de plannen voor een coöperatieve bank, telde ‘New B’ al 5.000 coöperanten. De bedoeling is 10.000 mensen voor het project warm te doen lopen. Dat lijkt geen enkel probleem te gaan zijn.

De nieuwe bank is een initiatief van meer dan 75 organisaties, waaronder de Bond Beter Leefmilieu. Zij wil coöperatief, participatief, transparant en sober zijn en investeren in de reële economie. Daarom werd op zoek gegaan naar burgers die dit concept wel zien zitten, mét succes want in geen tijd waren al 5.000 mensen coöperant geworden. Volgens sommige bronnen waren dat er maandagavond tegen 20u30 al meer dan 6.200 geworden. De overrompeling was van dien aard dat de website www.newb.coop even overbelast was. Indien de campagne succesvol blijkt, en alles lijkt daarop te wijzen, is het de bedoeling een licentie aan te vragen bij de Nationale Bank van België. Zij die een aandeel kopen, worden dan uitgenodigd op een algemene vergadering die beslist over de verdere stappen. De initiatiefnemers wijzen erop dat wie investeert in de nieuwe bank, zich moet realiseren dat er risico’s aan verbonden zijn. De kans bestaat dat de investering in rook opgaat. “Daarom wordt de belegging beperkt tot één aandeel per persoon en 20 euro per aandeel”, klinkt het. Bovendien dient wie een coöperatief aandeel koopt goed te beseffen dat zo’n aandeel doorgaans dezelfde waarde blijft behouden. Wie zijn aandeel verkoopt, moet dus niet op een meerwaarde rekenen. Al zeker het eerste jaar moet ook niet op een dividend gerekend worden. (Belga)

Bron: Knack.be

Vandaag meldde de Gazet van Antwerpen dat inmiddels de 10.000e deelnemer is ingeschreven

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl