Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kan het nog absurder?

graaien

Gisteren werd bekend dat er door een lek over belastingparadijzen, waaronder de Britse Maagdeneilanden, gegevens zijn komen bloot te liggen van duizenden mensen wereldwijd die ongeveer 25 duizend miljard euro (32,5 duizend miljard dollar) hebben geparkeerd op belastingvrije offshore-rekeningen. Om een voorstelling te krijgen van de omvang van dit uit de samenleving onttrokken bedrag: het is twee keer zo groot als de totale Amerikaanse staatsschuld. Deze informatie ligt opgeslagen in ongeveer 2,5 miljoen e-mails en documenten die zijn geanalyseerd door 86 journalisten. De resultaten van het onderzoek worden later vandaag in verschillende media gepubliceerd. De Franse krant “Le Soir” heeft laten weten dat vanmiddag om 5 uur de informatie op hun website wordt gezet. Dat de verschillen tussen rijk en arm groot zijn en steeds groter worden is al lang bekend, maar dat het een omvang heeft van deze absurde grootte kon niemand (met uitzondering van een aantal ‘complotdenkers’) bevroeden en gaat het normale menselijke verstand ver te boven.

Hoogste tijd om af te rekenen met “witteboordencriminelen”

De Europese economie ligt op haar gat door de enorme bezuinigingen die doorgevoerd worden om de overheidstekorten terug te dringen.  De Amerikaanse staatsschuld is gestegen naar een onaanvaardbare hoogte. Nu  blijkt dus dat deze overheidstekorten en oplopende staatsschulden worden veroorzaakt door een aantal gewetenloze witteboordencriminelen die op genadeloze wijze absurde hoeveelheden cash uit de economie weghalen en belastingvrij naar zichzelf toetrekken, met het gevolg dat er steeds meer geleend moet worden om dat ‘verdwenen’ geld aan te vullen. Intussen gaan complete landen failliet en worden door dezelfde witteboordencriminelen de overgebleven spaarcenten van de bevolking nog afgepikt om de schulden ermee af te betalen. Voor de bevolking is dit een rampzalige vicieuze cirkel waar niet uit ontsnapt kan worden en wat van kwaad tot erger zal worden. Onze politici doen hier, ondanks hun mooie woorden, helemaal niets aan. Erger nog, zij doen net zo hard mee met het wegsluizen, gezien het aantal politieke en financiële kopstukken die op deze lijsten voorkomen.

we zijn het zatDe kruik gaat net zo lang te water tot hij barst, waarbij helaas vermeld moet worden dat het wel erg lang duurt dat de massa wakker wordt en eindelijk eens gaat afrekenen met dit desastreus inhalige, op macht beluste tuig.

 


 • nasr007

  Stop gewoon met de erkenning van offshore banken en financiele instellingen – neem dan ook de hedgefondsen mee. De NSA kan alles volgen, maar niet de geldstromen ????

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • H E v Vuure

  Maar als je je Nederlands niet kunt [ volgens hen: niet wilt] leren – dan krijg je geen bijstand meer. En als je voor 100 euro ‘fraudeert’ volgens de instanties, al is het ook maar per ongeluk, een vergissing, vergeten je formulier op tijd in te sturen, krijg je 100% boete. Verschil moet er zijn !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans van Dijk

  Heb het al eerder gezegd, er is een elite-o-conomy gecreëerd, die een kleine super-elite immuun maakt (vanwege de exhorbitante hoeveelheid aan de economie onttrokken cash) voor de aanstaande super-inflatie die de rest van de samenleving haar spaarcentjes zal doen verdampen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans van Dijk
 • Renze

  Inderdaad, een vrij absurd nieuwbericht… Het klinkt wel heel aannemelijk als je niet in economische principes thuis bent, maar de schrijver maakt een ongelofelijke denkfout.

  Hoezo 25 duizend miljard onttrokken aan de economie ? We leven toch in een vrije wereldmarkt waarin we produkten of diensten kopen bij de aanbieder die het efficientst werkt en ze voor het minste geld kan aanbieden ? Die mensen die veel eigen vermogen hebben, maken goed gebruik van de Vrije Markt door hun vermogen in een goedkoper land te parkeren (dat ze zo goed zijn in het vrije markt spelletje is uberhaupt de reden dat ze dat vermogen uberhaupt bij elkaar hebben kunnen verdienen, ze zijn zo creatief met het spelletje tussen vraag en aanbod, en toegevoegde waarde, dat ze bakken met geld IN !! de economie gepompt hebben met het geld waarmee ze hun leveranciers en werknemers betaald hebben. Ze leverden produkten of diensen in een vrije markt, dus onder moordende concurrentie konden ze betere produkten voor een lagere prijs aan de consument aanbieden dan de concurrentie, zodat die consument een beter produkt voor een lagere prijs kreeg !! (prima toch ?)

  Nadat de leveranciers, werknemers en belastingdienst betaald is, gingen deze mensen geld uitgeven aan van alles en nogwat, waardoor er weer mensen een BAAN kregen om deze spullen te produceren. En nadat ze vanalles uitgaven hielden deze mensen nog zat over voor later, echter de overheid (die geen geld VERDIENT maar het alleen OPmaakt) denkt daar recht op te hebben om haar eigen inefficientie mee te compenseren ???

  Het wordt tijd dat de Nederlandse regering inziet dat we ook als LAND in een vrije markt zitten, en daarom haar belastingstelsel herziet, zodat die rijke mensen hun geld GRAAG in NEDERLAND willen investeren, zodat er hier bedrijvingheid komt, werkgelegenheid, en Nederlanders weer aan een baan komen !!!

  Onder Reagan werkte het ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Reaganomics

  Dit is het effect van de Laffer curve: De overheid kan meer belasting innen door het belastingtarief te verhogen. Totdat op een bepaald percentage de mensen gaan denken “waarom zou ik, ik werk alleen maar voor de belastingdienst” of ze gaan creatief boekhouden om de jaarcijfers te sturen (kijk maar naar de aandelenmarkt: Door middel van de jaarcijfers wordt de aandelenkoers in niet geringe mate door de accountant bepaald)

  Wat die rijken met door hunzelf verdiend geld doen maak ik me niet zo druk over. Ik maak me veel kwader om die bestuurders die GEMEENSCHAPSGELD verkwanselen aan luchtkastelen zonder dat de maatschappij waar voor zn geld krijgt, want dat is zijn WEL ONZE centen !!

  Verder scheeuwt men dat het “onttrekken” van geld aan de economie tot inflatie zal leiden die de zuurverdiende centjes van de gewone man zal doen verdampen: Indien het al mogelijk was om geld te “onttrekken” aan de economie, zal dit het resterende geld niet inflateren, maar juist deflateren (dus meer waard maken omdat er minder in roulatie is)

  Het is juist de overheden die extra geld bijdrukken om de gaten te dichten, die deze inflatie veroorzaken, waardoor ONS geld ieder jaar minder waard wordt.

  De schrijver heeft door in te spelen op de jaloezie van mensen, hele volksstammen op ‘t rabat, maar moet zijn economie lesje nog eens nazien. 😉

  P.s. China is de USA’s grootste schuldeiser. Wanneer China morgen al haar US$ verzilvert, veroorzaakt dat een hyperinflatie die voor een nog veel ergere crisis zal zorgen. Gelukkig is China in haar opbloeiende economie, afhankelijk van Amerikaanse aankopen, dus heeft men er geen baat bij om de hele wereld een eeuw terug in de tijd te zetten. Maar dat dit gevaar bestaat, is ook weer het gevolg van falend overheidsbeleid !!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Daniel

  Dat is een heel naïef idee over hoe economie werk, dat weinig te maken heeft met de werkelijkheid en vooral gebaseert is een versameling gedescreteerde economische ideëen. Zoals de Laffer curve bevoordeeld, dat is grotendeels uit de duimgezogen onzin en Reaganomics heeft veel negative consequenties voor de Amerikanse economie waaronder stagnatie van consumenten koopkracht en voeden van meer korte termijnwinst strategiën en speculatie ipv meer investeringen in productieve economische sectoren (wat dus geen banen opleverd). Veel al verantwoordelijk voor de economische crisis en instabiliteit waar wij mee kampen.

  Daarnaast, wat deze mensen en instituten eigenlijk doen is gebruik maken van publieke voorzieningen (infrastructuur, beveiliging, subsidies etc) terwijl zij door middel van financiële constructies in de wetgevingen van verschillende landen kunnen ontkomen aan het betalen van belasting. Dit heeft negatieve consequenties doordat de belastingdruk zwaarder ligt op kleinere bedrijven (die hier geen gebruik van kunnen maken) en arbeiders waardoor concurrentie mogelijkheden worden ondermijnend, oneerlijke verdeling van rijkdom wordt verstrekt, beide zijn factoren voor economische en sociale instabiliteit.

  Er wordt massaal bezuinigd op voorzieningen van de arbeiders (met ernistige gevolgen) terwijl terwijl een fiscaal programma wordt opgesteld die hele selecte groep van personen en organisaties extra-ruimte krijgt en verstevigt ondanks de crisis (waar zij het meest verandwoordelijk voor zijn) die een enorme bedrijgen leverd aan de bestaande publieke schuld. Onder deze omstandigheden is hier over klagen niet jaloesie maar afgunst gericht tegen een verzameling van organisaties die vindt dat ze de wereld naar hun handen kunnen zetten voor eigen gewin en andere mensen kan laten betalen voor behouden van hun priviledges en opvangen van hun fouten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Julesvdm

  Renze, jij gaat er gewoon vanuit dat mensen die een groot vermogen hebben vergaard en geparkeerd in een belastingparadijs dit geld ooit hebben verdiend door te investeren in de economie. Dat is nogal een gedurfde aanname. Als het gaat om mensen die geld hebben verdiend met aandelen en derivaten, hebben ze helemaal niks geïnvesteerd in de economie. Ze hebben doorgaans van de ene seconde op de andere een klap geld verdiend en vaak nog met voorkennis ook of misschien wel door een vals bericht te verspreiden. En ondertussen zijn sommige goedlopende bedrijven door een massale aandelendump van het ene op het andere moment bijna niks meer waard of blijven investeerders weg doordat er geen vertrouwen meer is. Je kunt wel nagaan wat voor gevolgen dat heeft voor de werknemers in zo’n bedrijf. Het komt ook vaak voor dat bepaalde personen meer sleutelposities bekleden binnen verschillende multinationals (raad van bestuur/ topmanager/ commissaris/ aandeelhouder), dus dan is het nauwelijks te controleren of er geen sprake is van voorkennis. Ze zullen ook wel veel gebruik maken van stromannen om aandelen op te kopen bij een van de bedrijven, waarvoor ze werkzaam zijn. En de gewone man wordt hard afgestraft, indien er een vermoeden bestaat van voorkennnis, maar in de hogere regionen is het schering en inslag, ouwe jongens krentenbrood.
  Over moordende concurrentie: dit gaat vaak ten koste van het loon van de werknemers. Het is niet voor niks dat bedrijven vaak verhuizen naar lage lonen-landen. En dit is dan een investering in de economie? In wiens economie dan? Niet de onze. En de arbeidsomstandigheden en de lonen van de werknemers aldaar (vaak kinderen ook nog), nou, daar zullen we het maar niet over hebben. Een lagere prijs betalen voor een product is niet altijd prima. Bekend feit is inmiddels ook dat bedrijven vaak reorganiseren om duur personeel kwijt te raken, zogenaamd omdat er bezuinigd moet worden, waarna ze weer goedkoper personeel inhuren. Twee maal raden waar de extra winst naartoe gaat, maar ik kan je wel verklappen dat de werknemers er doorgaans niet van profiteren. Nadat de werknemers zijn uitgemolken, worden ze voor rekening van de staat (lees: belastingetalers) gedumpt.
  Hoe zou ons belastingstelsel volgens jou moeten worden herzien, trouwens? Het is nu toch al zo dat multinationals in dit land nauwelijks belasting betalen? Moeten we dat helemaal terugbrenen tot nul? Veel van die grote bedrijven hebben nu alleen een postadres in Nederland, dus echt veel banen levert het ook niet op voor onze mensen. Het probleem is nu juist dat die bedrijven hier nauwelijks belasting betalen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Julesvdm

  (vervolg)
  en het geld dat ze verdienen, wordt vervolgens in een ander land geparkeerd. Leg mij eens uit hoe dat ons ten goede komt. Over ongelooflijke denkfouten gesproken…
  In één ding geef ik je wel gelijk: het bestaande systeem moet op de schop. Het wordt tijd dat de vermogenden meer bijdragen aan de samenleving. Alle voordelen komen ten goede aan de aandeelhouders, maar de nadelen worden afgewenteld op de gewone man. Het is toch van de gekke dat bepaalde bedrijven/banken een bailout krijgen voor rekening van de belastingbetaler, zogenaamd omdat dat nodig zou zijn voor het behoud van banen, terwijl ze daarna, als het weer beter gaat, op de oude voet verdergaan met dikke lonen betalen en vette bonussen uitkeren, terwijl er niet of nauwelijks iets hoeft te worden terugbetaald. En laat ik dan ook maar gelijk de ziektekostenverzekeraars erbij halen; de zorg wordt duurder, zeggen ze, dus het eigen risico moet omhoog. En wat blijkt later? Dat ze zoveel winst hebben gemaakt, welke vervolgens verdwijnt in de zakken van de managers en de aandeelhouders. Daar zakt je toch de broek van af. En alsof dat nog niet genoeg is: het jaar daarop wordt de premie lustig weer opgekrikt, terwijl het aantal vergoedingen weer minder is geworden….
  Hoe kan het dat onze politici dit allemaal laat gebeuren? Nou, waarschijnlijk omdat ze zelf ook participeren in de genoemde bedrijven en hun vermogen veilig elders hebben ondergebracht. Zoals het nu gaat, houden ze zich vaak zelf niet aan de door henzelf opgestelde regels, of ze maken die zo ingewikkeld dat men door de bomen het bos niet meer ziet. En dan brengen ze een deel onder in deze BV en een ander deel in die BV, terwijl ze hier een stroman hebben zitten en daar een familielid met een andere achternaam. En bekend is ook wel dat ze niet opgeven welke bijbanen ze hebben, ook al zijn ze daartoe verplicht. Nee, dit systeem moet op de schop. Laten we beginnen met het afschaffen van het onderbrengen van BV’s in andere BV’s en het stille vennootschap. Die moelijkheden zijn er toch alleen om regels en verantwoordlijkheden te omzeilen en nergens anders om.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Julesvdm

  (Laatste zin moet zijn: die MOGELIJKHEDEN zijn er toch alleen om regels en verantwoordelijkheden te omzeilen, enz….)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LarsAussie

  Waarom onze politici hier niets aan doen lijkt me duidelijk: Ze behoren tot dezelfde elite of zijn nog dommer dan ik al dacht.
  Wij, het volk, zijn helaas net zo dom omdat we blind blijken te geloven wat politici ons beloven (van elke kleur overigens, links, rechts, rood, groen, paars, bedenk gewoon maar dat het woord politicus inmiddels synoniem is met leugenaar)
  Ondertussen worden de ‘kleine’ misdaadjes (die 100 euro bijstandsfraude, dat foute formuliertje) zo zwaar mogelijk aangepakt.
  Binnen de EU (en met goedvinden van onze lokale politici) worden stiekeme machtsspelletjes gespeeld die uiteindelijk leiden tot benoemingen van mensen die we niet kennen en niet willen op sleutelposities. In de VS is de machtigste man van de wereld gekocht door de figuren die hierboven beschreven zijn… Beide entiteiten proberen met alle macht de hele wereld onder één heerschappij te krijgen. Wanneer hebben we dat eerder gezien?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Heiny Reimes

  Tsja, the politiek is de buffer tussen ons en banken/corporaties en staat niet daarboven zoals veel naïeve schapen denken.

  De mensen laten zich gekmaken door kleine dingetjes en zien de grote dingen neit. Zie enkel al hoe druk mensen zich maken om de JSF, Linkse/Rechtse hobbies, Wim Lex zijn zakgeld, uitkeringen en kinderbijslag naar het buitenland, langstudeerders, Villasubsidies en tal van andere onwenselijke zaken(afhankelijk van je politieke voorkeur), terwijl de zorg in Nederland in 4,5x gestegen is in 13 jaar en zo ons 69 miljard meer kost… Daar kun je al die onwenselijke dingen mee betalen…

  En blijft er genoeg geld over om armoede te bestrijden, onze kinderen alsnog een studiefinanciering te geven en zo de toekomst van Nederland veilig te stellen…

  Maarja… graaien, graaien, graaien zit in onze cultuur… En veel Nederlanders laten het toe want ‘stel dat ze zelf ooit zoveel zouden verdienen’. Maar mensen, als je een echt goede verdeling wil hebben, dan zou er inderdaad veel meer belasting betaalt moeten worden… Enkel bij mensen met een salaris ‘boven’ de 200k en iedereen eronder juist minder. En hoeveel mensen kennen jullie die meer dan 200k verdienen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LarsAussie

  Overigens denk ik niet dat die 25 duizend miljard de enig schuld zijn van de ellende… Meer dan de helft van al dat geld is toch gewoon ‘verzonnen’, uit lucht gecreëerd. Met de welwillende medewerking van onze politici… De massa wakker worden? Geloof ‘t maar niet. Wij gaan liever voetbal kijken of aan de overkant van de plas naar de Superbowl of de World Series met een biertje. Brood en Spelen. In tweeduizend jaar is er niks veranderd. Gaat ook niet gebeuren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Heiny Reimes

  Julesvdm. Ieder persoon met een megavermogen heeft dit geld uit de gewone economie(linksom of rechtsom)… Dus of het nu met investeringen is gedaan of een andere manier… Het gevaar is dat geld dat onttrokken wordt aan de economie niet bereikbaar is en met inflatie moeten deze ultra rijke enkel meer geld uit diezelfde economie halen…

  Gezien dat geld uit niets gemaakt wordt sinds de jaren 70 wil het dus zeggen dat iedere cent op de markt een schuld is… Dus als die ultra rijken al het geld hebben en officieel geen schuld hebben, betekend het dat de rest onder die schuld gebukt gaat. Dat is per definitie asociaal en laat de armen dwingen harder te werken om proberen uit die schuld te komen. Een schuldslaaf werkt tenslotte harder dan een loonslaaf(moderne slavernij, enkel moeten de slaven zelf hun onderhoud regelen).

  Daarom zie je na een tijdje ook landen met mega schulden en die alles voor een appel en een ei verkopen om er uit te komen(Spanje/Griekenland).

  Nu ben ik de laatste die zegt dat iedereen gelijk is… Dat is niet zo… Verschil moet er zijn op basis van kennis, inzet, opleiding, fysieke/geestelijke belasting, risico en verantwoordelijkheid(die ook genomen moet worden). Je moet de mensen stimuleren zichzelf voorbij te streven(waarom communisme ook niet werkt).

  Maar de huidige verschillen zijn absurd en we moeten voorkomen dat er zich elites vormen die ‘ver’ boven de rest staan… Geld verdienen met geld is een oud kwaad die tot op de wortel uitgeroeid moet worden. Dat er betaald moet worden, voor een dienst die ons allen helpt, goede zaak… Maar je kunnen verrijken aan een essentieel onderdeel voor ons allen(het is feitelijk een monopoliepositie) mogen we gewoon niet toestaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John

  Hebbie terug van 50 euro

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  Rien ne va plus. Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start u ontvangt geen bedrag van € 200,– . Laatste ronde station noord, oost zuid en west worden gesloten, de bank wint. Verleiding, misleiding, geld koopt de ziel van de mens. De economie die woeker toelaat, groeit zichzelf kapot. Zolang de economen de vooronderstelling geloven dat mensen geld lenen van de bank in plaats van dat banken geld van de mensen lenen, zal er niets veranderen en veranderd onze planeet in woestenij met de “law of the jungle”.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • [email protected]

  feit is dat de gewone auto merken fabrieken sluiten en porche en bmw nieuwe openen, dat doet toch nadenken?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hekking

  Als iedereen die nu zo hard schreeuwt dat het witteboordencriminelen zijn nu eens van z’n luie reet zou komen en zélf eens wat ging presteren, dan zou het helemaal geen probleem zijn dat er (steeds meer) mensen zijn die er simpelweg geen zin meer in hebben hun zuurverdiende geld af te laten pakken. Belasting is diefstal, afpakken en confiskeren deden de moffen al, genoeg is genoeg. Betalen aan zinnige dingen oké, betalen voor schreeuwende uitvreters die never nooit genoeg hebben is je reinste onrecht. Belastingvriendelijke routes zijn er nog lang niet genoeg, er komen er nog veel en veel meer!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LarsAussie

  Daar wil ik best over nadenken. Ik werk met een collega die net boven het minimumloon verdient. Geen vetpot lijkt me, ook niet in NL. Hij reed in een BMW de laatste drie jaar. Een diesel waarbij hij t.b.v. de fiscus dus flink in de buidel moet tasten om te mogen rijden. Die koopt een oude Porsche omdat die benzine verbruikt (de BMW was ook niet nieuw). We praten dan over bedragen van 4 tot 7000 euri. Die wagens komen uit het leasecircuit, kosten een vermogen in het begin en gaan na een x aantal kilometers in de verkoop. De eerste koper zal best wel wat geld hebben maar daarna daalt de prijs rap. De fabrieken leveren ondertussen snel nieuwe dure wagens aan de leasemaatschappij. Kringetje rond. De gewone gebruiker die geen auto van de zaak rijdt wil ook graag een auto maar kan ‘m botweg niet betalen tenzij het een oude is… de oude leasewagen bijvoorbeeld.
  De fabrieken die gesloten worden krijgen in een ander (lage lonen)land meestal een vervangende faciliteit overigens. Dus? Hadden daar de politici die ik al verketterd heb niet iets aan moeten doen als ze er voor het volk zitten? Bijvoorbeeld ervoor zorgen dat arbeid minder duur is voor een werkgever? Anderen geven hier al aan dat hogere inkomens best meer mogen opbrengen, dat vermogen best hoger aangeslagen mag worden.
  In zekere zin ben ik het daarmee wel eens zoalng als er geen heksenjacht ontstaat. Ik lees over de kosten van de gezondheidszorg die gegroeid zijn. Is dat zo of zijn alleen de kosten de pan uitgerezen? Teveel management en te weinig vakkennis? De oplossing zou zijn om 15.000 thuishulpen te ontslaan? Dit wordt gevoed door onze overheid. Een paars minderheidskabinet is dat. Iedereen schijnt het succes van Fortuin vergeten te zijn. Die dankte dat aan “de puinhopen van paars”. Na een paar jaar Balkenende zijn we die blijkbaar weer vergeten. Overigens was dat een tijd waarin het geld nooit een probleem was maar zijn onze politici toen verstandig geweest en hebben ze de staatsschuld teruggedrongen? Dacht het niet.
  Dus opnieuw. Die 25 duizend miljard zijn naar mijn mening niet alleen de schuld van de ellende….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • LarsAussie

  Eens met de “law of the jungle”. Kleine aantekening: de mensen lenen wel degelijk geld van de bank. Als je geld bij de bank parkeert heb je een vordering op de bank wat vreemd genoeg daar een tegoed genoemd wordt. Het is alleen wel zo dat je als schuldeiser (want dat ben je als je een vordering hebt) altijd de laatste blijkt te zijn als het mis gaat met de bank. Dat het ultiem misgaat staat als een paal boven water want het geld dat de mensen lenen bestaat voor 94% helemaal niet…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wieberen Tjeerdsma

  De bank heeft geld van mensen in bruikleen. Mensen die van de bank lenen, lenen via een instituut van andere mensen. Er zijn mensen die met andermans geld woekeren op mensen. Dezen gaan branden in de kachel. Woeker is roofbouw. De schepper is niet gediend van roofbouw. Het holt de planeet en al haar inwoners uit. Degenen die woekeren gaan branden in de door henzelf gecreeerde hel. Misbruik je het leven van een ander, je misbruikt je eigen leven. Kosmische wet, prevaleert boven de natuurwetten. God is genadig, de natuur kan ongenadig zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marco

  Weet je… Het is te schunnig voor woorden maar zolang iedereen nog niet persoonlijk genoeg pijn ervan ervaart gebeurt er niets. En die witteboordencriminelen weten dat. Zo hypocriet en egoistisch zijn we met zn allen geworden. Sterker nog we werken er allemaal aan mee. Dus mooi dat iedereen probeert anderen wakker te schudden maar er is georganiseerde actie nodig anders verandert er niets.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tukan

  Ben niet helemaal mee eens mer de stelling dat communisme niet werkt.ik ben opgegroeid in socialisme en gros van mensen,die beide syst.megaakt hebben, zouden liever voor soc.kiezen.dat is zo’n cliche te beweren dat dit systeem niet werkt.in voorm.oostbloklanden is socialisme niet vanzelf opgehouden door het niet functioneren.kijk naar cuba.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bloedgeld.verdiend over de ruggen van oorlogen, verdiend over de ruggen van arme kinderen in azie die in fabrieken werken , verdiend over de ruggen van zieken, verdiend over de ruggen van belastingbetalers (bail in), verdiend over ellende in derde wereld landen…
  De zelfde witte bordencriminelen spreken over “democratie”, veiligheid, eerlijkheid, rechtvaardigheid,privacy, war on terror,rechten van de kinderen enz….
  De wereld van antichrist .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Heiny Reimes

  Communisme gaat totaal in tegen het feit dat ieder mens in meer of mindere mate ambitieus is. En in Cuba zowel als andere landen met ‘zogenaamde’ communisme zie je mensen hier dan ook proberen er onderuit te komen. Meestal door het systeem zelf te gebruiken. Kortom ben je onderdeel van het ambtelijke systeem, dan alsnog sta je (onterecht) boven anderen. Dus deels is het hypocriet en aan de andere kant zijn er ook genoeg voorbeelden dat die landen niet ontwikkelen op technologisch nog scholing en houden ze het volk graag dom. Dus gelijkheid ten koste van iedere vorm van vooruitgang. Het houdt mensen terug.

  De andere kant is kapitalisme en dat is een piramide in andere vorm en zie eens hoeveel armoede dat over de hele wereld heeft veroorzaakt. Wat ook weer mensen terughoud.

  Beide zijn slecht in hun pure vorm… Beide hebben goede kanten… Mensen moeten deels gelijk zijn in hun kansen/mogelijkheden, maar als jij je kansen grijpt en je er hard voor inzet, dan mag dat beter beloond worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Als ze daar nou eens de plukse wetgeving op los laten en boete geven van 300% voor het achter houden van al dit geld dan hoeven ze ook iets minder te bezuinigen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Daniel van Son

  Zolang mensen op dezelfde partijen stemmen veranderd het systeem niet of onvoldoende. Zolang mensen denken dat het huidige systeem werkt zullen we op dezelfde voet verder
  gaan. Zolang mensen niet geloven dat een compleet ander systeem mogelijk is zal dit voort blijven duren totdat overal een complete revolutie uitbreekt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ringo de Kroon

  neoliberalen verkopen alle staats bedrijven en de geld moet van de burgers komen. politici snappen niet dat geld word gemaakt door schuld also ook de andere criminelen.. spaar tegoeden verschepen naar buitenland veroorzaakt problemen en de geld motor loopt juist laag..als je eenmaal bezuinigd dan blijf je bezuinigen

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • arno

  ik zou zeggen, meld je aan bij de volksmilitie op fb

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Mamzz

  Ik sta achter het comment’ van Daniel van Son , ” zolang mensen niet geloven dat een compleet ander systeem mogelijk is….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • José

  En daarbij te bedenken dat de Rotschilds 3/4 van alle banken op aard bezit!! Begint op slavernij te lijken voor de ‘gewone’ man!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bart Gryp

  Bronvermelding? Objectiviteit? Niet nodig zeker? Je haalt je eigen argument onderuit op deze manier, maar goed: in de blogosphere moet dat niet he, je verhaal aan de werkelijkheid toetsen en tenminste proberen neutraal nieuws te brengen. Het zou me niets verbazen als dit hele verhaal waar blijkt te zijn, maar ik zie graag een beetje meer journalistieke methode.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anti g digger

  En dan nog durft obama te zeggen er meer geinvesteerd moet worden in wapens….terwijl dat ook al zo n slordige 1200 miljard euro is per jaar.
  Dat mensen nog geloven in wereldleiders en overheden.
  Bizar

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl