Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

‘Wall Street wordt overheerst door boeven’

corruptieEr is op Wall Street sprake van grootschalige corruptie, handel met voorkennis en crimineel gedrag en dat komt omdat financiers en de politiek in Washington gezamenlijk in de greep zijn van hebzucht. Het is deze hebzucht die de huidige crisis veroorzaakt heeft.

Jeffey Sachs

Dat stelde recentelijk Jeffrey Sachs, hoogleraar aan de Columbia University en een van de meest invloedrijke economen ter wereld. Sachs meent dat Wall Street vol is van ‘crooks’ en dat politiek en justitie er sinds 2008 nooit een echte strafrechtelijk en civielrechtelijke schoonmaak hebben gehouden.

Financiële fraude op grote schaal

President dociel
Obama2Sachs deed zijn uitspraken eerder deze maand op een besloten bijeenkomst van de Federal Reserve in Philadelphia voor bankiers en professionals. De New York Post heeft dit nieuws naar buiten gebracht.

De oorzaak hiervan is een ‘dociele president, een dociel Witte Huis en een dociele regelgeving die absoluut hun stem niet kunnen vinden’, aldus Sachs. De adviseur van het IMF en de Wereldbank verklaarde dat er sprake is van ondubbelzinnig crimineel gedrag. ‘Het is financiële fraude op grote schaal.’

Goldman Sachs
Sachs sprak via een teleconferentie vanuit New York tot het gehoor in Philadelphia. Hij nam vooral Goldman Sachs op de korrel, die volgens hem zowel in de top van de Republikeinse als van de Democratische partij ver is doorgedrongen. ‘De politiek is tot op het bot corrupt en beide partijen zitten tot hun nek erin.’

Volgens Sachs heeft Wall Street de politiek ‘gekocht’ met immense contributies aan de presidentscampagnes van 2012. Financiële instellingen zouden in totaal 217,5 miljoen dollar in de campagnes van de twee partijen hebben gestoken, tegen 176 miljoen dollar in 2008.

Sachs: ‘I am going to put it very bluntly: I regard the moral environment as pathological. And I am taking about the human interactions…. I’ve not seen anything like this, not it so palpably.’

John Paulson
Hij stelde dat Goldman Sachs en hedgefondsmanager John Paulson samen op grote schaal gefraudeerd hebben met de verkoop van vergiftigde hypotheken van de Amerikaanse woningmarkt aan Europese banken.

De emotionele redevoering van Jeffrey Sachs, al twee keer door Time Magazine gekozen tot een van de meest 100 invloedrijke mensen van de wereld, raakte de deelnemers aan de bijeenkomst, aldus aanwezige bronnen die de New York Post aanhaalt.

Bron: Fondsnieuws.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl